Matchen: MMM. Seg start, bättre i andra och tredje
Målvakterna: Joel Gistedt, Leksand och Sebastian Idoff, SSK

BÄST I LEKSAND: Patrik Hersley, f

(Fredric Andersson och David Pastrnak. FOTO WWW.HOCKEYMEDMARIEHALLMAN.SE)

MÅLEN
FÖRSTA PERIODEN
0-1(16.22) Fredric Andersson (Jake Marto). Spel 5 mot 4. Bra skymning av SSK när Andersson hittar en lucka mellan benen på Gistedt.

ANDRA PERIODEN
0-2 (2.51) Jason Gregoire (utan assist) Spel 4 mot 5. En leksing (tror det var Matt Fornataro) tappar pucken nere vid egen tekningscirkel. Gregoire snappar upp den, bryter in framför mål och lägger elegant in pucken via stolpen och in.

0-3 (3.22) Jason Gregoire (straffslag). Gregoire tog straffen med, lekte lite med pucken på vägen fram, vickade lite och när det såg ut som att han skulle lyfta in pucken så drog han den mellan benen på Gistedt i stället.

1-3 (7.31) Patrik Hersley (Pär Edblom, Jens Jacobs) Spel 5 mot 4. Fint pp-mål, och snabba passningar framför mål som gjorde att Idoff inte hann med i sidled.

1-4 (15.49) Jason Gregoire (straffslag).  Ny straff sedan Gregoire dragis ner av Kevin Kapstad. Gregoire ändrade taktik, tog fart och bara smackade in pucken som visslade förbi Gistedt.

2-4 (18.10) Jacob Blomquist (Matt Fornataro, Kevin Kapstad) Spel 5 mot 4. Styrning via ribban och in.

(Jason Gregoire hade en helkväll.. FOTO WWW.HOCKEYMEDMARIEHALLMAN.SE)

TREDJE PERIODEN

2-5 (3.11) Fredric Andersson (Jonas Engström). Andersson solokör över hela isen och avslutar med att prickskjuta in sitt andra mål för kvällen.

SKOTTEN I MATCHEN: 43-32 (14-12, 13-9, 16-11)

UTROPSTECKNET!
Jason Gregoire! Hattrick i kväll. Och som han gör det. Prickskytte via stolpen och två kanonstraffar. Finns en hel del känsla i de handlederna.

FRÅGETECKNET?
Såg inte bra ut alls när nyförvärvet Mario Valery Trabucco fick hjälpas ut på ett ben i slutet av första. Verkade efteråt lindrigare än det såg ut. Mario berättade om en vristskada (se artikel), bara att vänta och se i morgon torsdag hur foten mår.

NOTERAT:
Nyblivna SHL-laget Leksand inledde beskedligt, det var istället SSK som hade bäst fart och press i första perioden och som tog ledningen efter 16.22. Jonas Engström fick för övrigt också in en puck efter knappa kvarten spelad men domaren hann blåsa av för att Gistedt hade en SSK-spelare över sig så det blev washout på den. Ska väl tilläggas att Leksand lyfte spelet rejält i andra, efter en kalkoninledning på den perioden. Bättre fart överlag från typ fem minuter in i andra och till slutet.

David Pasternak såg riktigt pigg ut. Ingen överraskning förvisso men kul att se att han tar för sig så bra som han gör mot seniormotstånd.

(Lite retligt på slutet. FOTO WWW.HOCKEYMEDMARIEHALLMAN.SE)

Det var blåsfestival på domarna i dag med, var inte många minuter utan någon i utvisningsbåset. Men tydligen har man varnat spelarna för detta. Intressant med två straffar, hur ofta händer det? Undrar om det kommer bli fler straffar i serierna också. Ytterst ovanligt annars ju.

Lustigt nog blev det ingen utvisning när Leksands Tobias Forsberg körde omkull (oavsiktligt eller ej) Sebastian Idoff. Blev lite gruff bakom målet, väntade mig en roughing eller två då domarna blåste för precis allt innan men icke.