onsdag 27 april 2011

Bloggen goes... Hockey-VM!


(Guld är grejen! Säger Rickard Wallin. Foto: www.hockeymedmariehallman.se)

Snart dags för första matchen i hockey-VM!  Mästerskapet inleds på fredag, Sverige spelar sin första match på lördag.

Jag var ut till Arlanda på onsdagseftermiddagen när Tre Kronor hade lite pressmingel, hämtade VM-kavajer och samlade ihop sig innan planet till Kosice gick.


Var rätt kul att se en efter en släntra in där och det är skönt avslappnad stämning i det här gänget.

Man kan ju jämföra med fotbollslandslaget - att pressen skulle få mingla runt och prata med vem man vill finns inte när det gäller fotbollen. Det gör det däremot med hockeyn där Pelle Mårts Tre Kronor är ett under av öppenhet. Stort!

Alla hade föresten trubbel att ta sig till Arlanda, då ryska presidenten Putin skulle åka hem ungefär samma tid som vi åkte dit, vilket gjorde att både spelare och media blev sittande i bil och tågköer på väg ut. Viktor Fasth hann inte mer än till Essingeleden så var det kört, där blev han sittandes i taxi och väntade och väntade tills trafiken släpptes på efter typ tre kvart.

Lite kul också att se hur olika spelarna är. Några var på Arlanda i god tid, välorganiserad och klara. Andra ramlade in lite för sent, inte bara på grund av Putin utan  mer på grund av lite minnestrubbel som gjorde att en spelare glömde sina och två spelares grillor till hemma hos sig och fick vända och hämta dem...

Men alla hann till Arlanda till slut, mingade och kom med planet.

Målsättningen är föresten glasklar. Jag satt och snackade lite med några spelare om att jag hoppades få se dem i kvartsfinalerna i Bratislava, då jag är i just Bratislava hela VM, när Rickard Wallin direkt hojtade till...

- Vaddå hoppas? Vi ska dit, så klart. Vi ska ju ta guld!

Så guld är grejen? frågade jag.

- Guld är GREJEN! svarade Wallin bestämt.

Bara så ni vet...

Jag passade på att ta lite kortare snack med Staffan Kronwall, Viktor Fasth, Tom Wandell och Nicklas Grossman också som jag kommer lägga ut närmsta dagarna.

Men framför allt så kommer jag, under VM, att jobba för Viasat ( = TV3, TV6,TV10, Viasat hockey) under VM. Jag kommer att vara reporter och exakt vad jag och hur mycket jag ska göra det kommer ni att se så småningom. Jag kommer vara i Bratislava hela VM och  fram tills Sverige (som spelar grundspelet i Kosice) kommer dit för att spela slutspel (jag utgår från att de tar sig till kvarten) så kommer det bli mycket Finland, Ryssland,Tjeckien och Danmark för min del. Jag tänkte lägga ut lite bakom kulisserna bilder, får se vad ni tycker om det.

Men jag kommer så klart följa Tre Kronor också. Och jag  kommer försöka följa med i silly season och ha koll på läget här hemma med, även om jag inte kommer kunna ringa in lika många intervjuer och göra lika många ringkollar under de här veckorna som jag brukar. Jag hoppas ni har överseende med det.  Nu kör vi!

Inga kommentarer: