lördag 10 augusti 2013

Mark Hurtubise: "Vi spelade bättre i egen zon"

(Mark Huburtuise ser allt mer hemma ut i SHL-laget AIK. FOTO WWW.HOCKEYMEDMARIEHALLMAN.SE)

Var lite rörigt och jag hade bråttom så det blev en kort intervju med Mark Hurtubise, som gjorde två assist i 3-2 vinsten över Västerås. Matchen, eller snarare spelet, var också rörigt men ändå lite bättre nu än senast i veckan mot Örebro:

– Ja, jag tycker väl att vi spelade bättre i egen zon i den här matchen och att vi var bättre utan puck, säger AIK-forwarden och fortsätter:


– Visst, vi gav bort några puckar som blev bra chanser för dem men i första matchen delade vi ju ut puckar och chanser hela tiden. Vi spelade väldigt oansvarigt då men i dag så hade vi riktigt bra spel utan puck och gjorde det svårt för dem.

Ni hade hög fart men passningsspelet var inte bra senast och var väl sådär nu med?
– Ja men det var bättre nu. Man får komma ihåg att vi bara har spelat två matcher nu, det är några nya och folk är inte vana vid att spela med varandra. Men det är ju det försäsongen och träningsmatcher är till för – att spela ihop laget – så förhoppningsvis så har vi hittat varandra helt när den riktiga säsongen börjat, säger Hurtubise.

Kanadensaren, som gjorde 45 poäng senaste säsongen för Leksand, låg bakom och fick assist vid två av målen mot Västerås. Jag tror han hade ett skott i stolpen också, skulle fråga men glömde (sorry!).

Men att han trivs, känner sig bekväm även på den här (SHL)-nivån går inte att ta miste på. Att han är SHL-debutant när serien väl drar igång syns inte heller. Hurtubise (som kallades allt möjligt av speakern) trivs väldigt bra mellan tvillingarna Oscar och Victor Ahlström:

– Det är svårt att skilja på dem, men jag hoppas jag lyckas med det snart… men de är riktigt roliga att spela med. Båda är hårt jobbande spelare men kan även skapa mycket så, så här långt har det gått bra. Jag har kul med dem.

Du ser bekväm ut på isen med brorsorna?
– Ja för dem jobbar som sagt hårt och det skapar ytor för mig, det känns som vi har klickat bra och då har vi ändå bara spelat två matcher ihop.

Har du spelat med tvillingar förr?
– Nej aldrig, det är första gången! Det märks att de har spelat ihop hela livet så jag försöker ta ett snack och se hur de vill att vi ska spela och försöker komma med min input i spelet. Men har man spelat tillsammans hela livet så har man ju en speciell kemi och det har dem så jag försöker bara passa in i den kedjan. De är ganska tystlåtna killar man när det gäller hockey så är de inte blyga utan de har berättat för mig hur de vill ha det, jag har gjort detsamma till dem så det funkar bra

Det här är din första säsong i SHL, känner du som kommer ett snäpp nerifrån stor skillnad på lagen i SHL och HA? På både match och träning?
– Ja, det gör jag och det är klart att det är skillnad. Det är ändå ett steg upp, killarna här är snabbare, spelar lite smartare, även på träning. Jag har inget ont att säga om HockeyAllsvenskan utan tycker det är en riktigt bra liga med många vassa spelare men SHL har också väldigt många bra spelare, som är snäppet vassare så visst märker jag skillnad det gör jag.

Vad tycker du bör bli bättre till nästa match?
– Allt kan bli bättre! Men det här var som sagt bara vår andra match än så länge. PP kan bli mycket bättre till exempel även om vi gjorde mål i numerärt överläge i dag. Men det är vår andra vecka på isen bara, så allt kan bli bättre

Domarna gick ut hårt, det var rusningstrafik till utvisningsbänken emellanåt?
– Ja det var lite lustigt. Man vet aldrig vad domarna tänker sig här. Ena matchen tar de allt i nästa inget, här tog de för allt. Man får passa sig.

Fotnot: Om någon undrar över hur Hurtubise uttalas så har  ni det här: Hör-to-biiz


2 kommentarer:

Anonym sa...

Såg han spela i Olofströms IK tillsammans med Eric Prezpiorka. Dom båda tillsammans var det lagets farligaste spelare. Tror han kommer göra bra ifrån sig i AIK.

Marie Hallman sa...

Anonym: Ok, kul! Jag har sett honom både i Almtuna (kändes som en besvikelse) och sedan i Leksand (klart bättre igen) så han har det i sig, känns väldigt seriös och dedikerad också.