tisdag 6 augusti 2013

Silly season SSK: Jason "Jay" Gregoire till SSK

SSK fyller på, med lagets tredje kanadensare, och värvar Jason "Jay" Gregoire. Forwarden, som även kan spela center är en spelare som SSK hållt ögonen länge på:

-Vi hade Jay högt upp på vår lista över spelare vi ville ha hit redan i våras så det är såklart
jättebra att vi fått till detta nu, säger klubbens sportchef Per Nygårds i ett pressmeddelandeGregoire har inga NHL-meriter men har spelat två säsonger för St John´s Ice Caps som är farmarlag till NHL-klubben Winnipeg Jets. Han känner nye backen Jake Marto (som är amerikan för övrigt) sedan de båda spelade tillsammans i AHL. SSK har därmed fyra nordamerikaner (om man räknar med dubbelpassaren Mike Bergin) och är ett av lagen som dragit nytta av att den gamla regeln om  "två icke eu-spelare per lag" tagits bort.

Per Nygårds beskriver honom som "spelartypen som alla lag önskar sig" och fortsätter:

-Han är duktig över hela banan både med och utan puck tack vare sitt höga spelintellekt. Jay är utmärkt i både boxplay och powerplay där han besitter både kyla och spelförståelse samt ett bra passningsspel. Något som alltid har stor betydelse är förmåga att göra många och viktiga mål, det är en egenskap vi känner att Jay har."

Den nye forwarden kommer även gå att använda som center. Gregoire själv säger i samma pressmeddelande att han "ser mig som en bra tvåvägsspelare som kan bidra offensivt." 

Han beskriver sig även som en "Hårt arbetande spelare som kommer till jobbet varje dag och jag föredrar ett rent och fysiskt spel. Trots mina offensiva egenskaper är boxplay faktiskt en av mina starkaste sidor. Jag hoppas kunna bidra såväl offensivt som defensivt för lagets framgång. Mitt mål är att hjälpa laget nå kvalificering för kvalserien för att där ta steget till SHL."

Jag har tyvärr ingen koll alls på den här killen. Ska bli intressant att se vad han kan uträtta.

1 kommentar:

Peter sa...

Hej Marie!
Det vore väldigt snällt om du kunde fråga Nygårds om det är fler spelare på väg in (främst fw) eller om det är (som det dessvärre ryktas om) färdigvärvat nu.

Om det är färdigvärvat kan du väl fråga honom hur han resonerar då vår forwardsuppsättning nu består av endast elva! spelare plus en som dels har try-out och dels är skadad. Även om denna spelare, Frödén får kontrakt och blir skadefri har vi ju endast precis fyra linor att spela med. Vilket innebär att vi inte har råd med en enda skada/avbräck på hela säsongen för då blir vi kort om folk.

Jag anser att det behövs minst en forward. Dels för att vi är extremt skadekänsliga, dels för att öka konkurrensen i laget. Hoppas på svar. Tack på förhand!

Med vänlig hälsning
Peter