torsdag 15 augusti 2013

DIF vände och vann på straffar mot TPS

(FOTO:WWW.HOCKEYMEDMARIEHALLMAN.SE)

TRÄNINGSMATCH DJURGÅRDEN-TPS 5-4 efter straffar (0-1, 1-3, 3-0, 0-0, 1-0)

Plats:  Hovet
Matchen: MM
Målvakterna: Johan Mattsson, DIF och Ville Hostikka, TPS
Publik: 1 892.
Domare:  Micke Nordh och Tobias Björk.


BÄST I DIF
MMM Mattias Kalin, f
MM Sam Lofquist, b.
M Markus Ljungh, f
Extra plus till publiken. Gott humör och livat matchen igenom trots en mindre kul match i de två första perioderna. De fick retroaktiv utdelning på sitt jobb i tredje får man väl säga när spelarna på isen jackade upp och vände och vann på straffar.

(Mycket folk - för att vara träningsmatch - på ena långsidanFOTO:WWW.HOCKEYMEDMARIEHALLMAN.SE)

BÄST I TPS:  Marko Virtala.

MÅLEN
FÖRSTA PERIODEN
0-1(08.58) Markus Seikola (Matias Sointu) Spel 5 mot 4.

ANDRA PERIODEN
1-1(07.51) Mattias Kalin (Måns Krüger, Timmy Pettersson)
1-2 (09.13) Niklas Friman (Marko Virtala)
1-3 (12.44) Steven Seigo (Dan Sexton, Francis Paré) Spel 5 mot 4.
1-4 (17.49) Henri Tuominen (Marko Virtala)

TREDJE PERIODEN
 2-4 (0.58) Dustin Johner (Markus Ljungh, Steve Saviano)
3-4 () Marcus Sörensen (utan assist)
4-4 (8.03) Markus Ljungh (Michael Holmqvist, Steve Saviano) Spel 5 mot 4.

 (Markus Ljungh. FOTO:WWW.HOCKEYMEDMARIEHALLMAN.SE)

FÖRLÄNGNING: -.

STRAFFAR:
5-4 Mattias Guter på Djurgårdens tredje straff.

SKOTTEN I MATCHEN:  28-36  (11-11, 4-8, 9-12, 3-5, 1-0)

(Philip Holm och Johan Mattsson. FOTO:WWW.HOCKEYMEDMARIEHALLMAN.SE)

UTROPSTECKNET!
Steve Saviano. Utgick i förra matchen med en fraktur i stortån. Tillbaka nu och gjorde två assist trots smärtor i tån. Skadan kan enligt Djurgårdens naprapat Schumacher inte bli sämre av att man spelar däremot gör det ont som fan. Så snacka om stark karaktär och ett stort hockeyhjärta hos Steve. Och vilken vilja!

FRÅGETECKNET?
David Printz delade ut en bejublad open icetackling i andra perioden och visade pondus när det blev gruff samt hade även en (enligt de som såg) fin propp mot Tappara. Frågan är ju dock om han blir kvar eller hur länge han ska behöva köra tryout? Jag frågade efter matchen med Printz kunde (eller ville? Vet inte vilket) varken svara på om det blir fler matcher med DIF och när det i såfall bestäms samt varför han ens behöver spela tryout.

NOTERAT:
Det har väl funnits vissa funderingar på hur bra den här ”Huddinge”kedjan är och Nicklas Heinerö har varken spelat första eller den här matchen men de två övriga (Måns Krüger och Matthias Sundberg) har tillsammans med Mattias Kalin gett ett piggt intryck.  Mot Tappara var det Krüger som nätade och Kalin som spelade fram. I kväll mot TPS var det ombytta roller (och en andre assist på gamgubben Timmy Pettersson).

(Mattias Guter jublar med klacken efter segermålet. FOTO:JOHANNA LUNDBERG)

TPS:forwarden Henri Tuominen åkte på en redig smäll, så pass att han blev liggande på isen med blodvite som följd. Jag tittade tyvärr ner i datorn när det small så jag såg inte vad som hände men domarna såg inga ojustheter, ingen blev utvisad. Tuominen klev däremot av, förmodligen för att fixa det som blödde.


Snyggaste målen i matchen: Henri Tuominens ribba in vid TPS fjärde mål. Bra prickskytte. Men målet jag gillar bäst var nog ändå Marcus Sörensens reducering till 3-4 där han åker med pucken längs långsida, fortsätter på kortsidan, rundar målet och smyger in pucken vid sin första stolpe. Sedan var ju Mattias Guters straffmål en fröjd. Inget tjafs bara rakt fram, en snabb kroppsfint och pang. Så ska det se ut!

OCH SÅ EN SAK TILL:
Marcus Krüger intervjuades – trots vissa problem med mikrofonrundgång – i första pausen och fick stående ovationer  när han kom ut på isen. Det var han verkligen värd. Enormt kul att se hur han har utvecklas och hur han bara fortsätter gå från klarhet till klarhet. En en bra sporre för de andra dessutom.
(Mattias Kalin. FOTO:JOHANNA LUNDBERG)

Citatet
”Ja vi ska väl göra fyra mål så vi vinner?!”
(Mattias Kalin svarar i andra pausen på frågan hur DIF ska vända 1-4 underläget. Enkel analys och det gick ju! Även om det krävdes straffar också.)3 kommentarer:

Viktor sa...

Marie!

Tack för ett enastående arbete med din blogg!

Men det måste du ju själv inse, att det är Printz som avvaktar med DIF. Det är givet att DIF inte behöver ha honom på tryout. Utan Printz vill komma igång med matcher, och samtidigt hålla dörrar öppna för andra / Högre serier.

Anonym sa...

Viktor, nej det stämmer inte. David vill till DIF, beslut tas på söndag/måndag. Finansiering extern.

Anonym sa...

Challe har sagt att det beror på David ville..
Egentligen är budgeten förbrbukad. Men om han ville så skulle man försöka lösa det själv...