tisdag 12 april 2011

Silly season AIK, Gozzi: " Jag hoppas vi kan göra klart med en målvakt nu i veckan"


AIK:s sportchef Anders Gozzi har legat i som en iller och senast i dag måndag presenterades tre nya spelare, Linus Videll, Robert Rosén – båda forwards och Tobias Viklund, back. Kontrakten för samtliga sträcker sig över två säsonger, berättar Gozzi för bloggen.

Samtliga spelare, har liksom alla spelare i elitserien, rätt att dra till NHL senast 15 juni, i enlighet med det gällande NHL-avtal som finns.
I Vidells fall finns dessutom en KHL-klausul som innebär att han kan lämna AIK för ett lag i KHL om ett sånt kontrakt skrivs på senast klockan 23.59 (och inget annat!) den 7 maj. När klockan slagit midnatt och 8 maj börjat upphör KHL-klausulen att gälla.

Men hur stor är risken att Videll använder sin KHL-klausul då?
– Jag vet inte, det vet han och agenten bäst själva. Men vi har det inskrivet att fram tills dess att vi är inne på den åttonde maj, så finns klausulen där. Sedan hur nära det är… jag vet inte. Han kom inte med i VM-truppen som det ser ut nu och då tror jag att hans chanser till ett kontrakt där minskar, säger Anders Gozzi till bloggen.

Varför blev det en klausul?
– Vi (AIK) ville inte ha någon klausul alls men det är ju alltid ett givande och ett tagande i förhandlingar så då blev det så, med det datumet.

Hur orolig är du att han drar?
 – Jag ligger väl inte sömnlös för det men alla såna kontakter de tas om de tas. Det finns en öppning för honom där, det är kanske inte optimalt men det är som det är och alla är glada och nöjda fram till 8 maj och förhoppningsvis efter det med.

När AIK-fotboll hade premiär i helgen fanns Anders Gozzi på plats och berättade om de värvningar som var på gång. Det har förekommit uppgifter om att han lovade fem nyförvärv denna vecka, men riktigt så sa han inte:

– Nej jag sa att det blir MAX fem nya spelare. Det var vad jag sa. Och det är inte hundra klart med de två som fattas än men jag hoppas vi kan göra klart med en målvakt nu i veckan i alla fall.

Viktor Fasth kan dra till NHL fram till 15 juni, i enlighet med NHL-avtalet. Vad har han sagt till er om det?
– Vi har en dialog men det står ju i stjärnorna. Vi vet inte hur de tänker, risken finns att han försvinner fram till 15 juni det är så det är.

Den målvakt som ska in nu, hur ser du på den rollen?
– Det är en som ska jobba i målvakts par med Viktor Fasth.

Är det någon som ska kunna ersätta Fasth om han drar, eller är det någon som mer är tänkt att vara backup bakom Fasth och är nöjd med det om du förstår skillnaden där?
– Ja, jag förstår men vi vill ha en målvakt som tävlar varje dag. Sedan att man köper rollen om Fasth är kvar är en annan sak men nöjd med att vara tvåa ska han inte vara.

Niklas Lundström, som varit tredjemålvakt, kommer han ha kvar den posten?
– Det snacket ska vi ha med honom när han kommer hem från U18 VM, så den frågan passar jag på. Vi går ut med besked när vi har pratat med honom.

Så om jag har förstått dig rätt är läget följande, att utöver de tre som har presenterats i dag (Videll, Rosén och Viklund) så ska det in en målvakt till, samt en femte spelare till som kan vara antingen back eller forward, sedan är ni färdiga?
– Ja, då är vi klara.

När kan en målvakt (= spelare nummer fyra) och den här femte spelaren bli klar?
– Det är svårt att säga, men en målvakt är det vi tittar på nu, det kan bli klart i veckan. Sedan kan det komma en femte spelare till.

Ni har två transatlanter klara, (Josh MacNevin och Kent McDonell) och därmed är Georges Laraque ur bilden?
– Svar ja, så är det.

Vad skönt det måste vara att vara klar så tidigt – om nu inte Fasth och Videll drar?
– Ja, det känns skitbra. Ju tidigare desto bättre tycker jag. Försäsongen handlar om att bygga laget och det är viktigt att alla är med från start. Så det känns jätteskönt att vara klart tidigt med truppen.

14 kommentarer:

Anonym sa...

Informativt och bra. Tack Marie!

Mårten sa...

Du är fantastisk Marie. Tack för alla dessa klargöranden :-)

Sebastian sa...

Tack Marie!

Fattar inte att inte någon tidning har dig som fast bloggare för stockholms hockeyn, för allt man vill veta hittar man här, både bättre och snabbare! Fast jag är glad så länge du kör så här för det känns som att kvaliteten avtar så fort kvällstidningarna för klorna på nått bra.

Anonym sa...

Skitbra, saknade dock lite klargöranden angående Nolander, Liwing och Pavlikovsky

Sophia sa...

Som föregående personer säger, tack Marie! Precis de frågor även jag ville ha svar på avseende den nye målvaktens status, blir spännande väntan till juni i Fasth-dramat för övrigt.

Anonym sa...

Tack! Bra info.

Anonym sa...

Oscar Möller till Djurgården? har du pratat något med järlan marie?

Pelle sa...

Låter ju på Gozzi som om keepern är riktigt bra som han har på gång. Är det Lill-Honken? Han har ju inte skrivit på för Brynäs än och man kan ju undra varför det dragit ut på tiden...

Svempa sa...

Gaphalsen lämnar Sportklubben. Inte en dag för tidigt...

http://lt.se/sport/ssk/1.1169067-popovic-lamnar-ssk

Anonym sa...

Mycket läsvärt här i din blogg som vanligt. Tack för alla nyheter.

/Ålandsgnagaren.

Marie Hallman sa...

Anonym, Mårten, Sebastian: Tack själva för all pepp och för att ni läser!!!

Anonym: tack! Apropå de namnen... jag glömde. Hade så mycket annat i skallen, sorry.

Sophia och anonym: Tusen tack ni med!

Anonym: nope.Har försökt få tag på Järlan men han hatar ju att prata om spelare innan det är klart så det går trögt. Men skam den som ger sig, ska göra nya försök. Ska försöka få tag på Möllers agent också även om jag tror att han vill spela klart den här säsongen och se vad Kings har att erbjuda innan han väljler nytt. Men det är min gissning bara.

Pelle: men var inte han klar för Brynäs, typ? Är inte säker men har för mig det. Kan ju ändras i of s

Svempa: Jag gillar Poppe, men det kan nog vara bra att man går skilda vägar. Skön kille men kan man efter två säsonger inte analysera lagets egna problem i pp med fler ord än "jag vet inte" då kansek det behövs någon mer taktiskt driven headcoach som kan utveckla spelarna.

Ålandsgnagaren. Tack själv coh tack för att du läser!

Anonym sa...

Till och med jag som Djurgårdare tycker att Gozzi verkar vara en jävligt bra sportchef.

Ettan sa...

Hej Marie!

Superbra uppdatering!

Det har kommit lite nya rön om Nemeth och att han ska skrivit kontrakt med Dallas. Har du nån koll på det?

Marie Hallman sa...

anonym: jo han gör ett riktigt bra jobb med små medel. stort det.

ettan: tack:)!! Jag såg det, har tyvärr inte hunnit få någon koll på det där. lite som en överraskning men jag ska lyssna lite.