söndag 10 april 2011

Cehlin: "Vi får se om jag platsar!"

(Cehlin i Småkronors tröja i vintras. Nu väntar Tre Kronor. Foto: www.hockeymedmariehallman.se/arkivbild)


Det blev brons för Djurgårdens J20-lag som låg under men vände och vann i förmiddags. Patrick Cehlin (framspelad av John Norman) satte det avgörande 5-4 målet och matchen slutade sedan 6-4 efter ett avslutande mål i tom kasse av Gerard Hansson.

– De hade 3-1 ett tag där men vi krigade oss ikapp och kunde avgöra med ett pp-mål och ett i öppen bur. Skönt att få avsluta med vinst! konstaterar Cehlin.

(Gerard Hansson som satte 6-4-målet. FOTO JOHANNA LUNDBERG)

Men vad hände i semin mot Skellefteå i lördags egentligen?
– Åh jag vet inte, vi sa innan att vi skulle gå ut och knäcka sönder dem, köra över dem men vi gick lite för hårt på det och åkte och åkte och blev trötta. De spelade bara förbi oss och vi fick inte till det bra alls.

Men brons blev det alltså och Cehlins avslutade mål i J20-gänget var snyggt:
– Vi hade pp, det kom direkt från en tekning. Jag stod bakom vänstra tekningscirkeln, bakom John som tekade bra. Sedan gick jag direkt ner mot kassen, fintade ner honom och satte dit den.

Låter snyggt?
– Mmm det var en ganska fin variant, he, he.

(Glädje efter att bronset är bärgat. FOTO JOHANNA LUNDBERG) 

 Och det där var sista matchen med J20-gänget…
– Ja det var väl det. Vi sa innan att vi skulle verkligen köra och vinna, det var sista matchen med grabbarna. Några har känt varandra sedan vi var jättesmå och nu kanske alla far iväg åt alla möjliga håll. Vi ville avsluta med en seger.

Hur känns det att lämna alla gamla kompisar då?
– Nja, lämna och lämna. Det är klart att vi kommer ha kontakt ändå och umgås. Vi umgås redan nu mycket utanför isen och på fritiden så det blir nog inte så sto skillnad utom att vi inte kommer att träna tillsammans, säger Cehlin.

Som ju redan tagit steget upp till A-laget fast han inte fyller 20 förrän i sommaren. Men nu är dags att bli ”stor” och att i höst ta ansvar som senior. Känn ingen press typ…
– Ha, ha ja fast jag kände nog mer press inför den här säsongen, som var andra året i elitserien. Det skulle vara svårare än det första sa alla men nu vet jag hur allt går till. Jag ska försöka få mer rutin och få en bra sommar (träningsmässigt) och sedan spela så bra som möjligt nästa säsong så får man se hur långt det bär.

(Glädjekullerbyttor för sista gången med gänget. FOTO JOHANNA LUNDBERG)

Du hade lite tufft efter JVM och tappade en del där efter nyår?
– Ja jag kom inte upp riktigt när jag kom hem. Fick en del småskador efter varandra och kom aldrig riktigt i fas. Det var lite tråkigt. Det ska bli kul med nästa säsong. Jag ser fram emot den redan nu, för jag tycker att vi borde ha spelat semi i får, fast vi lät de ta ledningen med 3-0. Men det var så nära att vi tog det i sista och jag tror att det hade kunnat bära minst lika långt som förra året om vi hade tagit oss till semin.

Men än är säsongen faktiskt inte över för Patrick Cehlin. Han är uttagen till Tre Kronors -kommande VM-läger och två VM – förberedande träningslandskamper mot Slovakien under veckan som kommer.

– Jag fick ett SMS av Garpen (Johan Garpenlöv) i lördags morse där det stod att jag skulle åka med, jag tror att någon var skadad så jag får åka med och så får vi se om jag får spela något. Det är bara skoj! Det är ju något man drömt om, att få spela i det riktiga landslaget.

(Cehlin satte det avgörande 5-4 målet. FOTO JOHANNA LUNDBERG)

Är du med och jagar VM-plats eller fick du chansen mer för att visa upp dig inför framtiden?
– Nja, ta en VM-plats blir nog svårt tror jag så det är nog mer att visa upp sig inför framtiden. En VM – plats är inget jag har i planeringen direkt, ha, ha men det är kul bara att få vara med och se hur det känns. Man växer säkert lite av det.

Det går lite fortare internationellt sägs det…?
– Ja precis, vi får se om jag platsar. Jag kanske får sitta på bänken bara, ha, ha.

Har du någon koll på Slovakien?
– Nja jag har väl ingen pejl så men jag kan tänka mig att de har några bra inhemska spelare och någon KHL-lirare som ska spela VM och så men jag har ingen koll alls, jag åker bara med och tycker det ska bli kul! Avslutar Cehlin.

Den skadade spelare som nämns i intervjun är förmodligen Daniel Brodin som klev av med skada senast. I axeln tror jag det var.

Här är Tre Kronortruppen till kommande veckan:

Målvakter: Viktor Fasth, AIK och Anders Nilsson, Luleå.

Backar: Pierre Johnsson, Luleå, Klas Dahlbeck, LHC, Mattias Ekholm, Brynäs, Daniel Fernholm, Dynamo Minsk, Stefan Johansson, AIK, Oscar Eklund, Djurgården, David Petrasek, Dynamo Minsk, Staffan Kronwall, Djurgården.

Forwards: Björn Melin, HC Fribourg-Gottéron, Sebastian Karlsson, LHC, Simon Hjalmarsson, Luleå, Pontus Petterström, LHC, Jesper Fasth, HV71, Patrik Zackrisson, LHC, Niklas Persson, Neftekhimik, Nicklas Lasu, Frölunda, Patrick Cehlin, Djurgården, Jakob Silfverberg, Brynäs, Daniel Widing, Djurgården, Anton Lander, Timrå, Jonas Andersson, AK Bars, Andreas Jämtin, LHC.


Det var för övrigt Frölundas J20 lag som tog hem guldet i finalen där man slog Skellefteå med 6-3.

6 kommentarer:

Anonym sa...

Semin spelades mot SAIK, inte Förlunda.

Marie Hallman sa...

anonym: Helt rätt, fel av mig, sorry blandade i hop lite där.kanon att du säger till!

Anonym sa...

Jodå, det är lika bra att det blir rätt. Förstår att det kan bli lite fel ibland. J18 spelade ju final mot Frölunda samma dag.

Marie Hallman sa...

anonym: jo det blev lite för många lag på en gång :S

karro sa...

Kul med många unga uttagna, hoppas det går bra för Cehlin, det här fixar han! :)

Marie Hallman sa...

karro Tror jag med!