torsdag 14 april 2011

Wesslau " De har visat att de är intresserade men mer än så är det inte just nu "

(Gustaf Wesslau. Foto:www.hockeymedmariehallman.se/ARKIVBILD)

Jag har pratat lite med förre Djurgårdsmålvakten Gustaf Wesslau också.
Han kom hem i svinottan i tisdags morse och vi hördes faktiskt lite i går, onsdag kväll, men då var han så trött och jetlaggad att vi sköt upp intervjun till nu.

Och om jag har förstått läget rätt så är han öppen för allt möjligt i detta nu. Här har ni intervjun:
Om du själv får välja helt fritt i elitserien, vilket är ditt första val då?
– Det är mycket som ska väga in, det ska kännas bra socialt, med flickvän och familj och så…

Då borde ju Djurgården vara det bästa, eftersom du både har lägenhet och familjen här i närheten och trivdes så himla bra där senast.
– Ja Djurgården är alltid intressant. Det är det.

Har du haft någon kontakt med Djurgården under vintern?
– Ja, Jag har haft lite mejlkontakt med Janne Järlefelt under säsongen,

Hur är statusen där nu?
– Djurgården är som sagt alltid intressant för mig, sedan hur intressant jag är för dem, det får du fråga Järlan om.

Det har jag gjort och Järlefelts enda svar var att ” Vi är intresserade, ja. Han finns också på vår lista.” Så då undrar man ju, har ni förhandlat?
– Nej, det har visat att de är intresserade men mer än så är det inte just nu.

Järlefelt sa också att de vill ha ett snabbt svar, helst före maj. Skulle du kunna lämna ett så snabbt svar?
– Jag vet inte, jag måste ta reda på hur läget är, sondera terrängen först så jag vet vilka alternativ som finns innan jag kan svara på det. Jag har ju bara varit hemma i en och en halv dag!

Det har förresten ryktats att du är klar för AIK?
– Nä det stämmer inte. Jag har inte hört ett knyst från AIK, det är ingen som har pratat med mig i alla fall.

Kan du tänka dig att skriva på då?
– Det är ju en hypotetisk fråga eftersom de inte ens har hört av sig.

14 kommentarer:

Anonym sa...

HAHA. Opartisk journalist. Nästan propagerar för att han ska välja lillebror. Å sen på slutet sticker man in en liten fråga om AIK och nöjer sig när man fått det svaret man hoppats på.

Om dif hade varit optimalt är väl AIK rimligtvis det också med tanke på att de delar arena (rent socialt alltså)Dessutom behöver väl ingen upplysa dig om vart han är fostrad.

Nej, Marie du är oftast bra men det är fett tråkigt att de journalister som skriver om hockeyn i Sthlm är så jävla hårda dif-supportrar. Du, hon på DN och ärkefjanten Janne Bengtsson.

Man baxnar.

Marie Hallman sa...

Anonym: I går blev jag här i kommentarerna kallade AIKare och blev skälld på för att jag "partisk" och "bara skriver om AIK".... Nu blir jag skälld på som partisk DIFare. Intressant.
Vet du, för min del får han spela var han vill bara han är nöjd och glad och trivs med livet. Jag gillar ju både AIK och DIF så det är liksom win, win vilket av dem han än väljer!
När det gäller Malin på DN så kan jag berätta att hon inte är varjen AIK eller Djurgårdare. Hon gillar ett lag betydligt längre söderut. Och då menar jag långt ner i landet. Peace.

Lakritsbiten sa...

Han lirade först i AIK innan han svek och drog till lillebror. Så du kanske skulle ha skrivit 'förre AIK och dif-målvakten...'. Hoppas dock att han aldrig mer spelar i AIK!

Anonym sa...

Till Stefan & anonym:

3 raka DIF segrar mot erat lilla råttlag.3-2...:) så prata inte om lillebror, lillebror..

Kalle

Malin sa...

man märker att du Marie inte är partisk något lag.
Du skriver alltid bra texter och intervjuer oavsett lag.
Jag gillar dom iallafall :)
tack för en bra intervju!

Anonym sa...

Anonym1: Det var jag som skrev att det blev lite mycket aik-artiklar igår. Men jag har svängt om lite till "Skitsamma, hon får skriva vad hon vill. Det är en bra journalist." För det är Marie verkligen.

Och att Gustaf har "fostrats" i ett skitgäng är en sak, men det var i DIF han utvecklades och fick möjlighet till spel i NHL.

//Derbykungarna

Lakritsbiten sa...

Till Anonym: (förstår att du måste vara anonym). Från Wikipedia: En "storebror är en äldre bror, medan en lillebror är en yngre bror", men det visste du kanske inte?

Anonym sa...

AIK är varken vår lillebror eller storebror. En bror älskar man. AIK är snarare den där feta, störiga klasskompisen som man var tvungen att stå ut med under skoltiden. Den där personen som ingen ville vara med för att han var så jävla vedervärdig på alla sätt och vis. Den där personen man bara inte kunde tycka om hur mycket man än ansträngde sig. DET är AIK. VI är Djurgården. Och vi är fan inte bröder. Vi är inte ens släkt. PUNKT!

Chefen sa...

Haha det var faktiskt veckans bästa avskrivning utav div 1 gänget från solna!

Mvh
Derbykungarna/Mesta Mästarna

Marie Hallman sa...

Stefan: Det kunde jag ha gjort. Absolut.

Malin: Tusen tack du!!

derbykungarna: ah, tack du!! jag försöker som sagt få med lite av varje men det beror lite på vad som händer också. Glad att du läser i alla fall!

Marie Hallman sa...

Jag lägger mig inte i vem som är vad, för mig är det två 08-lag med roliga spelare i båda lagen. Jag tror dessutom att det är bra att båda lagen har varandra, vad vore livet utan en ärkerival?!

Anonym sa...

@Marie: Jävligt underbart. Hata aik!

Niklas Persson sa...

Det är lite sorligt...

Här läser man en artikel om Wesslau och ser att det är tolv kommentarer, kul att se vad folk tycker sen när man klickar in är det bara massa löjligt AIK-DIF snack om vem som är vad och vem som inte är vad...

Djurgården vann med 3-2 i derbyn, kom före i serien, AIK kom till semi och totalt trea i Sverige i år. Inte så mycket snack, AIK var bättre i år. Det är trots allt i slutspelet det räknas... Nej jag är inte AIK:are så mycket Djurgårdare man kan bli, gillar inte AIK alls faktiskt. Dock inte till den grad att jag hatar andra människor för att dom håller på AIK...

Sunt, jo jag tycker ju det!

Marie Hallman sa...

Niklas: ja jag tänker lite som du.