måndag 4 april 2011

Jhonas och wesslau del 41 - NHLs third star of the week


(Enroth öser på, både med och utan hjälm. Foto: www.hockeymedmariehallman.se/ARKIVBILD)


Två matcher för Jhonas Enroth i Buffalo i helgen och det fortsätter gå bra för den förre SSK och Huddingekeepern som sjukvikarie för Ryan Miller.

 I dag, måndag, utsågs han till veckans third star i NHL (Corey Perry Anaheim var etta och Jarome Iginla Calgary var tvåa) efter totalt två vinster (varav en med hållen nolla) och en förlust den senaste veckan.


När det gäller helgens matcher så blev det först förlust i lördags, 4-5, på övertid mot Washington. Jhonas tog 30 av 35 skott och fick lite kritik för de två första målen men kom sedan upp sedan upp stort och räddade ändå en pinne till Buffalo.

I går söndag, natt mot måndag svensk tid, blev det vinst, 2-1 på övertid mot Carolina.

Jhonas var lysande, tog 35 av 36 skott, varav ett när han spelade utan hjälm. Jag har försökt hitta någon förklaring till det där med hjälmen men det varken står eller ställs frågor om det i texter och klipp men jag har mejlat och frågat så jag hoppas få svar på vad som hände.

Det såg ut som om Jhonas försökte skaka rätt på hjälmen men sedan gav upp och slet av sig den, spelet fortsatte och Jhonas räddade med håret fladdrandes. Stort. Han blev second star i matchen, som avgjordes 2.56 in i förlängningen av Marc André Gragnani.

Buffalos tränare Lindy Ruff konstaterade efter matchen att " Det är ingen hemlighet att Jhonas var vår bästa spelare. Han spelade fantastiskt och du behöver det vid den här tiden på året. Det var, enlig mig, en revansch på gårdagens match för honom. Det var många puckar som inte fastnade på honom då men i kväll visade han vad han går för och gjorde ett statement - att jag kan skaka av mig allt"

Det enda målet som gick in var ett turmål för Carolina då Staal slängde in en puck mot målet som studsade via en back och in över Jhonas axel.

"En oturlig studs men sånt händer" konstaterade Jhonas Enroth efter matchen. Den som vill höra en intervju efter söndagens match kan göra det här.
Det finns en hel drös med räddningar på Buffalos hemsida som man kan se här.... den utan hjälm är dock inte med där, den har jag hittat här. (på Bladet)


I övrigt noterar bloggen att...

... Gustaf Wesslau inte fanns med när Springfield spelade mot Conneticut i helgen.

...Alexander Urbom spelade två matcher i helgen, Andreas Engqvist en, båda utan att få med sig poäng.

... Robin Figren, gjorde 1-0 målet mot Binghamton i lördags då Bridgeport vann med 4-3.

...Jacob Josefsons Devils förlorade med 1-3 mot Montreal i helgen. Den förlusten gjorde att Devils därmed är körda när det gäller slutspelet. Jacob spelade 11.57 i matchen och har fyra matcher kvar i NHL den här säsongen.

...Marcus Krügers Chicago förlorade med 0-2 mot Tampa bay. Krüger hade 14.12 i istid, vara 11.56 i fem mot fem och 2.16 i short hand.

... Oscar Möllers LA Kings vann med 3-1 mot Dallas, Möller hade hela 17.26 i speltid. Han har ju fått en chans att visa att han ska vara kvar där uppe även nästa säsong och det börjar väl kännas allt mer avlägset med elitserien för Möller.Om jag nu ska spekulera! 

Inga kommentarer: