torsdag 26 september 2013

"Man vill ha de enkla målen, det känns som de kom idag"

(SSK-fansen fick en kul kväll och sex hemma mål mot BIK Karlskoga. FOTO WWW. RICHARD HIMBERG)


Tre förluster på de fem första matcherna. Och ett 0-2 underläge efter första perioden i sjätte matchen. Men någonstans där vände det. I andra började SSK-målen hitta in bakom Justin Pogge som till slut fick plocka puckar målet sex gånger om.

– Vi har inte fått de här enkla målen hittills, puckarna har inte studsat vår väg. Man vill ha de där enkla målen och det känns som att de kom idag. Och när målen kom så kom självförtroendet, konstaterar Jakob Dahlström.


(jJacob Dahlström.  FOTO WWW. RICHARD HIMBERG)

SSK-forwarden kvitterade redan efter 2.39 av andra till 2-2. Dahlström fick ett bra pass av Billberg som gjorde att han kom nästan två mot ett och nätade med ett backhandsskott.

 En och en halv minut sätter Jesper Thörnberg 3-2. Damien Fleury ökande på till 4-2 i slutet av andra, Fredric Andersson satte 5-2 halvvägs in i tredje där målfesten avslutades av Jonas Engström.

– Idag var man glad, ganska mycket gladare till och med, säger Jacob Dahlström med ett skratt och fortsätter:

FOTO WWW. RICHARD HIMBERG)

– Vi var inte med första fem – tio minuterna.  Där får de två slumpmål, sedan kom vi igång till andra eller egentligen redan till slutet av första. Det var viktigt att få det där 2-1 målet (Linus Fröberg) – vi fick energi av det. När vi fick de där två, tre första målen så släppte det för många. Många slappnade av och kunde fortsätta på det inslagna spåret, man kunde andas ut då lite.

Har ni grubblat mycket efter de fyra senaste förlustmatcherna?
– Nja man tänkte mer att det är fortfarande så tidigt på säsongen. Det går inte att fastna vid matcher som går dåligt utan man får bara se framåt. Vi vet att vi kan och det har vi vetat hela tiden så det är bara fortsätta träna på det som gäller och sedan visa på matcherna.

FOTO WWW. RICHARD HIMBERG)

 Att BIK Karlskoga stod för motståndet tände också laget. Att det blir tuffa matcher mot BIK hör liksom till. Att påtänkte poängkungen Jay Gregoire gjorde två assister i sin comeback efter skada lyfte också laget.

 – Vi vet ju hur duktig han är, nu kom han in med fart och vill alltid göra allt för laget, säger Dahlström.

Tar det bort pressen från er andra lite också?
– Jag vet inte, vi lägger inte över ansvar på någon sådär. Men alla vet att han är farlig framför mål så…

 
FOTO WWW. RICHARD HIMBERG)

 Jacob Dahlströms förra säsong blev mest en enda lång rehab då skadorna avlöste varandra. Ett enda mål och poäng blev det på 26 matcher – då. Att få göra första målet så tidigt nu är förstås skönt:

– Det har gått bättre och bättre. Jag har fått förtroende i boxplay nu, det tycker jag ska bli kul. Sedan vill jag fortsätta förbättra spelet. Det känns som att jag utvecklas hela tiden på både matcher och träningar – framför allt i det smarta tekniska spelet och i detaljer som tajmningen. Man ska inte gå fullt hela tiden – som jag har lätt för att göra - till exempel, utan värdera lägen bättre. Sedan är det skönt att få vara hel, att bara kunna fokusera utan att vara orolig för någonting.
4 kommentarer:

M sa...

Var riktigt orolig efter att BIK gjort 2-0. Inget såg ut att funka och spelet fastnade i hörnen samtidigt som det kändes som att puckarna ramlade in bakåt väldigt enkelt.
Men efter 1-2 målet såg det ut som ett helt annat SSK, mer fart, passningarna satt på bladet och man spelade mer direkt på mål.
Det blev en riktigt rolig kväll. Tack grabbar!

Johan sa...

Fyra raka förluster var väl att ta i. Lördagens tvåpoängare mot Timrå kan knappast klassas som en förlust...

Marie Hallman sa...

M Ja kul!

Marie Hallman sa...

Johan: Helt rätt av dig! Och slarvigt av mig. Tre förluster är det inget annat. Jag ändrar