fredag 23 augusti 2013

Sörensen glödhet när Djurgården tog tredje raka

 (FOTO WWW.HOCKEYMEDMARIEHALLMAN.SE)

TRÄNINGSMATCH, European Trophy.
DIF-Pardubice 3-2  (2-0, 0-1, 1-1)

Plats: Hovet.
Matchen: MMM.
Målvakterna: Adam Reideborn, DIF och Daniel Dolejs, Pardubice
Publik: 1 678.
Domare:  Christer Lärking och Ulf Rönnmark.


BÄST I DIF
MMM  Joakim Eriksson, f
MM  Marcus Sörensen, f
 Mattias Guter, f och Adam Reideborn, mv.

BÄST I PARDUBICE:  Daniel Dolejs, mv

MÅLEN
FÖRSTA PERIODEN
1-0(7.21) Marcus Sörensen (Joakim Eriksson) Spel 4 mot 4.
Jockey Eriksson tar upp pucken, väggar med Marcus Sörensen som passar till Eriksson som tar skott. Pardubices målvakt får inte riktigt grepp om pucken som studsar ur plocken, då är Sörensen påpasslig och slår in pucken på tennis..

2-0(11.12) Marcus Sörensen (Mattias Guter, Joakim Eriksson)
Riktigt fint mål där Sörensen fintar ner Dolejs mot DIF forwardens vänstra sida och sedan tar ett skär till och lägger pucken till höger istället. Lite osäker på om pucken gick bredvid målvakten eller under honom och in men borta var han.

 ANDRA PERIODEN
2-1 (19.14) Tomas Nosek (Vaclav Koci, Tomas Zohorna)
Pardubice snurrar bra runt Djurgårdsmålet och till slut stänker Nosek in pucken efter en snabb diagonalpass från lagkamraten.

TREDJE PERIODEN
2-2 (6.38) Josef Marha (Radoslav Tybor, Ales Pisa) Spel 5 mot 4.
Junioren Robin Norell satt och våndades i utvisningsbåset efter en tveksam puckout  under sitt första byte i matchen. Inte blev det bättre av att pucken studsade via blå tröja (DIF-spelare) och in.

KOLLA  3-2 (8.59) Mikael Ahlén (Michael Holmqvist, Henrik Eriksson)
Snabb replik av DIF, när hemvändaren Ahlén – eller Brunken – som speakern kallade honom tog emot en fin smörpass av Michael Holmqvist och stänkte in pucken. Hans första mål i DIF tröjan sedan återkomsten i klubben.

SKOTTEN I MATCHEN:  38-17  (16-4, 11-6, 11-7)

UTROPSTECKNET!
Marcus Sörensen var glödhet (eller stekhet som Patrick Cehlin som var på Hovet tvittrade). Var nära ett hattrick strax efter det andra målet när han dessutom drog pucken mellan benen men målvakten hann få ut någon skridskospets eller något.

FRÅGETECKNET?
Djurgården har öppnat bra i årets European Trophy med tre raka segrar av tre möjliga. Å andra sidan vann DIF de två första matcherna förra året sedan vände kurvan neråt och när serien började var dels självförtroende på låg nivå plus att många inte riktig fann sig i det ostrukturerade spelet i HockeyAllsvenskan. Men kanske kan sammansättningen av gruppen – där många har allsvensk vana – göra att DIF inte går på samma inkörsnit i serien igen.


NOTERAT:
Jocke Eriksson gör ett fint jobb i det tysta som tekare och framspelare. Känns som att han kan bli den viktiga pjäs som sportchef Challe Berglund har räknat med även under säsongen. Han har dessutom erfarenhet av spel i Kvalserien så spelet i HockeyAllsvenskan borde inte komma som någon chock för honom.

Riktigt bra fart och aggressivt spel i första, sedan tappade DIF lite tempo i andra samtidigt som Pardubice. Ja lite i alla fall. I tredje var aggressiviteten tillbaka och det känns ju alltid bra med snabb replik efter snöpliga mål (typ 2-2 kvitteringen).  

Kedjan med Johner, Ljungh och Saviano var riktigt bra mot TPS senast men här kom de inte riktigt till sin rätt. Lite sena i besluten, inte riktigt rätt tajming i kedjan nu mot Pardubice.

Ingen Heinerö med i matchen i idag heller. Hade varit kul att se Huddingekedjan ihop någon gång – än så länge har de inte spelat tillsammans i DIF-tröjan – men det verkar dra ut på tiden innan trion är tillsammans igen.

OCH SÅ EN SAK TILL:
Linus Arnesson var pigg matchen igenom. Bjöd på ett dribblingsnummer i tredje som rev ner jubel från läktarna. Synd att det inte kom till ett riktigt avslut och mål där för backen.


Citatet
”Vi vill att han ska matchas in en liten bit åt gången. Det blev inte mycket spel senast (mot TPS) menfick  mer istid nu och även lite spel i pp. Man måste förstå att det är ett stort gap att ta igen när man inte har spelat på ett år”
(Djurgårdens backcoach Stefan Nyman förklarar hur Nils Andersson ska matchas in i laget.)


LAGUPPSTÄLLNINGAR: hittar ni här http://europeantrophy.com/live.php?id=288

Inga kommentarer: