måndag 25 april 2011

Första VM-truppen klar - Dick Axelsson missar på grund av skada.


(Dick Axelsson missar VM på grund av skada. Foto: www.hockeymedmariehallman.se/arkivbild)

Så har på förbundskaptenen Pelle Mårts presenterat den preliminära VM-truppen, han skickade ut den i natt, typiskt nog hade jag för en gångs skull stängt av datorn vid midnatt. Men så här ser den ut:


Målvakter:  Viktor Fasth, AIK, Anders Nilsson, Luleå, Erik Ersberg, Salavat Yulaev.

Backar: Nicklas Grossman, Dallas, Oliver Ekman Larsson, Phoenix, Daniel Fernholm, Dynamo Minsk, David Rundblad, Skellefteå, Carl Gunnarsson, Torornto, David Petrasek, Dynamo Minsk, Staffan Kronwall, Djurgården, Tim Erixon, Skellefteå.

Forwards: Mattias Tedenby, NJ Devils, Martin Thörnberg, HV71, Tom Wandell, Dallas, Mattias Sjögren, Färjestad, patrik Berglund, St Louis, Loui Eriksson, Dallas, Niklas Persson, Neftekhimik, Robert Nilsson, Salavat Yulaev, Jacob Silfverberg, Brynäs, Jimmie Ericsson, Skellefteå, Rickard Wallin, Färjestad, Mikael BAcklund, Calgary, Magnus Pääjärvi, Edmonton.

Enda förändringarna mot Czech Hockey Games är Jonas Andersson och Dick Axelsson som missar på grund av skada, samt Mattias Ekholm, Brynäs som inte fick plats i truppen.

Mårts hoppas väl få in Sedins och kanske någon till i truppen så det kan bli förändringar, om jag minns rätt så kan man hålla platser och ändra ända fram till kvartsfinal.

Jätte, jättesynd att Dick Axelsson inte kan åka. Han står för en kreativitet och en gnista och lust att göra det oväntade som det här laget hade behövt. Och jag hade sett fram emot att se honom liksom Jonas Andersson i VM, där försvann två riktigt bra forwards. Men då får andra chansen i stället. Så är det ju.

På onsdag har laget återsamling och åker till Kosice där man sedan spelar gruppspel, slutspelet - från kvartsfinaler alltså och framåt - spelas i Bratislava och dit ska väl Sverige ändå ta sig.

25 kommentarer:

Anonym sa...

Marie, ryktas om någon värvningsbomb i form av en back till Djurgården, har du någon koll?

Marie Hallman sa...

Anonym: Nej jag tror det är mest ett rykte, jag vet inte. Den här frasse utlovade ju detonation i fredags eller om det var torsdags... är på fotboll i dag men ska kolla lite i morgon.

Anonym sa...

Kan faktiskt vara så att det är en värvningsbomb på gång! Enligt Malmöboggen är Kim Johnsson på väg till DIF om han klara av läkarundersökningen, eftersom att har har haft problem med hjärnskakningar. Bor Kim i Sthlm? Vore lite konstigt att han ska gå till DIF om han bor i Malmö?

Anonym sa...

Kim bor med familj på Värmdö. Han kontaktade själv dif, Gozzi har varit där och frågat men tydligen är det bara dif som gäller. Synd det är en förbaskat bra back.

Anonym sa...

Marie nu kan du väl kontakta Järlan angående Kimpa och Klasen ? ;)

Anonym sa...

Marie, en sak du ska veta är att om frasse skriver något så är det så, bara så du vet. Tror aldrig att han har haft fel.

Anonym sa...

Marie kan du höra med järlan om du pratar med han någon i framtiden om det finns något intresse för Oscar Möller?

Knas sa...

Som föregående talare så kan jag inte heller minnas om Frasse någonsin haft fel. Kim la av för 1-2 år sedan men har hållit igång sin träning och fysik ändå. Han vill tillbaka till ishockeyn och vill spela i sverige, stockholm och då ska D.i.F varit enda alternativet. En källa till mig sade att Kim inte begärt vidare hög lön, så antar att Kim endast blir en bonus om det nu är något konkret.

Marie Hallman sa...

anonym 1,2,3,4,5. Jag har också hört det där ryktet om Kim Johnson som dock sa sig sluta med hockey för ett år sedan på grund av hjärnskakningar. Om jag förstått mina källor rätt drog det där ryktet i gång för ett par månader sedan, det snackades redan då om att Kim ville till Stockholm av familjeskäl men sedan blev det ingenting. Jag ser att Bladet kollat med hans (förra?) agent som säger att uppgifterna inte stämmer också. Och jo, Frasse har haft fel. Jag känner en som känner Frasse, denna någon berättade hur deppad Frasse blev när denna någons tips visade sig inte stämma... så visst har han haft fel men inte ofta det medges. Men denna gång verkar Frasse ha misstolkat ett par rykten... jag var på fotboll idag men visst kan jag försöka få tag på Järlan nu tisdag, onsdag och kolla om det finns någon bäring i Kimryktena. Omjag får tag på honom.

När det gäller Möller så vet jag att DIF är intresserade men frågan är om Möller är det...

Anonym sa...

Men vad! Kunde inte (no offence) Jimmie Ericsson eller någon dylik blivit skadad istället! Dick är ju faktiskt extremt viktig för det här tunna landslaget. Samma sak med Jonas. Typiskt!

Sedinarna lär ju aldrig komma. Lär väl vara det där gamla vanliga pratet om att "spendera tid med familjen". Samuelsson kanske dock är sugen på att visa upp sig inför den nya coachen... Och Edler vore ett extremt välkommet tillskott!

Karlsson bli frisk snart... snälla...

Anonym sa...

Fan vad bra marie ! kul att få lite klarhet :) kan du höra med möller själv när dom spelat färdigt?

Anonym sa...

Men nu är det så att det är fler än Frasse som bekräftat att något är på gång.

Kul hur som helst att det händer lite!

Marie Hallman sa...

anonym: ja det var synd!! Ska bli intressant att se vilka som dyker upp (eller inte) sista dagarna...

anonym: ja alltså det är vad jag har fått veta av mina källor. Men jag ska försöka hinna ringa någon till innan jag drar till VM.

anonym: jo men alla utgår ju från det frasse skrev och sedan blir det någon slags rundgång där alla hänvisar till varandra. Men som sagt, ska se om jag får tag på någon som vill säga något jag kan citera. Sedan ska alla veta att Mr Madhawk har fel i bland. Ja, han har en del rätt men också en del fel. Som Jonas Ahnelöv som han hävdade var klar för DIF, det var han inte och Boumedienne som Mr Madhawk slog fast var klar för Malmö, det var han inte... så i bland stämmer det han skriver i bland inte.

Anonym sa...

Frasse sa även att Linus Klasen var klar för DIF men han gick till Södertälje när det begav sig. Vill minnas att han vart ganska grinig över att han hade fel i det.

Tack för en bra blogg Marie!

Anonym sa...

Fast Kim Johnsson har tydligen varit aktuell för Djurgårn sedan i vintras. Dessutom ska han tydligen vara bosatt på Värmdö. Så helt taget ur luften lär det knappast vara.

Marie Hallman sa...

anonym: Tack själv för att du läser!

anonym:jo, jag skrev ju det att det ar snack om de för två månader sedan men sedan ska det ha runnit ut i sanden. Kan ju finnas andra anledningar till att han bosätter sig på värmdö än hockey. Om jag förstått rätt så har det mer med familjen än hockeyn att göra. men jag försöker få tag på någon som har koll. vi får se.

Erixon sa...

Sjukt irriterande att ingen mäktar med att skriva ett nick på sina inlägg. Anonym hit o dit.

Kim är ett långskott och det har diskuterats mellan DIF/Kim länge, men inget är klart. Som ni med koll skriver.
Att Frasse har koll fattar man rätt tidigt, sen blir ju inte alla diskussioner avtal därför prickar han inte alla rätt.
Att DIF och Klasen hade diskussioner för några år sen är väl ingen hemlighet.

Mårten sa...

Premiären klar:
AIK-Timrå (3 snorlätta pinnar för Gnaget)
Luleå-Växjö
Modo-Frölunda
Färjestad-SAIK
Linköping-Brynäs
HV-dif. (3 snorlätta pinnar för HV)

Anonym sa...

Marie: Jag påstod inte att han bosatte sig på Värmdö för att kunna spela hockey i Djurgården, utan kan komma att spela hockey i Djurgården för att han råkar vara bosatt på Värmdö. Nåväl, det verkar ju ändå inte ha blivit något och nu är Mattias Carlsson klar för Dif. Kvalserien nästa!

Anonym sa...

Helvete! Klasen/Möller måste in!

Test sa...

Erixon: Du har rätt. Jag tänkte göra det första gången jag skrev här, men glömde bort det och sedan fortsatte jag bara på den inslagna vägen. Ska väl dock erkänna att jag inte har full koll på hur detta funkar, så det här får bli ett testinlägg.

Knas sa...

Vem fan e carlsson, vad e det för en budgetvärvning..

Erixon sa...

Mattias Carlsson var ju 8a i målligan förra året. I SSK!!! Var väl bara Aik som var mer ofarliga framåt än SSK förra året så 17 kassar imponerar.
En hårt jobbande målskytt för billig penning.
De tre sista värvningarna kommer inte bli billiga så det är bra med spelare som Almtorp & M Carlsson även om de inte förändrar ett lag.

Knas sa...

Grejen är att om du kollar på killarna som sticker, sen jämför du med dessa som kommit in.. Jag börjar få ångest trots att det är 5 månader kvar..

Marie Hallman sa...

Erixon: precis jag kan bara instämma.

Mårten: du får väl lägga ett odds då ;)

anonym: okej! men många (inte du då) andra verkar sätta = mellan värmdö och DIF hockey. Men det kan ju finnas andra skäl till att han bosätter sig där.

anonym coh knas: ja det är mycket bredd i de här värvningarna.

mårten: förvisso, det ska sägas han gjorde många poäng och jobbar hårt. dock kanske inte den spets som många väntat sig men han gjorde det bra ändå i SSK tycker jag.