torsdag 7 april 2011

Jhonas och wesslau del 42


(Jhonas Enroth. Foto:www.hockeymedmariehallman.se/ARKIVBILD)


Jhonas Enroth fortsätter rada upp fina insatser, det blev vinst i tisdags 4-2 mot Tampa Bay. Inget nytt i det, det har stått lite är och var redan men den som vill kolla in lite sköna saves kan göra det här. Finns en hel rad, gå in på sidan och frossa i räddningar.


Vinsten gjorde att Buffalo tog sig upp på sjunde plats, viktigt i jakten på en slutspelsplats och det är så roligt att se hur cool Jhonas är. Så älskar han att vara i hetluften också! Ju tuffare förutsättningar, desto bättre trivs Jhonas som tog 23 av 25 skott och hade 92 i räddningsprocent mot Tampa och själv kommenterade matchen som väldigt lugn för hans del.

Det är bara en handfull seriematcher kvar för Buffalo och enligt rapporterna på hemsidan närmar sig Ryan Miller en comeback efter sin revbensskada. Miller tränade igår, hoppas kunna gå för fullt så risken är väl att Jhonas hamnar i båset oavsett hur bra han har presterat. Men tänk om de tar sig till slutspel, vilken upplevelse i såfall, oavsett om det är i målet eller i båset.

Gustaf Wesslau spelar inte, det beror dels på skada och dels på att han är på väg bort från Springfield. Kan inte tänka mig annat med tanke på hur han har matchats (eller snarare inte matchats) senaste månaden.

I övrigt noterar bloggen att...

... Dennis Persson, back i Portland gjorde tre assist i går onsdag. Han spelade fram till första, andra och tredje målet när Portland vann med 6-5 mot Manchester.

... Alexander Urbom spelade i går, Andreas Engqvist spelade match tisdag och i går onsdag. 0+0 i poäng för båda man Engqvist var uppsatt i första femman så det rullar på ändå.

...Robin Figren saknades när Bridgeport spelade i tisdags, vet inte varför. Klasen har inte spelat på flera veckor för Millwauke, vet inte om det är skada eller vad det kan vara. Han ryktas ju vara på väg hem till Sverige men då Frölunda. Blir intressant att se då han tidigare slagit fast att SSK var enda svenska laget han kunde tänka sig. Men åker de ur så blir det ju svårare. Om han nu vill spela i elitserien...

... Jacob Josefson gjord en assist i går, onsdag, när han spelade fram Ilya Kovalchuk till 1-0 när Devils slog Toronto med 4-2.  Det finns en video på assisten och målet här. Kovalchuk har nu gjort totalt 700 poäng på 700 NHL matcher, tungt imponerande! Men han plussar glatt för Jacob och landsmannen Mattias Tedenby (som blev 2nd star i matchen).

"Tedenby spelade otroligt bra, jag båda två gjorde det, både han och JJ. De har växt enormt från det att de kom hit. Det är riktigt roligt, det och Palmieri, alla de här unga killarna som fortfarande lär sig och kommer vara ännu bättre nästa år" säger Kovalchuk till Devils hemsida.

Jacob spelade totalt 18.14 i matchen, varav 13.36 i fem mot fem och 4.38 i pp. Devils spelade i tisdags också, då blev det förlust, 2-4 mot Pittsburgh och 12.22 i istid för Josefson. Den förre DIF-forwarden har nu gjort totalt 3 mål och 6 assist, dvs nio poäng på 26 matcher.

...Marcus Krüger spelade bara 7.27 i tisdags då Chicago förlorade med 0-1 på övertid mot Montreal. Sedan var han inte med alls i onsdags då det blev seger, 4-3 mot St Louis. Vet inte om han är skadad eller bänkad. Har inte hittat  något om det tyvärr.

...Oscar Möller får rätt bra med speltid.  Hade 14.09 i måndags när LA Kings förlorade med 1-6 mot San José. I onsdags blev det 15.51 i speltid när Kings vann med 3-2 på straffar mot Phoenix. Inga poäng för Möller personligen men det känns som de gillar det de ser då han får hyfsat bra med tid.

4 kommentarer:

Anonym sa...

Bra jobbat Marie! Hoppas Wesslan kommer hem till DIF. (om det nu inte blir Mark eller Tellan)Om du har tid så vore det väldigt intressant med en intervju med Wesslan, om nästa sässe! Vore även väldigt intressant med en intervju med Daniel Tjärnqvist. Dessa namn skrivs det väldigt mycket om på difs forum. Tjärna sa väl förra sässen att han ska köra ett år till i KHL och sedan flytta hem till DIF? Han bor väl i sthlm?

MVH

Johan

Marie Hallman sa...

Johan:Tack! Wesslan är kvar därborta och det är lite meckigt att få tag på honom. Men han borde komma hem och då blir det lite lättare. Tjärna... brukar ju ta tid på sig och ja de bor i Stockholm menatt han bara skulle ta ett år i KHL sa han för två år sedan också. Men jag tänkte testa när han kommer hem
tack för att du läser :0)

Anonym sa...

F-n vad kul att det går bra för Enroth! Han har verkligen kämpat på bra borta i nordamerika. Äntligen får han det erkännande han förtjänar! :)

Marie Hallman sa...

Anonym Ja verkligen!!! Och kämpar vad ordet.GUdarna ska veta att det inte varit askul i Portland alla gånger. Jag har hållt kontakten med Jhonas hela tiden så jag vet, men hanhar bitit ihop, gillat läget och kämpat på. Riktigt kul att det betalar sig!