söndag 8 september 2013

Silly season AIK - Brett Carson in på backen

Med Teemu Ramstedt fick AIK in offensiv spets, under söndagen kom den back som många efterfrågat. Inte den offensiva back som AIK tänkt sig utan i stället blir det en rejält bit i 27-årige Brett Carson som är 193 cm hög och väger 102 kilo.

Inte helt lätt att flytta på framför målet kan man anta. AIK kallar honom dessutom tvåvägsback och menar att han kommer bidra även offensivt samtidigt som man beskriver honom som "stor och stabil i egen zon"


Jag har ingen koll på om det här är en bra spelare eller inte. Men han har i alla fall ett 90-tal NHL matcher med Carolina och Calgary på sitt CV. Han har spelat tillsammans med Derek Joslin, som AIK värvat till den här säsongen och kanske har Joslin haft ett finger med i spelet.

Joslin har visat sig vara en tillgång så  här långt i alla fall så förhoppningsvis är även Casson det. Många förståsigpåare menar att AIK nu undviker kvalserien. Alltså... jag tycker det är lite enkelt att se det så.

För det första förstår jag inte varför AIK ens har ansetts givna på kvalplats före värvningen av Carson. På nedre halvan möjligen men tvärsist som många siat om? Nej, så illa var det inte innan heller. Att belackare nu tvärvänder och ser Carson som en frälsare känns ju också crazy. Han kommer - förhoppningsvis- betyda mycket, absolut. Det är därför han är värvad. Men jag tror fortfarande att det är hur AIK-tränaren Rickard Franzén lyckas styra upp spelet och gruppen och hur hårt spelarna är villiga att jobba som kommer avgöra och inte en spelare hit eller dit.

Intrycket jag har fått är att spelarna är villiga att betala priset för att till att börja med komma topp åtta. Om det räcker får vi se.

4 kommentarer:

Anonym sa...

Jo, känns inte ens som de tittar på trupperna när de tippar.

Är väl fortfarande "inne" att tippa oss i botten så man kan skriva artiklar om oss. Hade man tippat oss 6-10 hade de inte varit lika "klickvänligt".

Marie Hallman sa...

anonym: Hm ja jag vet inte varför men det känns konstigt i alla fall

Anonym sa...

stor och stabil. på stureplan!

Marie Hallman sa...

anonym förhoppningsvis bara på isen!