tisdag 27 augusti 2013

AIK-seger trots slarv

(FOTO:WWW.HOCKEYMEDMARIEHALLMAN.SE)


Träningsmatch: ALMTUNA-AIK 1–3 (0-2, 0-0, 1-1)

Plats:  Gränby islada
Matchen: MM
Målvakterna: Johannes Jönsson, Almtuna, 86,96%  och Daniel Larsson, AIK, 96,43 %
Publik:  675
Domare:  Johan Häll


BÄST I AIK
MMM Daniel Larsson, mv
MM  Mark Hurtubise, f
 Derek Joslin, b

(Derek Joslin, killen som kan det där med att skrämma någon med blicken. FOTO:WWW.HOCKEYMEDMARIEHALLMAN.SE)


BÄST I ALMTUNA:  Jesper Olovsson, f.

MÅLEN
FÖRSTA PERIODEN
0-1  (07.15) Esa Pirnes (Björn Melin, Mark Hurtubise) Spel 5 mot 3.
AIK fick spela i fem mot tre under 25 sekunder. Tiden hann nästan ticka ut men pang så satt pucken där, via bortre stolpen och in.

0-2  (11.17) Christian Sandberg (Edgars Klavins, Patric Blomdahl)
Ett ganska billigt mål, inspel från kanten till Sandberg som sätter fram klubba och styr in pucken i öppet mål. Almtunamålvakten Jönsson såg inte helt med ut där.

ANDRA PERIODEN:
TREDJE PERIODEN
1-2 (10.39) Jesper Olovsson (utan assist)
Almtunaforwarden kommer fri med Daniel Larsson, kroppsfintar lite, Larsson gick ut lite för tidigt vilket gav ytor i första krysset och där skickade Olovsson in pucken.

1-3 (11.55) Marcus Nilsson (Björn Melin) spel 5 mot 4.
Såg ut som att pucken studsade i målramen och ut i slottet, där var Nilsson alert och skickade in returen, hans första mål i AIK-tröjan för övrigt.

 (FOTO:WWW.HOCKEYMEDMARIEHALLMAN.SE)

SKOTTEN I MATCHEN:  28-23 (7-8, 15-8, 6-8)

UTROPSTECKNET!
AIK slarvade rejält emellanåt men lustigt nog inte i boxplay. När Almtuna fick spela fem mot tre i 1.19 i andra och i 55 sekunder i tredje såg AIK:s boxplay lugnt och stabilt ut. Boxplay var överlag och Fredrik Svensson-som gjorde sin första match för säsongen- var givetvis inne i boxplay och styrde upp spelet bra.

 
 (Daniel Larsson ett misstag från hundraprocentig. FOTO:WWW.HOCKEYMEDMARIEHALLMAN.SE)

FRÅGETECKNET?
Är finländaren Teemu Ramstedt klar för AIK eller inte? Det ryktas att han är på väg till klubben men AIK lägger locket på. Samtidigt kan man ju undra om AIK inte borde övertala de extra finansiärer som finns att lägga pengarna på ett par backar istället. Inte för att det är fel på de AIK har men det är ett tunt och skadekänsligt backbestånd som bör förstärkas.

(Marcus Nilsson och Mark Hurtubise var i samma kedja. Det blev en del fart där. FOTO:WWW.HOCKEYMEDMARIEHALLMAN.SE)

NOTERAT:
Nyförvärvet Marcus Nilsson har inte gjort så mycket väsen av sig under de tre första försäsongsmatcherna men såg bättre ut här. Första målet också, kanske kan lösa upp en del knutar.

AIK slarvade som sagt en del bakåt i spelet fem mot fem och ska väl vara glada att ingen från Almtuna tog tillvara på de två frilägen där AIK gav bort pucken på egen blå vilket skapade besvärande läge för Gnaget.

Daniel Larsson var missnöjd med det mål han släppte in men resten av spelet tycker jag han ska vara glad över. Ser lugnt, följsamt och fint ut.

 (Christopher Aspeqvist och Daniel JosefssonFOTO:WWW.HOCKEYMEDMARIEHALLMAN.SE)

OCH SÅ EN SAK TILL:
Leksandsbacken Alen Bibic har lånats ut till Almtuna och kom till Uppsala under tisdagen. Han spelade således inte men kommer bli en fin förstärkning för Almtuna.  LAGUPPSTÄLLNINGAR: hittar ni här http://stats.swehockey.se/Game/LineUps/169909
Inga kommentarer: