söndag 3 april 2011

Riku Helenius: " Jag har ingen aning om vad jag räddade med. Eller hur"

 
(Riku Helenius gjorde en kanonmatch när han väl fick chansen. Foto. www.hockeymedmariehallman.se/ ARKIVBILD)

Riku Helenius hade inte spelat från start på två månader. Senast han stod i mål var mot Linköping 3 februari då SSK förlorade med 0-4. Nu klev han in och gjorde en kanonmatch. Släppte in ett mål efter 2.41 men spikade sedan igen totalt.

Jag fick med lite hjälp tag på finländaren i bussen då hans mobil som vanligt låg någonstans längst ner i väskan. (Tack S!!) Och det var en glad Helenius som jag fick tag på så klart.
Så här säger han om...

… matchen:
– Det var en bra match av hela laget. De fick ett mål tidigt men vi studsade tillbaka snabbt, höll oss till vår gameplan och gjorde två mål. Och vann, det var skönt.

... hur det var att plötsligt stå från start:
– Äh jag vet inte, det var inte så märkvärdigt. Jag fick veta i morse att jag skulle stå, sedan gick jag ut och körde bara. Man tänker inte så mycket på det (att det var länge sedan), utan det är bara gå ut och göra sitt bästa.

... att han fick veta först i morse att han skulle spela och därmed inte fick så lång tid till förberedelser:
– Det kan vara bra också, för då hinner man inte tänka så mycket på matchen. Sedan var det en ganska lätt match för mig. Grabbarna spelade bra och gjorde det lätt för mig.

... superräddning på slutet:
– Jag är inte säker på vad som hände där faktiskt. Men det var ett skott från blålinjen, Jocke (Eriksson) täckte skott, pucken studsade runt där och jag räddade men jag har ingen aning om vad jag räddade med faktiskt. Eller hur. Jag har ingen aning, he, he!

Men du räddade i alla fall uppenbarligen?
– Ja, det är det enda som räknas! Och jag kände väl att det var en räddning men spelet fortsatte så jag hann inte tänka på det utan spelade bara på, sedan fick jag höra från grabbarna om räddningen efteråt...

 ... räddningen nog var det som avgjorde matchen:
– Ja kanske det, det var kul att få hjälpa till på något sätt i alla fall. Det var en stor match för oss och viktigt att vi tog tre poäng här.

Inga kommentarer: