torsdag 21 april 2011

Besviken Fasth men godkänt ändå


(Fasth och Tre Kronor spelade upp sig men fick inleda Czech Hockey Games med torsk mot Ryssland. Foto:www.hockeymedmariehallman.se/arkivbild)


En dryg vecka kvar till VM nu (Sveriges första match är lördag 30 april mot Norge) och den här helgen spelar Tre Kronor någon slags genrep i form av Czech Hockey Games som är sista turneringen i säsongens Euro Hockey Tour.

Finland, Tjeckien, Ryssland och Sverige börjar få trupper som allt mer närmar sig VM-lagen och 2-4 mot Ryssland i kväll (torsdag) blev ett litet wake up call tror jag. Inget ont om Slovakien och Tyskland men det här ryska laget är en helt annan påse.



Nu ska man ta med i betygssättningen att det har anslutit ett gäng nya NHL-spelare till Tre Kronor. Man har inte hunnit lära känna varandra varken på eller vid sidan av isen än, några kommer direkt från spel på liten is, det kommer ta några dagar innan de börjar spela ihop sig. Och andra perioden då Sverige både reducerade och kvitterade var kalas. Då hade Kronorna börjat hitta varandra bättre och spelade riktigt bra. Sedan avslutade ryssarna med 3-2, ett mål som Viktor Fasth inte kunde göra så mycket åt.

AIK-keepern inledde lite yrvaket i första men spelade upp sig rejält sedan och han är för skön. Intervjun efter matchen var en Fasth klassiker.

Det är ju träningsmatch men det sket Fasth i. Att laget inte har spelat ihop sig sket Fasth också i. När Fasth står i målet så är det 100 procent allvar och när SVT:s reporter Marie Lehman (det märktes att hon inte pratat så mycket med Fasth förr) försökte lätta upp allvaret blängde Fasth argt tillbaka och svarade med en bestämdhet som visade att det här är fan inget kul, ingen träning, inget att ta lätt på.

Här har vi en kille som är inställd på att prestera, som vill spela in sig i VM-målet och var så där "jag haaaaatar att förlora" som bara Fasth kan vara.

Så här sa Fasth till SVT om...


...tankarna efter matchen?
- Det är väl inte så kul just nu.

.... matchen:
- Nä det var... det var väl ingen bra match i och med att vi torskar. Det känns surt

... sitt eget spel, om man struntar i siffrorna (det var här Fasth ilsknade till och gav onda ögat)
- Eget spel?! Nej men tar man bort siffrorna då är det inte hockey längre. Vi förlorar med 4-2. Det är slutresultatet!

...Ryssland?
- De har många otroligt individuellt skickliga spelare. Det gäller att ha tålamod och inte gå på för hårt.

5 kommentarer:

Dragskott.nu sa...

Ja, Viktor Fasths inställning är verkligen något utöver det vanliga! Han är en riktig vinnare... :)

I övrigt:

Marie, hur blir det med dina SSK-alster den kommande säsongen, kommer du skriva lika mycket nu när laget spelar i HockeyAllsvenskan? Jag hoppas att du kan fortsätta bevaka SSK på ett någorlunda omfattande sätt med dina högklassiga intervjuer och så vidare.

Marie Hallman sa...

John: helt ärligt... så har jag ingen aning om hur det blir med någonting i höst. Jag klurar på det. Får återkomma med svar senare.

Sophia sa...

Nu blir jag orolig Marie, hoppas höstens planer klarnar upp och att vi får fortsätta läsa din blogg och all bra information du ger oss! Glad Påsk :)

Pelle sa...

I rimlighetens namn borde du väl Marie lägga dig på den nivå som du hade när AIK spelade i hockeyallsvenskan - det vill säga ett par enstaka meningar under parollen "Och så lite ssk..." i din veckosammanfattning, för när AIK spelade i samma serie som ssk gör nu hade du just "och så lite AIK..." i din spalt medan du hade Doktor Kringla och Doktor Dif...

Dessutom är ssk ett betydligt mindre lag än AIK statusmässigt, har färre anhängare (de fyller ju inte ens hallen när det är fri entre) och spelar tråkigare ishockey. Nej, så håll ssk på en mycket lägre nivå och skriver mer om AIK ska du se att du får ännu mer läsare :-) Ju mer du skriver om ssk, desto färre besök gör åtminstone jag på sajten.

Marie Hallman sa...

sophia: tack du! ja vi får se vad det blir av allt.

Pelle: du verkar ha glömt att jag var på ALLA AIKs hemmamatcher utom en när jag var bortrest. Och skrev om ALLA AIKs bortamatcher. Däremot var det mindre om AIK i veckosammanfattningen som ju handlar om elitserien och då blev det en speciallösning om laget som var i allsvenskan.

Sedan skriver jag om det jag tycker är intressant, och hoppas att fler tycker samma. Att skriva utifrån vem som gillar att läsa vad eller inte skulle inte funka.

Så ni får ta det som det är. Om någon inte gillar det som är och slutar läsa, ja då är det så. Smällar man får ta typ.

Hur det blir i höst vet jag för övrigt inte, med någonting. Det visar sig.