tisdag 24 september 2013

"Vi måste hålla oss till det som vi har pratat om"

(Mikael Ahlén. FOTO WWW.HOCKEYMEDMARIEHALLMAN.SE)

Förlust vid full tid mot Västerås senast och förlust på straffar nu mot Almtuna. Vardagen har hunnit i kapp Djurgården.

– Vi försöker köra på men vi håller inte gameplan som vi ska. Det saknas noggrannhet. Vi måste vara tuffare på förstapuckarna, ha bättre förstapass. Jag tycker att det är för slarvigt i dag, säger Mikael Ahlén.


Djurgårdsforwarden gjorde ett förnämligt jobb med att skymma Almtunas målvakt Johannes Jönsson vid Djurgårdens första mål.

Men matchen i sig var inte mycket att yvas över. Efter de fartfyllda och roliga matcherna i European Trophy har hösten och vardagen hunnit ifatt Djurgården när regnet strilar kallt utanför Gränby islada.

Det gick långsamt och det såg segt och känslolöst ut i en match där tabelljumbon Almtuna såg till att dra ner tempot, vilket helt klart passade hemmalaget bäst.

– Ja de lägger puckar bakom oss och är först på dem och kommer ner och det är lite så det känns. De kör och vi är inte riktigt vakna. De lägger puckarna på ytor och är först på dem, vi måste vara snabbare på puckarna, säger Ahlén.

Varför Djurgården var sega och inte helt vakna är svårt att förklara säger han. Viljan finns så klart. Ändå funkar det inte. Ett av säsongens första vägskäl är här. Gneta på längs den inslagna vägen eller börja leta alternativ. Någonstans gäller det att lita på sin egen förmåga och sitt eget spel trots att "fan inget funkar just nu" bultar en i pannan. Det är nu man måste bestämma sig och sedan hoppas det bär och inte brister.

– Vi får köra på. Så här är det i början av säsongen, alla slår alla. Vi vet vad som funkar och har vunnit matcher med ett bra grundspel så vi vet att grundspelet funkar. Vi ska inte bli oroliga för sånt här nu. Det är ingen fara. Utan vi måste behålla lugnet och förlita oss på grundspelet, vi vet att det funkar. Och vi måste vara mer noggranna i spelet och passningar. Det är inte svårare än så.

Almtuna hade förlorat sina fyra första matcher och var såklart väldigt taggade …?
– Ja och det var vi medvetna om. Men det blev samma nu som mot Troja (i premiären). De kör på riktigt hårt och så kommer det vara hela säsongen - att alla kommer att vilja slå oss så… Vi måste vara med på det. Det är inget snack om det. Det kommer inte finnas några lätta matcher oavsett var det andra laget ligger i tabellen. Det är klart att alla vill slå Djurgården. Fortfarande. Så är det bara.

Fem tappade poäng är inte bra så klart. Att spelet man försökt jobba fram under försäsongen testas hör till. Men Ahlén vill inte börja laborera:

– Ska det göras så är det upp till tränarna att ändra i spelet. Vi spelare kan inte börja ändra på sånt där utan vi måste hålla oss till det som vi har pratat om. Vi måste vara på hugget på förstapassen och fortsätta följa vår gameplan så kommer det att gå bra.

Hur visar du vägen nu?

– Genom att köra hårt på träningen (i morgon, onsdag). Det finns andra som sköter snacket. Jag kommer köra hårt. Jag kan inte göra annat.

Inga kommentarer: