söndag 24 april 2011

Sååå bittert!

Det är ju själva f-n. Småkronorna hade 3-1 men USA gick i fatt och kvitterade med 1.29 kvar av tredje. Så klart. 

I sudden fick USA en utvisning med sig och gjorde då segermålet, 4-3 strax efter att Sverige hade rett ut ett boxplay, så klart.Och således inget historiskt första U18 VM-guld till Sverige (som tog silver), guldet gick istället till USA. Ryssland kom trea, Kanada fyra.

Men så otroligt bittert detta! Det är ju helt otroligt att det ska vara så svårt att hålla i en ledning och stå emot USA och Kanada i juniorhockey mästerskapen.

Nu ska det direkt sägas att Småkronorna gjorde en bra match, det har gjort en suverän turnering men det är ju så bittert, så bittert att leda med 3-1 och så tappa allt på slutet. Igen!

Men men, så är det.

Här har ni målen:
Första perioden:
1-0 (3.24) Filip Forsberg
1-1 (19.24) Jacob Trouba (Connor Murphy, Travis Boyd) spel 5 mot 4

Andra perioden:
2-1 (12.21) Albin Blomqvist (Gustaf Björklund)
3-1  (17.50) Gustaf Björklund (William Karlsson, Karl Johansson)

Tredje perioden:
3-2 (11.20) Connor Murphy (Rocco Grimaldi, JT Miller)
3-3 (18.31) R Boucher (JT Miller)

Sudden:
3-4 (6.06) Connor Murphy (Robbie Russo)

Niklas Lundström stod i Sveriges mål och tog 37 av 41 skott. USA vann skotten med 41-31. Så bra match av Lundström trots förlusten.

4 kommentarer:

Anonym sa...

Attan så surt! Bra turnering av grabbarna, men att falla på målsnöret sådär... ja, vad säger man? Det är otur.

Marie Hallman sa...

Anonym: Ja surt var det men otur vet jag inte. USA jobbade ju verkligen till sig segern, snacka om killerinstinkt att vända 1-3 till 3-3 och sedan seger i sudden

Anonym sa...

Att släppa in mål i de lägena är otur. Möjligt att USA var bättre, jag såg inte matchen, men jag har sett mycket hockey i mitt liv så jag vet hur det brukar gå till. SVT vägrade ju sända något från J18-VM i år...

Marie Hallman sa...

anonym: ja synd att de inte sände men jag tänker mer att TRE mål... kanske inte är otur sedan bör USA ha cred för att de är som blodiglar och fan aldrig ger sig :))