fredag 27 september 2013

Första trepoängaren för AIK

(Christpoher Aspeqvist jublar efter säsongens första trepoängar. WWW.JERSPERZERMAN.SE)

AIK- ÖREBRO 3-1  (0-0, 3-1, 0-0)

Matchen:  MMM+
Målvakterna:  Daniel Larsson, AIK 96,15 5 och Tim Sandberg, Örebro 86,36 %
Publik:  3 732
Domare:   Mikael Nord och Jan Hribik

BÄST I AIK
MMM  Daniel Larsson, mv
MM  Jonas Liwing, b
M   Esa Pirnes,f

BÄST I ÖREBRO:  Tim Wallace, f.

MÅLEN
FÖRSTA PERIODEN
-

ANDRA PERIODEN
0-1(1.30) Martin Johansson (Ben Walter, Tim Wallace) Spel 5 mot 4.
1-1  (2.34) Oscar Ahlström (Christian Sandberg).


(Christopher Aspeqvist jublar efter säsongens första trepoängar. WWW.JERSPERZERMAN.SE)

2-1 (6.27) Brett Carsson (Mattias Janmark, Teemu Ramstedt)
3-1 (13.13) Jonas Liwing (Esa Pirnes, Björn Melin) Spel 5 mot 4

TREDJE PERIODEN
 -

SKOTTEN I MATCHEN:  22-26  (8-11, 10-8, 4-7)


Hamberg jublar efter säsongens första trepoängar. WWW.JERSPERZERMAN.SE)

UTROPSTECKNET!
Vilken räddning Daniel Larsson gör i inledningen av tredje. Örebros Tim Wallace får öppet mål och ska bara raka in pucken längs isen men AIK-keepern hinner uppfatta faran, flyttar blixtsnabbt över balansen och kastar sig som en utspänd fladdermus ner på pucken. Snopet för Wallace. Kul för Larsson som gjorde en kanonmatch mot Brynäs och även bjöd på riktigt bra spel här.

Hamberg jublar efter säsongens första trepoängar. WWW.JERSPERZERMAN.SE)

FRÅGETECKNET?
Ny domarbedömning och som det har tjatats om den. Då dyker plötsligt domarutbytestjecken Jan Hribik upp i hallen. Förstår att Patrik Ross var lite fundersam efteråt. Kanske bra att vänta med att röra om i gryten tills man har fått alla att acceptera den nivå som man försökt hamra in fram till nu?

NOTERAT:
Brett Carson noterades för sitt första mål i AIK tröjan när Gnaget tog ledningen med 2-1. Men han fick också hjälp av oväntat slag då Örebrobacken Viktor Ekbom var den som var sist på och styrde in pucken.


(WWW.JERSPERZERMAN.SE)

Det var nära att Fredrik Hynning gjorde mål i boxplay, då Örebro hade spel fem mot tre under 1.18 i slutet av andra. Hynning kom fri och försökte sätta pucken mellan benen på Sandberg men han hann stänga till. OM Hynning satt mål där hade det varit AIKs tredje mål  i boxplay den här säsongen.

Det var roligt att se AIK i den här matchen. Självförtroendet och spelglädjen var tillbaka på samma nivå som i premiären mot HV71.  Farten och lagspelet likaså även om det var tajtare i HV-matchen.


OCH SÅ EN SAK TILL:
 Lite  mer än halvfullt på Hovet men jag vill ändå ge cred till de som tog sig dit. Det är fan inte lätt att få ihop allt en fredagkväll i Stockholm där köerna dessutom bara blir längre längre för varje vecka känns det som. Det var mer publik än senast och de som var här sjöng och lät hela som en fullsatt hall hela matchen, de ska de ha cred för. Cred också till AIK som försöker komma med nya grepp och idéer. Det tar tid att få upp snittet men viljan att försöka finns så jag hoppas de orkar hålla i.

Franzén tar ton. WWW.JERSPERZERMAN.SE)

Citatet
”Första perioden var den sämsta vi har spelat i år, så kom vi in i första pausen och fick en ordentlig utskällning. Varken Frasse eller vi spelare var nöjda så då ryckte vi upp oss.”
(Oscar Ahlström berättar om den mentala vändningen i matchen för AIK.)


LAGUPPSTÄLLNINGAR och highlightshittar ni här Inga kommentarer: