lördag 24 augusti 2013

Djurgården tog fjärde raka segern

(FOTO:WWW.HOCKEYMEDMARIEHALLMAN.SE)

TRÄNINGSMATCH, European Trophy
DIF-LIBEREC 3-2  ( 1-1, 2-0, 0-1)

Plats: Hovet
Matchen: MM
Målvakterna: Johan Mattsson, DIF 92,31 % och Marcel Melichercik/ Marek Schwarz, Liberec totalt 90,32 % .
(Tjeckerna spelade halva matchen var då Melichercik utgick pga skada halvvägs in i andra.
Publik:  1 494
Domare: Ulf Rönnmark och Christoffer Karlsson
(FOTO JOHANNA LUNDBERG)

BÄST I DIF
MMM Micke Holmqvist, f o Micke Ahlén, f
MM Johan Mattsson, mv
Steve Saviano, f,  o Linus Arnesson,b

BÄST I LIBEREC:  Jan Visek

(FOTO:WWW.HOCKEYMEDMARIEHALLMAN.SE)

MÅLEN
FÖRSTA PERIODEN
1-0(15.24) Steve Saviano (utan assist) Spel 4 mot 5.
Matthias Sundberg satt utvisad men det hindrade inte Saviano som såg pigg ut redan från start. Han hade ett friläge i början av perioden som Liberec målvakt räddade men när Saviano fick en ny chans åkte han åter över isen, skapade sig ett friläge och stänkte upp pucken i nättaket.

1-1(15.44) Jan Visek (Matej Psota, Pavel Zacha)
Lite oreda i DIF-försvaret nere vid Johan Mattsson, det utnyttjar Jan Visek som får in en puck i röran framför målet.


(FOTO JOHANNA LUNDBERG)

ANDRA PERIODEN
2-1 Sam Lofquist (Mattias Guter) Spel 5 mot 4.
PP uppställning och ett hårt skott från Sam som letar sig in. Han har bra skott mr Lofqvist. Och använder det gärna.

3-1 (15.51) Michael Holmqvist (Sam Lofquist) Spel 5 mot 4.
Micke (eller Mike som speakern sa) Holmqvist jobbar bra framför Libereckeepern, snappar upp en retur och lyfter in pucken över målvakten. Alert jobb där!

TREDJE PERIODEN
3-2 (12.12) Martin Cakajik (Jan Visek)
Johan Mattsson får inte riktigt ut benet mot bortre stolpen och där utnyttjar Cakajik luckan och trycker in pucken samtidigt som Linus Arnesson försöker lägga sig i vägen men pucken går in.


 (FOTO:WWW.HOCKEYMEDMARIEHALLMAN.SE)

SKOTTEN I MATCHEN:  31-26  (12-6, 10-6, 9-16)

UTROPSTECKNET!
Vilken räddning Johan Mattsson gjorde sju minuter in i mittenperioden! Lite trekvartsskorpion. Låg på magen och lyckades ändå bända upp ett ben och komma i vägen för skottet som annars var givet att gå i mål där. Johan bjöd även på ett par avancerade räddningar drygt sju minuter in i tredje, bland annat någon slags kasta sig på sidan, snett utåt och klämma fast pucken mellan benskydden. Typ.

FRÅGETECKNET?
DIF har – som tabellen ser ut nu, stor chans att ta sig till slutspelet i European Trophy. Som spelas under det landslagsuppehåll som är precis före jul, dvs 19-22 december. Bra eller dåligt? Det vete fan.  

(FOTO:WWW.HOCKEYMEDMARIEHALLMAN.SE)

NOTERAT:
Inte så vanligt med divingutvisning i hockey men Liberec fick en dubbeldate i egna utvisningsbåset i början av första med en utvisning för roughing och en för diving. Jubel på
DIF läktaren så klart för det. (Micke Holmqvist fick samtidigt utvisning för roughing).

Ruggigt ribbskott av Nils Andersson i andra, pucken studsade högt och allt stannade av någon hundradelssekund när alla tittade på om pucken skulle studsa in eller över. Blev över.

Väldigt grinigt för att vara träningsmatch. Smågruff och tjuvnyp och fula slag mest hela tiden. Kanske kan det faktum att båda lagen spelade sin andra match på två dagar spela in men det var tidvis mer surgruff än bra spel.

OCH SÅ EN SAK TILL:
Djurgården har, som ni som har sett matcherna kanske noterat, tagit en hel del burskydd i försäsongsmatcherna. Det gör man ju ibland men här har det varit mer än vanligt. Det visade sig finnas en tanke med det – och det är inte att fortsätta göra så under serien. Däremot vill Zabel se större noggrannhet i bytena än förra säsongen. Det ska vara slut på slarviga byten där man går bort sig och ger motståndarna chanser bakåt när - serien sätter igång. Under tiden detta trimmas in kan det bli lite mer burskydd än normalt.

(FOTO:WWW.HOCKEYMEDMARIEHALLMAN.SE)

Citatet x 3
Det var med plocken. Det vart en lite knasig retur där. Han sköt ett skott för styrning men så kom det ingen styrning, då blev jag tvungen att kroka ut benet och då blev det en lite halvtokig retur men det var skönt att jag fick ta returen också”
(DIF-målvakten Johan Mattsson om den galna plockhandsräddningen – på mage – drygt sju minuter in i andra)


”Jag vet inte vad jag gjorde. Han sköt en jäkla fladderpuck som åkte upp och ner i luften. Jag skulle ta den med plocken, då studsar den ut. Då fick jag klubban på den i alla fall och tror att jag har den. Då skriker någon till att res på dig! Sedan täckte Timmy (Pettersson) skott där också. Det var skönt annars hade den gått i”
(Mattsson om de galna räddningarna sju minuter in i tredje)

”Det känns som vi har kommit ihop bra redan som lag. Även fast det är stor ålderskillnad på de äldsta och yngsta så, känns det som att alla kan snacka om alla om vad som helst. Det är en riktigt skön grupp”
(DIF-målvakten förklarar stämningen i gruppen)

LAGUPPSTÄLLNINGAR: hittar du här: http://europeantrophy.com/live.php?id=292


Inga kommentarer: