fredag 6 september 2013

Fredric Andersson: "Vi är ett lag som kommer få kriga oss till våra vinster"


 
(SSK var skäret efter. FOTO RICHARD HIMBERG)

SSK avslutade försäsongen med två storförluster (0-4 och 1-7) men att siffrorna blev så stora finns det förklaringar till. En av dessa stavas skador på tongivande spelare, en annan orsak stavas hård träning.

– Sedan har vi, framför allt, slarvat lite med att vrida på huvudet när de (AIK) kommer in i vår defensiva zon. De har kommit i bra andravågor och vi har inte räknat in deras gubbar, analyserar lagkaptenen Fredric Andersson.


SSK inledde försäsongen med två förluster 1-4 mot Linköping och 0-3 mot Örebro. Kom sedan ut som ett klart starkare lag och vann fyra raka: 5-2 mot Leksand, 3-2 mot Örebro, 3-2 efter straffar i returmötet mot Västerås och 4-3 efter förlängning mot Almtuna.

Sedan kom de två stjärnsmällarna mot AIK och det som svider mest för många är kanske antalet mål som gått in bakåt.

– En orsak till det är kanske att vi har gått på för lite folk. Vi har haft många juniorer och de kommer in och gör det bra men jag tror mest det handlar om att vi har gått på så lite folk. Nu rann det dessutom iväg i tredje perren. Vi hade kontakt (1-2) i slutet av andra trots allt och sedan har vi tränat hårt och ligger inne i en hård fas.

(Bokros FOTO RICHARD HIMBERG)

Ni hade ju en fin trend där i fyra matcher?
– Ja där spelade vi prestationsmässigt som vi ville spela – vi var tajta i mittzonen, sorterade bra i vår zon men då var vi fler gubbar som kunde spela, då hade vi tränat mer i formationerna. Nu rullar man runt och spelar i olika kedjor hela tiden och så istället.

Apropå den hårda träningen, vad har ni gjort?
– Vi har kört bra ispass i bra tempo och har kört mycket tempo överhuvudtaget, det ska gå fort sedan har vi kört extra på gymmet. Coachen har lagt upp det så att kroppen ska kännas optimal till seriestart så veckan som kommer ska vi nog grunna lite mer på pp och boxplay och andra taktiska prylar.

Men så var det ju det här med alla skador. SSK har haft lite otur, det är ett par spelare – Mario Valery Trabucco och David Pastrnak har, till exempel, båda fastnat i isen med något snedskär och skadat sig så pass att de väntas vara borta fyra respektive 1-4 veckors rehab. Jesper Fröden väntas vara borta någon månad till eller lite längre, däremot väntas Jason Gregoire och Fredrik Sonntag vara tillbaka i laget till premiären.

 – Jag vet inte exakt status på de här killarna men jag hoppas det kommer in en eller ett par av dem, det vore jätteviktigt. Blir det inte så, får man försöka göra det bästa av situationen och köra med korta byten, spela ännu tajtare och ha förstagubben högre upp så att man är på rätt sida, säger Fredric Andersson och fortsätter:

– Kommer Jason (Gregoire) och (Fredrik) Sonntag in, då blir det lite mer stabilt i linorna. Jason är en bra tvåvägsspelare och det kan räcka med att en eller två gubbar kommer in igenom stärker upp laget så kommer det gå bra.

(Idoff deppar. FOTO RICHARD HIMBERG)

 Om du ser till hela försäsongen, vilken är känslan då?
– Känslan, om man räknar bort de här två senaste matcherna då vi har haft extremt med skador, är att vi har spelat bra som lag. Det har varit ett säkert spel, man har haft känslan när vi har lirat att vi är stabila och att vi måste jobba hårt. Vi är ett lag som kommer få kriga oss till våra vinster och när vi gör det så är vi tajta och kommer plocka poäng.

– Men man blir lite trött mentalt. Det är jobbigt när det rinner iväg efter att man har gått på tre linor och har spelat minst 20 minuter var och är trött i både huvud och ben. Men nu är det ett par dagar kvar till nästa match, då hinner vi träna som vi vill och återhämta oss – så kommer det kännas bra sedan.

Matchfakta – se artikeln om Mattias Janmark.

SSK:S INTERNA SKYTTELIGA UNDER FÖRSÄSONGEN

Sju mål: Jason Gregoire
Tre mål: Fredric Andersson
Två mål: David Pastrnak

Ett mål: Sebastian Bengtsson, Tomas Bokros, Robin Press, Adam Hansen, Jonas Engström, 

Inga kommentarer: