fredag 30 augusti 2013

Snabbt första mål men ändå förlust för AIK mot Skellefteå

AIK spelar två dagar på rad nu. Först ut var match mot Järfälla under torsdagen, där blev det förlust med 1-3. Jag var inte på plats men kan konstatera att:

*AIK förlorade skotten stort, endast 13 skott! Mot Skellefteås 39. Enligt AIKs hemsida var det ändå Gnaget som hade spelet. Jag såg inte så jag kan inte säga något om det och antalet skott säger inte allt, långtifrån men tretton skott (5+4+4) är ju inget att stoltsera med.


*Daniel Larsson stod i mål för andra matchen i rad. Var riktigt bra mot Almtuna i tisdags och uppenbarligen i fin form nu med, fick alltså 39 skott på sig.

*AIK drog på sig massor med utvisningar, tretton tvåor enligt Oscar Ahlström. Håller inte, måste bli bättre disciplin där. Nu säger Oscar Ahlström i en intervju att man har pratat om att vara försiktigare på den här punkten, bra. Men än bättre är att vara snabbast på fötterna så att man får folk efter sig istället för att vara den som jagar och därmed riskerar att dra på sig utvisningar.

* AIK verkar ha visat noll respekt för svenska mästarna och ska enligt hemsidan ha klivit på med aggressivt spel, framför allt innan alla utvisningar började rassla in. Bra där! Mer sånt.

* Junioren Michael Lindqvist gjorde AIKs mål, redan efter 1.49 av matchen.

Dessutom har finländske Teemu Ramstedt (som det har ryktats om i dagarna) skrivit på för AIK, med utköpsklausul fram till och med femte september. Känns ju sådär att det första man gör är att ha en klausul. Tycker jag. Men smart av AIK, drar snubben så får de ju pengar utan att ha gjort några större ansträngningar.

Det verkar ju annars vara en intressant lirare som vet var målet är så det ska bli intressant att se honom i och efter  Czech Hockey Games där han är uttagen för de finska Lejonen.

Daniel Bång har efter mycket funderande tackat nej till AIK. Externa finansiärer skulle ha bekostat det kontraktet och uppenbarligen är det hans nej som blev Kyllä till Ramstedt. Jag tycker fortfarande att man måste få in pengar till ett par backar också. Får se vad det blir med det.

Nästa match spelas under fredagen mot Espo Blues på Ritorp.

3 kommentarer:

Anonym sa...

"Gnaget hade spelet" Det lät som Bagdad-Bob hade skrivit den kommentaren

Skit också sa...

Vilken sämst försäsong?
Nu slaktade av ett finskt bottengäng..

AVGÅ STYRELSEN (för detta lagbygge)

Marie Hallman sa...

Anonym: Jag hänvisade ju till vad AIK hockey skriver så ja det blir lite BagdadBoB över det kanske

Skit: Ah men glöm inte att flera lag som dominerat på försäsong åkt rakt ut i serien. För tidigt att döma ut dem redan!