lördag 10 augusti 2013

Mikael Backlund trampade hem 165 000 till Barncancerfonden

(Team trampa Mickis!  FOTO Privat)

Cykla är ju trevligt men 13,2 mil är en bit att trampa. Trots det var det med glädje som Mikael Backlund och hans team ”Trampa Mickis” cyklade in pengar till barncancerfonden under ”Ride of hope”. Och han gör gärna om det:

– Ja troligen så cyklar jag nästa sommar igen, säger Calgaryforwarden med ett leende.


Cykelturen gick mellan Katrineholm och Västerås. Mikael Backlund hade sällskap av sin lillasyster Madelene Backlund, hennes pojkvän Robert Johansson (som spelar i division ett-laget Surahammar Blues och Mikaels storasysters pojkvän Anders Ericsson. Och även om han hade förberett sig bra så hade Mikael Backlund aldrig cyklat så här långt förr.

– Nej jag har cyklat typ tio gånger i sommar på min mountainbike, men aldrig längre än 4,3 mil per gång.

Hur var loppet, var du pigg som en lärka rakt igenom eller var det lite tuffare någonstans?
– Det var ett roligt lopp! Jag hade ont i rumpan och lite i benen efter ett tag men annars var det lugnt!  Vi körde i mellan gruppen och sista biten från Eskilstuna var den segaste!

Hade du hejarklack längs med vägen?
– Ja, familjen som stod längs med vägen och hejade. Sedan blev jag hyllad innan starten av Barncancerfonden för min insamling! Det var kul.

Förhoppningen från början var att dra in 6 000 till Barncancerfonden, det blev jättemycket mer. Vad landade ni på till slut?
– Jag samlade ihop 165 000 kr så det känns toppen!! 

Känslan när ni äntligen var i mål…?
– Skön! Det var framför allt skönt att slippa sitta på sadeln, ha, ha.


Inga kommentarer: