fredag 30 augusti 2013

Adam Hansen: "Jag gillar att följa med upp i anfallen och använda min skridskoåkning"

(FOTO: WWW.HOCKEYMEDMARIEHALLMAN.SE)


Adam Hansen skrev på sitt första a-lagskontrakt under torsdagen. På kvällen gjorde han sitt första mål som senior. Bra tajming får man väl säga:

– Ja det är det ju, det kan man säga är bra tajming ha, ha nä men det är jättekul, säger Hansen med ett skratt.


Och fortsätter:

– Jag har kämpat under den här tryouten och nu får man utdelning på allt jobb som man har lagt ner som juniorspelare.

Jag satt bredvid (sportchefen) Per Nygårds under matchen och han var nöjd med ditt jobb! Tyckte du var först åt båda håll och var överallt hela tiden?
– Ha, ha. Nej men jag tycker det gick lite upp och ner. Stundtals gick det bättre och stundtals sämre men det är detaljer som man jobbar på varje dag på träningar och så. Jag är ju en ganska fartfylld spelare. Jag gillar att följa med upp i anfallen och använda min skridskoåkning, säger Adam Hansen med ett minst sagt brett leende.

Första målet i a-lagströjan (2-0 efter 12.34 i första perioden) var snyggt. En fin genomskärare i slottet från Sebastian Bengtsson som Hansen tog emot och skickade vidare in i mål:

– Jag smyger ner där bakom och får en superpass av Bengtsson och det vara bara att skjuta in pucken.

Hur hårt har du kämpat för kontraktet?
– Alltså jag har alltid kämpa hårt, i mitt liv. Jag lever efter det här att tränar man tillräckligt mycket så blir man bättre. Sedan vet jag inte hur mycket andra tränar men när det gäller mig själv så tränar jag ganska mycket.

Ditt personliga mål nu?
– Det är självklart att få speltid, spela så mycket som möjligt i pp och boxplay. Det skulle vara jättekul. Sedan att ta en dag i taget och utvecklas hela tiden, säger Hansen.

 
(FOTO: WWW.HOCKEYMEDMARIEHALLMAN.SE)

19-åringen har sex matcher från grundserien och fem från kvalserien förra säsongen på meritlistan. Men det blev lite varierande speltid då:

– I slutet var vi kort om folk då blev det mer speltid men i början var det inte så mycket utan det var lite då och då.

Hur många byten per match?
– Ska jag vara ärligt så minns jag inte. Ha, ha men det var en bra läroperiod att vara med och titta på allt också.

Vad behöver du göra för att ta en ordinarie backplats, tror du?
– Hm jag vet inte men jag har alltid varit en liten spelare och min fysik … tajmingen i närkamper kan bli bättre och jag kan bli lite aggressivare i försvarsspelet. Offensivt så har jag inte haft det bästa skottet så det är något jag jobbar på varje dag. sedan vill jag utveckla min snabbhet, det tror jag att jag kan ha nytta av i framtiden.

”Liten och gillar att spela offensivt”. Borde du inte vara forward då?
– Nja allt har ju sin historia men när jag var liten så tyckte jag inte att de som var backar kunde passa pucken och då tänkte jag att då kan jag väl göra det själv då! Och sedan kunde man ju bra hänga med upp i anfallet ändå så på den vägen blev det.

När du har snackat med Johan, vad säger han om att du ska vara offensiv back då?
– Att det är något som de uppmuntrar. Jag ska läsa av spelet, finns det läge att följa med upp så ska jag göra det. Det blir som en extra forward. Det är svårt att försvara sig när det kommer en andravåg som back så det är något de uppmuntrar.

Vad har ni som lag blivit bättre på under de här sex träningsmatcherna, tycker du?
– Ja du… Det är väl det här att hålla pucken i när du kommer in i anfallszonen, att inte bara sticka ner den och jaga efter den. Och finns det inte läge så är det bara vända hem, hämta ny fart och försöka igen. Det kanske inte gick så bra i dag då men totalt sett…

Vad känns mest angeläget att jobba på?

– Det vet jag inte, jag är inte den som analyserar så mycket. Det lämnar jag till Johan, ha, ha.

Inga kommentarer: