torsdag 22 augusti 2013

Robin Press: "Vi jobbar som vi ska göra"

SSK hade skador bland forwards, då fick backen Robin Press hoppa in och vikariera som center.

– Det var ett tag så det kändes ovant och var väl lite sådär. Man var lite vilsen ibland men kändes ändå okej, säger Press med ett skratt.


Han har fått rycka in vid skador förr, när han spelade i Almtuna i U16 och J18.

– Fast jag har varit back hela tiden, det är roligare då får man ha mer puck men de gånger jag bytte i Almtuna var också på grund av en massa skador och det var samma läge nu. Jag ska spela back egentligen. Så nu får det räcka, jag har gjort mina vänder som forward nu, ha, ha. Nu ska jag vara back!

Men vad gör man inte för laget? Med Johan Andersson, Damien Fleury, Mario Valery Trabucco, Jesper Thörnberg och Jesper Frödén på skadelistan gjorde Robin Press ett bra jobb som vikarierande center. Det var för övrigt han som gjorde 2-2 och tvingade fram en förlängning som följdes av en straffläggning där Jason Gregoire avgjorde.

Hur såg ditt mål ut?
– Det var i pp. Jag stod mitt i zonen och spelade pucken ner bakom målet till Engan (Jonas Engström), han la in pucken till mig i slottet sedan var det bara veva på!

Veva? Låter som värsta golfsvingen?
– Ha, ha ja lite så, nä men det var några Örebrospelare där framme. Jag försökte bara träffa pucken så det var kul att den gick in. Det var lite grötigt där så jag fick slänga mig fram.

Hur såg Jasons straff ut? Var den snygg?
– Snygg vet jag väl inte men den var jäkligt bra. Han sköt bara, ett distinkt skott. Inget snack!

Vad säger du om Örebro?
– Jag tycker att de var ganska bra. De var skickliga och åkte mycket skridsko och var bra med pucken. Men det är klart de är bra, det är ju ett Elitserielag men vi gör det ganska bra vi med. Vi håller oss till vår gameplan och jobbar, sett över hela matchen, som vi ska göra. Vi jobbar som ett lag, sedan är det alltid kul att vinna oavsett om det är efter full tid eller på straffar.

På vilket sätt jobbar ni som ”vi ska göra” i den här matchen?
– Man har ju en plan, tränarna ger direktiv hur vi ska spela och eftersom vi mötte Örebro som har många bra spelare så kanske man inte kan räkna med att spela ut dem utan vi fick rikta in oss på defensiv och ta de chanser man får. Man jobbar bra som ett lag, tillsammans, säger Robin Press.

Den 18-årige SSK-backen draftades – som siste spelare i hela draften – av Chicago i somras och var sedan över på ett prospect camp under en vecka.

– Det var jäkligt cool och roligt att få den möjligheten att komma över och ser hur det funkar och spela mot de där spelarna som var där. Det gick ganska bra och var jäkligt skoj.

Vad vill du ha för roll den här säsongen? Blir det mer istid tror du?
– Det känns bra så här långt och jag hoppas jag får spela mer. Jag är ändå ett år äldre med ett år mer på nacken. Nu vet jag hur det funkar så jag hoppas få en större roll. Sedan gäller det att förtjäna istiden och jobba hårt och visa att man klarar av det. Jag hoppas på en större roll men det är samtidigt upp till mig. Jag kommer inte att få något gratis bara för att jag är ett år äldre utan jag måste visa att första året har gett lite lärdom och erfarenheter.

Vad var det viktigaste du lärde dig förra säsongen?
– Det var ju mitt första riktiga år i seniorhockey så det är lite annat. Det är inte lika mycket åka runt en och en och dribbla utan det gäller att jobba ihop alla fem på isen mer. Sedan är alla större och starkare, man får vara mer på gymet sådär. Sedan är det också att man nu känner sig som en del i laget på ett annat sätt. Man ska ju komma in och lära känna laget, där man inte kände någon, och det gör jag nu så det känns mycket bättre nu än då (för ett år sedan).

Hur mycket har du varit på gymet?
– En del! Man vet ju vad som krävs nu samtidigt är man inte lika stark, har inte samma stabilitet som de äldre så man får köra så mycket man bara orkar för att bli lika stark som alla andra.

***********************

SSK:s försäsong så här långt:

8/8 LHC (b), förlust 1-4, Idoff i mål.
13/8 Västerås (b) förlust 0-3, Lumdström i mål (sista målet bakåt i tom kasse).
15/8 Leksand (b) vinst 5-2.  Idoff i mål. 
20/8 Västerås (h) vinst 3-2  Idoff i mål
22/8 Örebro (b) vinst efter straffar, 3-2, Lundström i mål. 


Interna skytteligan försäsongen 
Jason  Gregoire (6 mål) 
Fredric Andersson (2 mål)
Sebastian Bengtsson (1 mål)
Tomas Bokros (1 mål)
David Pastrnak (1 mål)
Robin Press (1 mål)
  
  

Inga kommentarer: