fredag 30 augusti 2013

Marcus Nilsson "Vi dör lite där"

(Marcus Nilsson.  FOTOWWW.HOCKEYMEDMARIEHALLMAN.SE)

AIK gjorde en bra första och tredjeperiod mot Espoo Blues. Men i andra perioden havererade spelet helt. Det var virrigt, slarvigt, stressat och många tappade positioner.

– Ja det känns som att vi dör lite där och drar på oss en massa utvisningar och då blir det tufft, säger Marcus Nilsson.


I slutperioden kom AIK ut med bättre fart på rören och med bättre organisation. Men lyckades inte förvalta chanserna i stället

– Ja, i tredje kom vi upp i det spel som vi vill spela och ja, vi får pp där och har bra chans att kvittera. Men lite slarv och tappade puckar där så… sedan rinner det i baken i stället.

Både du, Esa Pirnes och Jonas Liwing hade bra lägen när ni hade fem mot tre på slutet?
– Ja det var riktigt bra lägen, det var öppen bur nästan men vi hade inte flytet med oss så den hoppar över bara.

Vad är det som gör att spelet bara havererar i andra då?
– Det är svårt att säga men vi drar på oss för många utvisningar tycker jag…

Men det gör ju dem också. Ni hade flera fem mot tre och fyra mot tre lite hit och dit åt båda håll.
– Ja det blir så med så många utvisningar och det ska inte bli så men det blir tyvärr så.

Jag tycker att Espoo klarar röran som blir av alla utvisningar bättre än ni gör?
– Ja, men vi måste lära oss det här nu. Det kommer vara tuffa matcher under vintern och de är petiga nu när det gäller slashing och så och då måste vi lära oss hantera det.

( FOTOWWW.HOCKEYMEDMARIEHALLMAN.SE)

Och hanterar det bäst gör man med tålamod:

– Man ska vara lugn och inte stressa upp sig som vi gör nu, bara för att det blir boxplay. Sedan får en försöka spela samma som i fem mot fem och döda den (underläget) och sedan är det bara börja om på nytt i fem mot fem så som vi vill spela.

Det kändes inte som att ni hade lugn när ni väl hade pp heller?
– Nej det blev lite stressigt. Vi hittar inte rätt i pp och så. Det är för mycket slarv och sådär. Vi har en del att jobba på.

Marcus Nilsson har haft sex matcher på sig nu att komma in i spelet i sin nya klubb AIK. Han värvades som poängkung från BIK Karlskoga och visst har det varit en omställning att ta till sig det spel som AIK vill köra.

– Jag har väl inte kommit in i det riktigt än, känner jag. Det är… lite för mycket slarv och sådär men det blir ändå bättre och bättre för varje träning och match. Försäsong är ändå försäsong och man får göra allt bättre till serien, det är då det gäller.

Vad har varit största utmaningen för att komma in i AIK:s spel?
– Alla spelare är så klart skickligare och bättre och då blir det tuffare men jag har fått en bra roll i laget, jag trivs jättebra och får jättebra förtroende och så, så det är bara att jobba på.

Tränarna har flyttat runt en del i kedjorna, är det svårt att komma in i spelet då?
– Jo men vår line har varit ganska intakt. Jag har nog spelat med Esa hela tiden, från första ispasset. Men tredje länken har de ändrat lite fram och tillbaka, men det har varit bra med alla som vi har spelet med. Och det var väl bra nu att ha Mark (Hurtubise) som målskytt där, att få spela fram han lite.

Vad känner du annars efter de här veckorna för egen del?
– Det har gott helt okej men det är mycket som måste gå bättre. Det är bland annat att vara lite mer noggrann i passningarna, det är väl det som jag känner att jag ska ju lägga lite bra pass sådär så det gäller att vara noggrannare. Alla kommer ut hårdare och sådär och då gäller det att vara mer uppmärksamma när de kommer så man får vara med lite mer i spelet, men jag tycker ändå det blir bättre och bättre. Så förhoppningsvis blir det bättre till säsongsstart.

( FOTOWWW.HOCKEYMEDMARIEHALLMAN.SE)

Du är värvad som poängkung, känner du av förväntningarna kring det?
– Nej det kan jag inte säga. Det tycker jag inte. Jag försöker bara spela samma spel som jag alltid har gjort. Det är väl då det brukar gå bra, när man är trygg i spelet och spelar sitt eget spel i stället för att tänka att nu måste jag göra poäng och så. Då kan det låsa sig, så sådär tänker jag aldrig

Vad tycker du att du måste ändra i ditt spel?
– Allt går ju snabbare här, varje spelare är lite skickligare och starkare. Då får man vara mer noggrann och tänka lite mer puck.  Man måste alltid vara med liksom, för de (spelarna i elitseriens) här ligger alltid rätt. Man måste vara smartare med pucken, tappar man den så blir man mer sårad här i HockeyAllsvenskan. Så man måste vara tajt med laget och försöka hitta varandra. Man måste vara rädd om pucken istället för att kasta iväg och dumpa pucken sådär. Det gäller att vara rädd om den.


FOTNOT: Marcus Nilsson spelar ju just nu med tröja 39. Till serien byter han till nummer 69, samma som brorsan har i innebandy. ”Lilliz” har alltid haft tian förr men det har Esa nu. Det fanns några nummer till som han ville ha men de var redan upptagna.

Inga kommentarer: