tisdag 5 april 2011

Larsson: "Jag blev lite förvånad"

(Danne Larsson fotad vid LG Games. Foto: www.hockeymedmariehallman.se/arkivbild)

I veckan spelar Tre Kronor två träningslandskamper mot Tyskland i Halmstad ( onsdag) och  i Göteborg på fredag). Med antingen Mark Owuya eller Viktor Fasth i målet.

HV-målvakten Danne Larsson skulle varit med – var tanken. Så blev det inte och därmed försvann chansen att vara med och slåss om en plats i VM-truppen. 
– Man är som inställd på att åka och hade gjort om planering och annat för att jag skulle vara hemma och åka på det där (träningslägret i Halmstad och Göteborg) men det blev inte så. Jag blev lite förvånad, konstaterar Larsson.

Förbundskaptenen Pär Mårts har satsat på Stefan Liv och Daniel Larsson i målet under hela Euro Hockey Tour. Liv valde att hoppa av VM-satsningen av familjeskäl medan Danne Larsson ville fortsätta slåss om en plats. Men när HV71 åkte ur, bokade Larsson en stuga uppe vid högfjället. När Mårts ringde för att kolla läget inför Lettlandslandskamperna i förra veckan, berättade Larsson om fjällresan för förbundskaptenen som gav sitt okej.

– Han sa att då sluter du upp den här veckan. Det var inget snack om saken utan det var lugnt, ta din vecka i fjällen och kom med sedan. Sedan ringde han upp i lördags och sa att de hade ändrat sig och att han kommer köra med Fasth och Owuya istället, berättar Larsson.

Pelle Mårts säger så här om vad som hände:
– Det som hände var att Daniel hade bokat stuga i fjällen och valde det framför att vara där (i Skellefteå och Umeå) med oss i veckan som gick. Sedan när vi valde mellan Viktor och Mark inför den här veckan så tyckte vi väl att de får ta det, den här veckan båda två.  Daniel gjorde väl sitt val när han valde att åka till fjällen.

Och därmed är han nu borta från möjligheten att slåss om en VM-plats?
– Ja, nu är han borta ur VM-diskussionerna men vi har pratat om det, det är inga hard feelings, säger Mårts.

HV-målvakten vill också betona att det inte är några hard feelings mellan honom och förbundskaptenen.
 – Det är inga hard feelings alls. Absolut inte. Det är lugnt.

Däremot önskar han att Mårts hade varit lite tydligare från början:
 – Jo han sa ju till mig första gången som vi pratade att det inte var något problem att åka till stugan, utan gör det så ansluter du sedan. Det var inga tveksamheter om att jag skulle ansluta nu. Men det är som det. Och det finns ju många NHL-målvakter lediga så det är nog inte så stor chans att jag hade kommit med till VM ändå. Det är inte hela världen.

Eftersom ni åkte ut tidigt i slutspelet så har du ju inte varit på is i tre veckor. Hur stor roll hade det spelat för formen?
– Inte mycket, det tar 1-2 dagar på is så är man i gång igen. Jag har ju hållit igång med barmarksträning så jag är i form, jag hade kunnat åka. Man har ju inte haft semester så, man måste ju hålla igång även om man inte spelar.

Hade du inte kunnat avstå fjällresan då?
– Jomen då hade man gått omkring och vari less. Det är sån avslappning att få åka bort, att få komma bort från alla, få vara ute i naturen och koppla av. Man får rensa skallen på allt som har varit och umgås med de närmsta kompisarna. Det är viktigt.

Och de var ju inte i ”vanliga” fjällen du var i direkt heller?
– Nej, det är ju inte som när folk åker till Åre och festar. Jag var på högfjället. Man åker upp till en liten stugby, där det är max hundra personer. Sedan under dagarna så kör man skoter upp i bergen där man är helt själv. Man ser ingenting, bara berg med lite skog i botten och är helt ensamma. Det är härligt, konstaterar Danne Larsson.

Som nu kör på med barmarksträningen och i och med det som hände får mer tid till att köra fys och bygga upp kroppen inför nästa säsong.

– Och det är ju bra det med, säger han

Bloggen har pratat lite mer med Pelle Mårts inför landskamperna mot Tyskland. Men det snacket kommer upp på bloggen under onsdagen.

2 kommentarer:

Niklas Persson sa...

Jag tror det var bra för Larsson åka till fjällen och tömma skallen och ladda batterierna. Tror också det var bra för honom slippa spela mer hockey denna säsong. Börja ladda om och bygga upp kroppen inför nästa säsong.

Marie Hallman sa...

niklas: ja om Mårts ändå inte hade tänkt ha med honom så...var det ju lika bra faktiskt.