tisdag 26 april 2011

Möllers agent: " Han ska sätta sig ner och fundera nu"

Att Oscar Möller är en drömspelare för många är helt klart, det märks inte minst på alla rykten och alla frågor jag får om honom. Nu åkte hans LA Kings ur Stanley Cup slutspelet i natt (natt mot tisdag svensk tid) och jag har pratat med hans agent Claes Elefalk om vad som gäller.

Så här säger Elefalk om…


… vad som händer med Möller nu:
– Hans kontrakt är på utgående, och officiellt så gäller hans kontrakt med LA Kings ända fram till den 1 juli.  Men det som händer nu är att han kommer ha en sittning med Kings och höra vad de har för planer för honom. Sedan får han värdera det de säger mot de intresseanmälningar och de eventuella erbjudanden som finns här hemma. Det är först nu som det är läge för det.

… de rykten som har gått om olika klubbar.
– Det är jättekul att det är så många som tycker att han är duktig och som är intresserade, det visar hur stark han står sig i konkurrensen med andra spelare. Men han har inte skrivit på för någon klubb än, det har han inte fått då han har ett kontrakt som gäller till 1 juli.

… hur stort intresset är för honom här hemma i Sverige?
– Det är massor med klubbar som har hört av sig och de flesta av elitserieklubbarna har gjort varsin intresseanmälan.

...vad Oscar Möller vill själv?
– Det är det han ska sätta sig ner och fundera på nu. Han har haft fullt upp där borta med sin hockey, med slutspel och så vidare så det är först nu han tar tag i det, det är så det funkar där borta.

… vad Möller säger om intresset här hemma?
– Jag har berättat om det för honom och det intresset är han jätteglad för!

… att Möller är Restricted Free Agent i NHL:
– Alla som har ett utgående kontrakt är RFA, sedan om man är över 26 år så blir man Unrestricted Free Agent, men det gäller ju inte Oscar (som är 22 år). Så det som gäller nu är att han inte kan signa någon annan NHL-klubb än Los Angeles. De har rättigheterna även till kommande säsong såvida de inte väljer att tacka nej och avstå att lämna ett erbjudande men det kommer inte att hända. De kommer att ge ett erbjudande, han har spelat så bra där borta, plockades upp till slutspelet och gjorde bra ifrån sig där så de rättigheterna släpper de inte. Däremot så kan han skriva på för vilken klubb UTANFÖR NHL som han vill.

... Kings kan trejda sina NHL-rättigheter för Möller till en annan klubb:
– De kan trejda honom om de vill men då måste den klubben skriva kontrakt sedan med Oscar, och då är det upp till honom att tacka ja eller nej till det kontraktet. Tackar han nej så kommer den nya klubben ha kvar rättigheterna så han kan inte fritt välja en annan NHL-klubb i det läget.

… möjligheterna att skriva kontrakt i till exempel elitserien före 1 juli:
– Eftersom han har kontrakt till dess så kan han egentligen inte skriva på för någon annan klubb förrän efter 1 juli. Men om han väljer att spela utanför NHL och talar om det för Kings så brukar det kunna gå att lösa. Den tidsgränsen är mer en formalitet.

… hur lång tid det kan ta innan Kings lämnar sitt kontraktserbjudande?
– Det kan ta tid, alltifrån en vecka till ett par månader men vi ska försöka ha en sittning ganska snart med dem.

… om KHL är ett alternativ?
– Vi stänger inga dörrar men om han inte stannar i Nordamerika så är det nog Sverige han vill spela i.




11 kommentarer:

Anonym sa...

Kom hem och kriga för Djurgården under en säsong, skulle garanterat vara förstacenter..

David sa...

"Hem och kriga för dif"???? Vad är det för trams???
Han är uppväxt i AIK-fästet Spånga och han och hela hans familj är gnagare. Så blir det något elitserielag för hans del lär det bli AIK. Jag känner honom personligen och vet vilket stort Gnagethjärta han har. Har svårt att se honom spela för dif i elitserien faktiskt (även om han gjorde det under junioråren då Gnagets juniorlag inte var av bästa märke)

Anonym sa...

Synd då för gnaget att det är slutvärvat för deras del, förhoppningsvis om Möller väljer att spela i Elitserien så blir det för Djurgården.

Anonym sa...

Jag råkar veta att Oscar är ur-djurgårdare så Gnaget är inget alternativ, tro mig.

Anonym sa...

Trams är att Spånga skulle vara ett aik fäste.

#9 sa...

Haha "AIK-fästet Spånga"...alltid lika roligt när gnagare visar upp sitt storhetsvansinne fullständigt ogenerat.

Safetydevice sa...

Hej!

Vet du någon sida där alla länders nuvarande trupper till hockey-vm finns. Eller måste man söka på ländernas respektive sidor..? Varken finska yle, Kanadas förbund eller svenska sidor tycks ha annat än det egna landets trupper...

Marie Hallman sa...

anonym 1,2, 3, 4, #9 och David: Måste säga att jag inte har någon aning om vad han har för klubbsympatier faktiskt. Ska bli intressant att se hur han gör.

saftydevice: Det finns inte än men kommer vilken dag som helst på den här länken http://www.iihf.com/channels-11/iihf-world-championship-wc11/statistics.html

Kolla under team rosters, där kommer det att fyllas på i takt med att trupperna anmäls. Senare under VM så kan du även kolla statistiken under VM både för lag och spelare där.

Safetydevice sa...

Tack Marie! Jag vet att de har haft det tidigare år, men de är lite sena nu. Många länder har ju i princip färdiga lag redan...

Anonym sa...

@Anonym 26 april 2011 16:14

Haha.. Skulle Möller vara urdjurgårdare? Det var det dummaste jag har hört.

Han började som knattespelare i AIK och är fortfarande AIK:are. Dröm vidare.

Kom hem Oscar!

JANNE sa...

Oscar Möller i AIK vore trevligt.Men att han spelar i Sverige ser jag som en saga i mått Engelskt kungabröllop!
Kings ger honom ett bra kontrakt.Han stannar lätt....allt annat vore hemlängtan