måndag 18 april 2011

Engström: "Vi har lagt konkreta bud till båda bröderna Tjärnqvist "


(Daniel Tjärnqvist förhandlar, liksom brorsan Mathias, med DIF som har lagt ett konkret bud. Foto: www.hockeymedmariehallman.se/ARKIVBILD)


Lite osäker på om det här har stått någon annan stans men jag tror inte det så vi slår väl till med ett...(trumvirvel).. BLOGGEN AVSLÖJAR.

Det avslöjandet består i att Djurgården nu förhandlar med och har lagt konkreta bud till båda bröderna Tjärnqvist. (Ja det var det roliga sillyryktet jag hade hört, nu har kollat och som visar sig stämma).



Och det är Djurgårdens klubbdirektör Tommy Engström som bekräftar de uppgifterna.
Så här säger han om läget:

-Vi har haft diskussioner med några spelare bland andra bägge bröderna Tjärnqvist. Och ja det stämmer att vi för konkreta förhandlingar med dem. Och ja, vi har lagt bud till båda två. Det finns konkreta bud på bordet till både Daniel och Mathias Tjärnqvist. Sedan vad de svarar på det, det återstår att se.

Hur länge kan ni tänka er att vänta?
-Det vill jag inte gå ut med nu utan det får vi prata om internt först, hur länge det går att vänta på ett svar men vi hoppas ha det klart inom några veckor, säger Engström till bloggen.

Djurgården har just nu fyra platser kvar att fylla i truppen. En målvakt, en back och två forwards ska in. 
-Det är så som det ser ut, utifrån det budgeten som ligger i dagsläget ja. Och när vi har fått in folk på de här fyra posterna så är det fullt. Om då ingen skadar sig eller försvinner oväntat till NHL eller så, säger Engström.

Men helt tvärkört att ta in nya spelare även efter att de fyra ovannämnda platserna är fyllda är det inte.
-Nej man kan aldrig säga att det är helt stängt. För det är det inte, men utifrån den budget vi har I DAG så är det en målvakt, en back och två forwards som ska in.

En annan spelare som är sugen på att återvända till Djurgården är Kyle Klubertanz, backen som gjorde succé i DIF säsongen 2009-2010 och som i säsongen som var har spelat i Montreal. Han har via sin agent låtit meddela att han helst vill spela i NHL, men... om det inte dyker upp ett bra kontrakt där så är han intresserad av Djurgården:

-Om jag förstått rätt så ligger vi bäst till i det läget. Men han vill ju till att börja med spela klart slutspelet i Hamilton först innan han tar några beslut,säger Tommy Engström.

Vad händer om Daniel Tjärnqvist tackar ja nu då? Är det kört med Klubertanz då? Det lär ju ta tid innan han vet om det finns något bra NHL-alternativ eller inte?
-Ja precis, så det får man se då. Hur länge vi kan vänta på hans svar beror ju dels på om vi får klart med en annan spelare som till exempel Tjärnqvist innan det men det går inte att svara på nu utan det är en fråga man får ta ställning till om det blir aktuellt då i så fall.

10 kommentarer:

Anonym sa...

Underbara nyheter Marie!
Vore grymt om du lyckades få till någon kort intervju med Kyle själv när säsongen är över ochså!

Han verkar uppenbarligen trivts väldigt bra i Stockholm. Förhoppningsvis blir det mer Country-musik i omklädningsrummet i höst ;)

Anonym sa...

Fan va bra du är Marie! Du ensam kan ju konkurrera ut både Expressen och Aftonbladet!

Hoppas på alla 3 tecknar för DIF.


Mvh Stockholm tillhör oss!

Anonym sa...

Malmö, det är bara langa upp stora plånboken och locka till sig Boumedienne..

Kyle, ja tack!

Anonym sa...

du är då helt outstanding Marie

Får göra din blogg till förstasidan så man inte missar något härifrån , för du är fanimej en klass för sig


Hoppas verkligen att dom nappar båda två , man kan ju alltid hoppas att dom vill spela ihop och att det lockar lite. Sen Kyle på det hade bara varit för bra

Mårten

richardlj sa...

Hur ligger det till med Widing?
Han och Tjärna bör ju vara dom 2 forwards som ska in?
En back och dom vill ha Tjärnqvist.
Hur ligger det då till med Kronvall?
Jag vill ha båda!
Helst Staffan, Kyle o Daniel!

Marie Hallman sa...

anonym: Tack:) Jag har inte Kyles nummer men jag har hans mejl. Jag kan testa och mejla lite senare i sommar...

Stockholm: Tack du! Det värmer.

Anonym: Om jag fattade järlan rätt så har hans option löpt ut men det är klart att vill Malmö göra en deal och vill Josef flytta så går det att lösa. Men jag vet inte om han vill spela i allsvenskan precis. Vi får se vad som händer där om något händer.

Mårten: Tusen tack du, det värmer :)) Ska bli intressant att se vad de svarar.DIF har ju jagat Daniel förr men då tror jag inte det har varit konkreta bud utan mer visat intresse och sedan har det runnit ut. Men vi får se vad det blir!

Richard: Jag haffade Engström på väg in till ett möte så vi hann inte med Widing och Kronwall. Sorry.

Jerker sa...

Falken slutar till kommande säsong. Inte en säsong för tidigt om du frågar mig. Han borde ha slutat för ett par år sedan. Men vi får tacka honom för den här tiden. Han är förtjänt av att få sitt nummer pensionerat, precis som Ottosson är när han lägger av.

Här får du förresten ett annat rykte som jag hörde av en polare som har lite "kontakter" när det gäller Huddinge hockey. Både AIK och Dif är ute efter Huddingebacken Christoffer Aspeqvist. Rightare med ett ruggigt skott från blå i PP. "Jan Huokko har en ärtbössa i jämförelse med "Aspen"" säger min polare. Vet inte hur mycket det ligger i det men du kan väl ha öronen öppna.

Anonym sa...

Marie du är bäst :D

Anonym sa...

Tack som fan Marie!!

Hoppas Bröderna skiver på. Tror dock att dom vill till KHL,iaf M Tjärnqvist.

Nu är det bara 2 frågor som återstår. Dessa går varma i difs forum. Kommer Oscar Möller och/eller Ante Enqvist hem till DIF? Tror att DIF letar efter en center då Falk har slutat.

/Johan

Marie Hallman sa...

Jerker: Okej, tack för info. Låter ju lite osannolikt som a-lags back men man vet aldrig ska lyssna lite.

anonym TACK du, det värmer

johan : Tack!! ja vi får se. De kan ju inte vara helt ointresserade när de förhandlar och tar emot bud sedan kanske de vill annnat i slutänden det vet jag inte.
Jag har dålig koll på Möller svårt att få tag på honom därborta också. Men jag tror inte han har bestämt sig än, varför skulle han göra det innan han vet vad NHL erbjuder.
Det samma gäller nog Ante men vad jag har hört så vill han kämpa på där, men det var det en från Montreal som sa för ett par månader sedan. Kan ha ändrat sig, jag vet inte.