måndag 9 september 2013

Silly season - SSK lånar Linus Fröberg från Färjestad.

SSK har haft lite otur med skador under försäsongen. Mario Valery Trabucco och David Pastrnak har båda fastnat i isen och dels fått en tung Leksing, dels kraschat in i sargen och skadat sig. Plushar fått  några skador till på tongivande spelare som till exempel Jason Gregoire (som eventuellt spelar ändå i premiären).


Det är hur som helst forwards och poängmakarbrist och SSK lånar därför in Linus Fröberg från Färjestad. Linus är från Karlstad, är 20 år, 182 cm hög och 82 kg tung.

Han var nära att ta en plats i JVM i vintras men petades i sista stund. Han beskriver sig själv i LT som en offensiv spelare, som har gjort många poäng som junior och som är i Tälje för at göra det nu. Han har varit utlånad till Mora och Malmö förra säsongen.

I Mora blev det bara fyra matcher, i Malmö trivdes han enligt en intervju i LT bättre, där blev det elva matcher. På meritlistan finns även spel i Elitserien med Färjestad och Brynäs.

Sportchefen Per Nygårds beskriver Linus (i ett pressmeddelande) som " En center/forward med ett vuxet spel trots sin ringa ålder. " samt betonar att han har "bra spelförståelse.

 Lånet gäller i första hand fram till och med 31/10. Han ansluter direkt men kan också plockas tillbaka till Färjestad om de har ett akut skadeläge.

Inga kommentarer: