onsdag 6 april 2011

Silly season DIF: Gustaf Wesslau


(Wesslau i DIF-keps när det senast begav sig. Nu har Djurgården visat intresse för hans tjänster inför kommande säsong. Foto: www.hockeymedmariehallman.se)

Att Djurgården inte har visat intresse för Tellqvist har väckt en del reaktioner och frågor. Jag har luskat runt lite vidare och en förklaring kan - delvis - stavas Gustaf Wesslau.


Enligt uppgifter till bloggen från en välunderrättad källa har Djurgården visat aktivt intresse för den förre DIF-keepern som spenderat säsongen som gick i Springfield. Det pågår inga förhandlingar än men man har varit tydliga med att visa sitt intresse.

Det har inte gått så jättebra där borta för Wesslau, som bland andra alternativ uppges kunna tänka sig att flytta hem igen och det har Djurgården så klart noterat. Kontakter ska, enligt uppgifter ha tagits av klubben och Djurgården ska ha visat sitt intresse - men med en reservation.

Och det är att man vill veta hur det blir med Mark Owuya först. Djurgården ska, enligt bloggens källa, ha gjort klart att man i första hand tänker sig Owuya och Sandberg som målvaktspar men då flera klubbar i Nordamerika (både AHL och NHL) rycker i Owuya så ses Wesslau som ett tänkbart alternativ till 21-åringen.

Nu är ju inte Djurgården ensamma om att rycka i Wesslau, det är fler som är intresserade, bland andra några andra elitserieklubbar så DIF har ju inte all tid i världen på sig. Vilket innebär ett litet dilemma då Owuyas beslut kan dra ut på tiden.

Jag har inte lyckats nå varken Wesslau eller hans agent för att kolla hur Wesslau ställer sig till intresset eller hur länge han i såfall kan tänkas vänta på ett besked. Och Djurgården svarar enligt sportchefen Järlefelt, tyvärr, inte på frågor om spelare som inte är under kontrakt med Djurgården men enligt min källa, som har mycket god insyn i verksamheten, finns ett uppriktigt intresse från DIF för Wesslau men då alltså med reservationen att man vill se vad som händer med Owuya först.

Hur det går med Owuya och hans planer för kommande säsong vet jag inte just nu, han har ju match i kväll och även om han ska vakta båsdörr så ville jag inte störa nära match. Så det får jag återkomma till senare.

10 kommentarer:

Niklas Persson sa...

Känns konstigt om dom väljer Wesslau före Tellqvist???

Måste vara av ekonomiska skäl då? Eller åldern?

I min bok är Tellan en bättre målvakt alla dagar i veckan.

Wesslau var grym i slutspelet, men hade en rätt ordinär säsong innan det.

Marie Hallman sa...

NNiklas: Just nu är ju tågordningen Owuya, Wesslau, ingenting, ingenting och sedan Tellqvist. Om man ska hårddra det lite....

richardlj sa...

Först hade man Riddarn-Wesslan
Riktigt bra.
Sen Riddarn-Mark
Inte lika bra.
O nu Mark-Tim.
Känns som en starkt nedåtgående trend.
Vill ha Mark-Wesslan eller Mark-Tellan.

Anonym sa...

Jag förstår inte hur JANNE J tänker! Mark är absolut en bra målvakt. MEN han kan sticka i sommar och då kan Wesslan ha dragit till en annan ES klubb och Tellan är klar för KHL! Vad händer då????

Eller om nu Mark blir kvar i DIF hela sässen, så kommer han garanterat INTE vara kvar nästa sässe och då man man ut och jaga en ny målvakt igen! Då kanske Wesslan och Tellan har skrivit på ett 2 års kontrakt!!!!


Vore intressant att höra vad Janne J, Mark och Wesslan har att säga

/ Jonas

Boo sa...

En Wesslau som kommer hem från AHL
och förlängning med Mark är helt idealt.

Bägge är bra och har potential att bli ännu bättre.

En (trött?) Tellan som kommer hem till Stockholm för att trappa ner
riskerar bli en ny Honken...

Rätt tänkt av Järlan.

Danne sa...

fattar inte vad Tellan har gjort för fel?
Lixom inget ont om Wesslan men han har visat framfötterna en halv säsong och ett slutspel, medan Tellqvist är en säker och bra målvakt som känns stabil och som man kan bygga en trygg defensiv runt.

Tack för att du försökte kolla med Järlan, just nu är detta mysteriet det hetaste på DIFs forum, så tack för all hjälp med att försöka få lite ljus på situationen.

Anonym sa...

Mycket mycket märklig rangordning dom har. Själv hade jag vänt på den. Tellan och Dif verkar aldrig bli verklighet igen om Järlan får bestämma.

+++++ Marie :)

Mårten

Niklas Persson sa...

Marie: Det är skumt helt klart?! Ska bli kul och spännande att se vad som händer! Hoppas på kul i alla fall.

Danne: Håller med dig, Wesslan har mycket att bevisa... Han var bra under en halv säsong och riktigt bra i slutspelet.

MEN han är två i sitt farmarlag, tycker faktiskt han fått lite för mycket hjälte status...

Hoppas ju mer på Tellan, men han är ju antagligen dyrare...

Anonym sa...

Hellre Tellan. Fattar inte heller hur Dif tänker...

Marie Hallman sa...

Till allihop: ja lite märklgt kan jag också tycka att det är att man så totalt avfärdar Tellan - igen. Utan att ens ta en förhandling, man kan ju ta en och sedan avsluta om man intekommer överens.
Jag tror Wesslau ohc Tim skulle kunna bra dock om nu Tellan är ute ur bilden. DIF kan ju alltid ändra sig men vi får se, jag tycker det är märkligt att man väntar in svar från Mark då det känns som att hanär ett väldigt osäkert kort (och då tänker jag på om han vill stanna eller inte).
Jag ska försöka få tag på Järlan, osäkert om jag hinner i tag och sedan är han tyvärr väldigt ointresserad av att prata om lagbygget med media innan det är färdigt. Så känns det i alla fall, men skam den som ger sig, någon gång ska det väl gå...