tisdag 20 augusti 2013

Johan Strömwall: "Vi sätter ingen press på honom"

Strömwall. FOTO RICHARD HIMBERG/ARKIV)

Västerås vann första mötet lagen emellan, men SSK tog revansch och vann med 3-2 i returmötet i Gnesta. Segerskytt – 17-årige tjeckiske talangen David Pastrnak.

– Jag tycker att vi gör en bra match, i ett högt tempo, är det spelförande laget och vinner rättvist, säger SSK-tränaren Johan Strömwall.


Det var tre importer som stod för målen den här tisdagskvällen. Tomas Bokros, ny back från Slovakien inledde målskyttet när han gjorde 1-0 i andra. Jason Gregoire, ny forward från Kanada följde upp hattricket från Leksandsmatchen med att göra 2-2 i nu, i början av tredje.

David Pastrnak, som fick prova på seniorspel i SSK redan förra säsongen avgjorde sedan i slutet av tredje. Den 17-årige tjecken kom fri och skött ett skott på plocksidan som gick in med fin precision.

Nu så jag inte matchen, följde den bara via liverapporter, men Strömwall plussar för tjecken och av kommentarerna att döma gjorde han en bra match. Samt ser lite större ut. Men Johan Strömwall håller inte med om att Pastrnak skulle ha byggt på sig uppemot åtta kilo som det har spekulerats om:

– Nej, det tror jag inte han har gjort. Men han ser mycket starkare ut i närkampsspelet och det händer mycket i kroppen i den åldern. Vi har haft en bra sommarträning så han både är och ser starkare ut, säger SSK-tränaren.

(David Pastrnak.. FOTO RICHARD HIMBERG/ARKIV)


Pastrnak har sett bra ut under hela försäsongen, vilken roll vill du se honom i nu under kommande säsong?
– Det vill jag inte spekulera i redan nu. Han är en offensivt skicklig spelar ja men han är samtidigt ung och vi får inte sätta för hård press på honom. Men visst han har en fin skridskoåkning och gör saker i hög fart och det är därför han som 17-åring redan kan göra bra saker på den här nivån.

Jag tror att många fans gärna ser honom i en större roll i vinter men det känns som du vill tona ner de förväntningarna?
– Nja, han får spela hur bra han vill, det är vi bara glada för men vi sätter ingen press på honom. Han är trots allt bara 17 år.

SSK var – trots bra spel inte överlägsna i matchen. Västerås 1-1målskytt Fredrik Johansson hade ett fint skott med 30 sekunder kvar men då gjorde Sebastian Idoff en kanonräddning som befäste segern.  Södertälje har nu spelat fyra matcher och förlorat två (de två första mot Linköping och VIK) samt vunnit två (mot Leksand senast och nu Västerås).

Spelet är ungefär där Johan Strömwall har tänkt sig att det ska vara vid den här tiden på försäsongen:

– Jag tyckte vi var piggare och rappare idag (än senaste SSK mötte Västerås) och jag tycker också att man börjar se mer linjer i vårat spel. Spelarna är på rätt väg taktiskt sätt och det vi har tränat på börjar synas på matcherna också, både i spelet utan puck och i uppspelsfasen med puck.

Bokros gjorde ett mål men bidrog även med en indianare vid ett av Västerås mål?
– Nja det tycker jag väl inte att han gör, det var ju ett sidlesspass och en volleyträff efter att han lämnat ifrån sig pucken också så det var ett bra mål av Västerås. Jag tycker att han gör en bra match, han kommer till fina lägen när han bryter in från backposition och har haft några finns skott redan den här försäsongen.

Bokros har sett tung ut i de två första matcherna?
– Jo men han är en stor, stark och vältränad spelare. Man måste ge honom tid att anpassa sig till svensk hockey också. Han är en fin och positiv kille som kommer att bli bättre och bättre.

Han missade matchen mot Leksand?
– Ja, för han fick en smäll mot axel mot Västerås i matchen innan men den skadan är okej igen.

Apropå skador, hur är det med Mario Trabuccos fot?
– Han har en svår stukning men blir bättre och bättre. Han är däremot inte spelklar än, jag vill inte spekulera i när han kan spela men han är inte med på torsdag (mot Örebro i Lindesberg) i alla fall

Vad blir nästa steg i jobbet inför säsongen?
– Vi jobbar redan bra med grundspelet så nästa fas blir special teams, vi har börjat med det lite smått redan.


MATCHFAKTA, träningsmatch
SSK-VÄSTERÅS 3-2 (0-0, 1-1, 2-1

PERIOD ETT: -.

PERIOD TVÅ:
1-0  (06.21) Tomas Bokros (Sebastian Bengtsson)
1-1(08.39) Fredrik Johansson (Tony Romano, Kendall McArdle)

PERIOD TRE
1-2 (01.02) Mikael Frycklund (Kenneth Bergqvist)
2-2 (03.12) Jason Gregoire (Damien Fleury , Jake Marto) Spel 5 mot 3.

3-2 (16.25) David Pastrnak (utan assist).

2 kommentarer:

Anonym sa...

Tack för en bra intervju Marie. Stort plus för att du vågar ett ställa ett par frågor som är lite mer kritiska också!

Marie Hallman sa...

Anonym: Tack du. jomen självklart när man nu ringer vill man ju veta något mern än "det känns bra" :)