torsdag 1 augusti 2013

Jonas Engström "Det ska bli kul att se Mario"

(Jonas Engström. FOTO WWW.HOCKEYMEDMARIEHALLMAN.SE/ARKIV)

Mycket folk, en och annan Bambi på hal is men bara en rejäl vurpa - när Johan Andersson snubblade på sig själv på straffläggningen. Det var go stämning när SSK körde sin ispremiär inför drygt 1500 personer.

– Det var ju så jäkla stapligt men det är kul som fan, konstaterar Jonas Engström.


22-åringen var den första i laget som förlängde sitt utgående kontrakt, redan i vintras.

 – Jag kände mig lite i valet och kvalet men kände sedan att det var det bästa för mig själv. Vi får se i år om det var rätt men jag tycker det är bra att ta ett år till och utvecklas mer här. Och jag kände ingen stress utan ville hellre stanna och göra inte bara ett helt okej år senast utan jag vill göra ett bättre år än det första och utveckla det jag är bra på.

Som?
– Det är väl fart och aggressivitet och sedan är jag väl bra på att vinna mycket lösa puckar. Jag är stark runt kassen.

Du gjorde åtta mål i serien och ett i Kvalserien senast?
– Ja och med tanke på att jag spelade mycket förra året borde jag ha spelat in någon puck till. Men jag har inte satt något mål i antal mål som jag ska göra utan jag vill se lite hur det känns och sedan se var jag kan sätta mina personliga mål. Men jag vill inte sätta någon press på mig själv utan jag tar det lite som det kommer och jobbar på lite dag för dag, konstaterar SSK-forwarden.

Som har fått se yngre och mindre rutinerade lagkamrater, som Emil Djuse för att nämna en, gå vidare till Elitserien.

– Jo jag vet men jag kände ingen stress. Kände inte att jag hade så bråttom. Utan jag tar ett år till här så får vi se hur det går att göra det jag är bra på nu ännu bättre.

Att fansen har höga förväntningar efter grundserien förra året är helt rätt tycker han. ”Det är så det ska vara” konstaterar Jonas Engström samtidigt som han konstaterar att det inte går att få hjälp utifrån som förra året men truppen känns ändå bra.

Det är ganska skön tid på året nu tycker jag, alla är så härligt positiva och optimistiska?
 – Jo så är det ju alltid men det känns ju som att det är den inställningen som man ska ha. Samtidigt kan jag känna revanschlusta också, med tanke på resultatet i Kvalserien. Och det är väl en morot att gå in i säsongen med, att serien gick jättebra men Kvalserien var en helt annan sak. Det ska vi ändra på nu.

Går ni dit då?
– Det är ju svårt att säga men det tror jag. Fast serien kommer vara jämnare än någonsin. De flesta lagen har värvat bra spelare överlag, det är bra spelare överallt.

 Vem tror du blir mest spännande i SSK att se?
– Oj, det ska bli kul att se Mario! Ska bli spännande att få se vad han är för en spelare. Jag tror att han är riktigt bra så det ser jag fram emot. Sedan är det svårt att säga, v har ju bara kört ett ispass så här långt.

 Vem har bäst fys i år? Robban Carlsson som vanligt?

– Oj, det vet jag inte faktiskt, ärligt talat. Men jag tror att många har blivit starkare än vad de var innan, alla ser bättre tränade ut.

Inga kommentarer: