torsdag 8 augusti 2013

Sebastian Idoff " Där fick man veta att man levde direkt"

(Idoff mådde bra efter matchen trots ett slagskott som skickade pucken in under masken. FOTO WWW.HOCKEYMEDMARIEHALLMAN.SE)

Hallå där Sebastian Idoff, målvakt i SSK som fick det hett om öronen i första träningsmatchen för säsongen, mot Linköping. LHC vann skotten med 44-24 och vann med 4-1, det sista målet kom i tom kasse.

Känslan efter matchen?
– Att det gick helt okej för att vara första matchen. Vi möter ändå ett topplag i SHL så det var en bra värdemätare. Sedan märktes det att de hade varit på is mer än oss, vi har kört fem träningar. Det märktes att det var lite bättre spelare hos dem också, men det ska det väl vara i ett topplag i SHL.


Vad upplevde du som största skillnaden mellan lagen?
– Tempot och puckskickligheten. Man såg det på hur de kunde hålla pucken inom laget, farten bättre, sedan har de ju spelare som Hjalmarsson – en spelare med erfarenhet av internationell nivå. De var lite större och starkare på backen också, Rahimi och de där grabbarna, så våra ynglingar i laget fick känna lite på det också.

 Daniel Rahimi lyckades ju skjuta en stenhård puck rätt i ansiktet på dig också?
 – Ja där fick man veta att man levde direkt! Skottet tog på hakan så det tog. Han sköt från blå, det var lite trafik framför så jag såg inte när pucken kom. Den flög in lite under och träffade underläppen, då blev det lite svart.

Tuppade du av?
– Nej så hårt var det inte men när en kille skjuter pucken rätt i skallen så där så blir det lite svart ett tag, ha, ha. Sedan beror det där på var pucken träffar. Stannar den så gör det mer ont än om den träffar och studsar vidare. Touchar den är det lugnt men när man får allt rakt på så blir det svart.

 Du fick som sagt mota 44 skott. Svettigt?
– Ja men skönt att få komma igång och få lite att göra. Det är roligare att ha mycket och göra än att stå och titta så det var skönt att komma in i det och att jag fick förtroendet att stå första matchen.

 Hur gick det för era nyförvärv?
– Mario (Valery-Trabucco) och Jake (Marto) var riktigt bra. De höll i pucken, tog med den upp och hade bra skridskoåkning, framför allt Jake visade att han kommer vara nyttigt längre fram. Tomas (Borks) var bra i boxplay, spelade rejält och fick undan puckarna. Han var stor och stark. Det märks att vi har fått in lite tyngd nu på backen.

 Nu var det junioren Sebastian Bengtsson, av alla, som gjorde SSK:s enda mål. Vad säger du om honom?
– Han är skicklig med klubban, har bra fart under skridskorna. Det är bra att junisarna får göra mål också, det är en bra motivationshöjare för dem med. Sedan har han ju varit med lite förra året redan och gjort det bra då. Och gjorde en bra match nu.

Resultaten är ju rätt oväsentliga i de här matcherna, men vad känner du att ni bör jobba mer på nu?
– Lite allt möjligt men bland annat grunder. Vi har inte tränat pp en enda gång än, det är ju i ett tidigt skede av säsongen. Just nu vill man bara komma in i matchtempot och få ordning på grejerna så att man inte ser ut som Bambi på hal is sedan, ha, ha. Men det blir ju mer detaljerat sedan när det närmare sig, mer pp, styrspel och sånt.

 Ni möter mestadels SHL-lag under försäsongen, bra eller dåligt?

– Det är bra för då höjer vi tempot och tar oss till en bra nivå direkt. Så det är bra tänkt. 

MATCHFAKTA 
LHC-SSK 4-1 (0-1, 2-0, 2-0)

Första perioden:
0-1 (14.14) Sebastian Bengtsson (Jacob Dahlström, Emil Billberg)

Andra perioden
1-1 (02.43) Erik Lindhagen (Victor Öhman) Spel 5 mot 4
2-1 (12.40) Johannes Salmonsson (Jonas Junland, Daniel Grillfors)  Spel 5 mot 4

Tredje perioden
3-1 (04.01) Mattias Sjögren (utan assist) spel 4 mot 5.
4-1 (19.54) Jonas Junland (utan assist) mål i tom kasse.

Sebastian Idoff vaktade SSKs mål, i LHC delade Christian Engstrand och Andreas Andersson på jobbet.

Inga kommentarer: