lördag 31 augusti 2013

DIF tuffar på och nollade Fribourgi European Trophy,

Djurgården tuffar på i European Trophy och har hittills tagit poäng i samtliga sex spelade matcher. Under söndagen kom fjärde trepoängsvinsten på sex matcher då Djurgården vann med 1-0 mot Fribourg borta.

Michael Holmqvist gjorde matchens enda mål, framspelad av Marcus Sörensen och Dustin Johner, i spel fem mot fyra.


Johan Mattsson stod i mål och höll sin första nolla i DIF-tröjan. Han hade en rätt svettig kväll då han räddade samtliga 38 skott som Fribourg sköt. (DIF sköt 24 skott. ).

Djurgårdens mål kom i andra perioden och ska man tolka matchrapporten på  klubbens hemsida så var det framför allt en kämpaseger med bra defensiv även om Mattsson stundstals räddade sina lagkamrater som blev rejält tillbakapressade och dessutom drog på sig en del utvisningar.

Jag glömde skriva i går att Nicklas Heinerö nu är i spel, han spelade i ”Huddingekedjan” med Matthias Sundberg och Måns Krüger i går lördag, men under söndagen bytte  Heinerö och Tobias Lindberg plats, det vill säga Heinnerö spelade med Marcus Sörensen och Jocke Eriksson medan Lindberg hamnade i fjärdekedjan med Sundberg och Krüger.

Alexander Falk som var med mot Bern var inte med mot Fribourg, varför vet jag inte men jag noterar att han inte fanns med i laguppställningen.


Djurgården har nu fyra vinster vid full tid, en  vinst på straffar samt en förlust efter förlängning. Förra årets European Trophy blev ju inget vidare för DIF som även kom snett in i grundserien i HockeyAllsvenskan. Nu har det ju ramlat på här, mot bra motstånd. Ska bli intressant att se om man kan hålla i den fina trend man är inne i.

2 kommentarer:

Anonym sa...

VIASAT tror att DIF kan vara bäst i landet iår, trots att dom spelar i AS.
Stort!

Marie Hallman sa...

Anonym: Förstår inte vad du menar eller är ute efter riktigt.