tisdag 19 april 2011

Heta känslor när småkronorna tog sig till VM-semifinal UPPDATERAD MED MÅLKLIPP

Det gick hett till i kväll när Sverige mötte Kanada i U18-VM i Tyskland. Lagen var så taggade att två spelare, en i vardera laget fick varsin tia redan på uppvärmningen (!).

Jag har inte pratat med någon själv men enligt Internationella Ishockeyförbundets hemsida var Jeremy Boyce Rotevall i blågult och Lönnlövens Brent Andrews igång med en fajt redan på matchuppvärmningen.



Så här står det på hemsidan: "a Canadian and a Swedish player began the match in the penalty box for crossing the red line and getting in each other’s face during the warmup."

Exakt hur mycket de har varit i fejjan på varandra framgår inte men det lär vara mer än byta kakrecept då det är ytterst ovanligt med varsin tia för bråk på värmningen.

Boyce Rotevall och Andrews började således matchen med varsin personlig tia på botbänken, sedan ska det sägas att båda höll sig i skinnet och borta från utvisningsbåset resten av matchen. Timråforwarden sköt tre skott och gick plus ett från matchen där Sverige vände och vann.

Kanada kontrade in första målet i första perioden, 11.54 in i andra fick Sverige en straff efter att Cody Ceci hållit fast en spelare. William Karlsson lade straffen (borde vara han som blev nerdragen) men missade sedan ökade Kanada på till 2-0 i början av tredje, Sverige fick en snabb reducering och avgjorde sedan matchen med två snabba mål och avslutade med 4-2 i tom kasse.

Ni har målen här:
Period 1
0-1 (12.59) Nick Cousins

Period 2
Inga mål

Period 3:
0-2 (1.47) Ryan Murphy
1-2 (2.04) Linus Fröberg (Oscar Klefbom)
2-2 (14.14) Gustav Björklund (Filip Forsberg)
3-2 (14.52) Oscar Klefbom
4-2 (19.34) Joachim Nermark spel 5 mot 4, i tom kasse

Sverige vann skotten med 36-22 och AIK-keepern Niklas Lundström tog 20 av 22 skott.

Tabellen i Sveriges grupp efter avslutat gruppspel:
1. Sverige nio poäng, +12
2. Kanada, nio poäng, +9
3. Finland, sex poäng, +1
4. Tjeckien, sex poäng, -5
5. Norge, noll poäng, -17

Segern innebär att Sverige nu är direktkvalificerade för semifinal. Den spelas på lördag, vilket lag man möter och vilken tid det blir får jag återkomma till.

Kanadensiska TV-bolaget TSN har lite klipp från (nästan) alla mål. Här hittar ni det.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Skön repris på J20-VM...

Marie Hallman sa...

Anonym ha ha fast nu får det vara slut på repriser. Den här gången ska det gå att slå vilket lag det än blir i både semi och final. ös nu Sverige!!

Anonym sa...

Ja, det håller jag med om. Hittills har reprisen varit väldigt glädjande att beskåda, men nu hoppas jag att den upphör.