torsdag 28 april 2011

Staffan Kronwall: " Jag spelar gärna i Djurgården i framtiden - om de vill ha mig då"


 ( Kronwall får göra VM-debut mot Norge, i höst väntar KHL. Foto: www.hockeymedmariehallman.se)

Den här intervjun har inte så mycket med VM att göra men jag passade på att snacka lite med Staffan Kronwall om hans nya KHL-klubb Severstal Cherepovets när det var mediamingel i går, onsdag, på Arlanda med VM-Kronorna.

Staffan Kronwall längtade verkligen bort och hem från AHL i vintras, han fick till slut bryta kontraktet och komma hem till Djurgården som han ville. Men nästa säsong blir det KHL. Så här förklarar Staffan Kronwall vad som lockar i KHL och Ryssland.
- Det är väl delvis det att jag inte platsar som ordinarie i NHL och då är KHL den näst bästa ligan i världen. Och jag vill spela så högt upp som möjligt så det lockade. Sedan ska jag inte ljuga när det gäller pengarna, utan jag tänker vara ärlig och säga att det ekonomiska spelare in, det gör det. Men det som lockade framför allt var att jag ville spela på högsta möjliga nivå och jag skulle ha ångrat att jag inte åkte om jag stannat.

Staffan Kronwalls hustru Viktoria kommer stanna i Stockholm och eftersom paret inte har barn än så passar det extra bra att testa KHL- nu säger han:
- Så är det, för det här hade definitivt inte blivit aktuellt om vi hade haft barn och jag vill passa på och testa KHL nu när vi inte har barn än. Det är också en del i beslutet.

Det finns DIF-fans som tycker det är märkligt att du sa att du ville hem till Stockholm och sedan drar vidare till KHL efter några månader?
 - Fast jag har väl inte sagt att jag ville spela i just Stockholm utan det var mer att jag ville spela i Djurgården. Det lockade mest även om det var kul att få bo i Stockholm också. Och jag är jätteglad att jag fick komma hem, jag spelar gärna i Djurgården i framtiden. Jag kanske är borta ett, två år nu i Ryssland men sedan hoppas jag att jag kan komma tillbaka till Djurgården - om de vill ha mig då! säger Staffan Kronwall och fortsätter:

- Sedan hoppas jag att folk uppskattar att jag tog en klubb utanför Sverige och inte gick till typ Skellefteå. Det var många klubbar som visade intresse i elitserien men att gå från Djurgården till Skellefteå hade inte känts rätt för mig.

Hur många erbjudanden fick du? 
-Det var många som visade intresse men de flesta vet väl också att Djurgården är nummer ett för mig i Sverige. Det är ingen hemlighet för någon att när jag spelar i Sverige så vill jag helst spela i Djurgården. I år hade vi kanske inte världens bästa lag och vi presterade framför allt inte så bra som vi borde ha gjort. Men vi hade världens bästa stämning och fans på våra matcher. Att få spela inför våra fans och med den inramningen som de bidrar med, har betytt mycket mycket för mig och kommer alltid betyda mycket.

När det gäller VM så har Staffan Kronwall varit med på ett förläger en gång för många år sedan och var nära en plats när Hardy Nilsson var förbundskapten men det året åkte Djurgården ut tidigt och tre veckors vila blev för långt tyckte Hardy.  

Men i år är han med i den första trupp om 16 utespelare och två målvakter som Pär Mårts anmälde nu på torsdagskvällen som starttrupp. (Övriga i laget, se inlägget ovanför). Och därmed blir det alltså VM-debut för Staffan Kronwall mot Norge på lördag!

3 kommentarer:

Anonym sa...

Riktigt bra snubbe det där han är så välkommen tillbaka i framtiden.

Anonym sa...

Självklart är han välkommen tillbaka men risken är väl att han gör en "Tjärnqvistare" och blir borta till han fyller fyrtio...

Marie Hallman sa...

anonym x 2: Det tror jag han blir glad av att höra (att han är välkommen alltså) och jag tror inte han blir borta så länge som Tjärnqvist, faktiskt inte. ;)