tisdag 5 april 2011

Silly season DIF: Tellqvist: " Jag har inte hört någonting"


(Micke Tellqvist (fotad vid ett helt annat tillfälle) är sugen på att flytta hem. Men det kanske inte blir så. Foto: www.hockeymedmariehallman.se/ARKIVBILD)

Det är många Djurgårdsfans som hoppas få se Mikael Tellqvist i DIF-målet kommande säsong. Men så ser det inte ut att bli – just nu i alla fall. Bloggen har pratat med den rutinerade målvakten som beskriver läget så här:

– Just nu ligger vi långt ifrån varandra. De har signat Sandberg och sedan tror jag att de vill satsa på Owuya också. Det är så det ligger till nu, så det lutar åt KHL igen för vår del, säger Tellqvist.
För en vecka sedan blev Mikael och Sara Tellqvist föräldrar för första gången, då paret fick en son och visst lockar det att flytta hem till Djurgården igen. Men frågan är när det blir i så fall. Tellqvist har så här långt inte snackat med klubben om nytt kontrakt:

– Nej jag har inte hört någonting. Det har inte varit några förhandlingar överhuvudtaget. Det enda jag har pratat med Djurgården, det är ju det snacket som vi har tagit varje år då man ringer och kollar lite vad som händer. Men det är inte mer än så. Det kan ju så klart ändras på en vecka men just nu ser det ut som att de vill satsa på andra målvakter.

Vad vill du göra då?
– Nu har vi fått barn och då vill man ju börja blicka hemåt lite men nu blir det nog inte så ändå. Som jag har förstått så är det Owuya och Sandberg som Djurgården helst vill satsa på.  Och det är inga hard feelings från min sida för det. Owuya är ung så jag förstår om de vill satsa på honom, säger Tellqvist och fortsätter:

– Jag har skrivit i min blogg tidigare också att jag gärna vill komma hem men det är ju inte bara mitt beslut. Vill Djurgården satsa på två unga målvakter så förstår jag och har all respekt för det beslutet. Det är ju lite tradition också i Djurgården. Jag kom ju också upp när jag var ung så det är ett sätt som man jobbar på i organisationen.

Men det är ju stor risk att Mark Owuya drar till AHL eller NHL kommande säsong?
– Ja så kan det bli men jag kan inte sitta och vänta på att de ska se vad som händer med Owuya heller. Och om han drar till NHL, så kan ju sånt dra ut på tiden, ända till juli och så länge kan jag inte vänta

När vill du veta senast?
– Gärna så snabbt som möjligt, före sommaren helst. Förra året blev det rätt sent, i slutet av juli var det väl när jag signade för Dinamo Riga men nu har vi fått barn och då man vill ju gärna veta rätt tidigt vad det blir. Eftersom vi har barn så blir det ju en hel del att ordna med om man ska spela utomlands igen.

Var skulle du spela om du fick välja helt fritt, själv?
– Man ska aldrig säga aldrig om någonting men det är klart att jag kan tänka mig att flytta hem nu och flyttar vi hemåt så har jag svårt att se att vi skulle bo någon annanstans än hemma (i Stockholm). För annars blir det ju ändå som att bo utomlands och hålla på och flytta och greja, säger Tellqvist och fortsätter:
– Vi får se vad som händer men som det ser ut just nu så ser det inte så jätteljust ut när det gäller att flytta hem. Men det är så det är, det är en tuff bransch och den är tuff för alla. Och elitserieklubbarna blöder väl de som alla andra men flyttar man hem så vill man ju signa som Mackan och dem, i flera år. Ett år känns inte så intressant. Flyttar jag så flyttar jag hem för gott och jag skulle gärna spela klart min karriär i Djurgården.

Men som det ser ut nu så är alltså KHL hetaste spåret för Tellqvist. Där finns det redan klubbar som har sonderat terrängen:

– Min agent för lite diskussioner med lite olika klubbar men det är mer lösa diskussioner, man får ju inte ens börja förhandla om kontrakt där förrän 1 maj. Man får föra diskussioner och höra sig för men man får inte göra något konkret förrän det datumet. Gör man det får man böter så det respekterar alla.


17 kommentarer:

R sa...

'Asså, vad håller Järlan på med? Om Mark kritar nu med dif och sedan sticker.. Då står vi där med sandberg. (missförstå mig ej, sandberg är en otrolig talang men ingen 1 målvakt)

Hur gör järlan då..? Due boje eller va fan han heter? Nu börjar jag bli orolig.

Danne sa...

Först vill jag tacka Marie för att du hörde med Tellan. Denna blogg är bästa stället för hockey på webben (trotts att råttorna invarderat) ^^

För det andra så fattar jag inte varför man inte bygger med en stabil första keeper i Tellan och sen Tim som får komma bakifrån..

Mvh Danne

Anonym sa...

Ta hem Tellan! Vore otroligt skönt att ha samma keeper ett par säsonger istället för det ständiga hattandet.

Anonym sa...

Grymt Marie

Du e fanimej en klass för sig. Grymt jobbat dom vanligt !!

Nu får vi verkligen hoppas att Järlan tappat rösten eller nåt och att det är anledningen till att han inte hört av sig. Signa Tellan nu för helsike så har vi en rutinerad herre på målvaktsposten.

Mårten

Malin sa...

Alltid lika awesome marie !! :D
Säger som många andra djurgårdare; HEM MED TELLAN!! :D

dif_henkan sa...

Får hoppas de verkligen signar honom. Vill verkligen se micke som sista utpunkten när defensiven skiter sig.

Det såg vi förra året när de kunde lita mer på Wesslan och Riddarn, då gick offensiven så extremt bra.

Kom igen, SIGN!

Anonym sa...

Helt rätt att satsa på mark om man kan få ett "löfte" från honom att han inte sticker till kommande säsong.annars är tellan given.
Bra jobb Marie! :)

Erixon sa...

Tellan är mycket mycket dyr.

Marie Hallman sa...

R och DIF Henkan: Jag tycker också det är lite märkligt, tror (obs bara min gissning) att Mark drar om han får chansen där borta och vem tänker de köra med då förutom Sandberg? Wesslan är ju ledig men jag vet inte status där.

Danne: Tack igen Danne :)) nä jag fattar inte heller. Pengar kanske men när man inte ens förhandlar så känns ju det som en lam ursäkt.

anonym: ja det är kanske det värsta. Känns som det räcker med en ung keeper som kan dra varje säsong...

Mårten oc Malin: Tack båda :)) det värmer! Jag hoppas ju att de har en plan B i fall Mark drar... eller att Wesslan eller någon är på ingång då man ser ut att nobba Tellan igen.

anonym: Tack! Problemet är ju att ett löfte inte räcker, vare sig det är skriftligt eller muntligt.NHL avtalet väger tyngre så han kan lova vad som helst och sedan ändå dra utan att DIF kan göra något.

Erixon: ja det sägs så men om man inte ens är i närheten av en förhandling så vet man ju inte vad han skulle kunna kosta. En förhandling som mynnar ut i ett upplägg över några år kanske kan ändra saken? jag vet inte men att inte ens ta en förhandling - som man ju kan bryta omman inte enas - känns lite märkligt i sammanhanget.

Anonym sa...

- Man får inte börja förhandla innan 1 maj!

Vilket innebär att det kan faktiskt vara så att det är någon på gång ändå??! Vad ska han säga? Jag förhandlar med dif....... Då blir det böter!!!!

Marie Hallman sa...

anonym: Nä det där datumet gällde bara klubbar i KHL.Inte i Sverige. Det är alltså klubbar i KHL som inte får närma sig spelare i andra KHL klubbar. Elitserieklubbarna har inget med det där att göra så vill DIF förhandla med Tellan går det hur bra som helst.

Pelle sa...

Hoppas Gozzi slår till. Vilken långnäsa det skulle bli. Sen kan han plocka tillbaka Wesslau om det blir så att Fasth mot förmodan skulle bestämma sig för spel på andra sidan pölen. Vilken enorm långnäsa det skulle bli. Och ikoner hos bananätarna har ju blviit gnagare förut (minns bara Roffe Ridderwall) så varför inte igen?

Marie Hallman sa...

Pelle: Jag har, med all respekt för AIK, svårt att se både Wesslau och framför allt Tellqvist i Gnaget då båda brukar betona att de är Djurgårdare även om Wesslau spelat tidigare i AIK.

Danne sa...

Det skulle vara skoj att höra Djurgårns synpunkt i denna frågan, se vad Järlan har att säga, för jag trodde (som nog många andra) att Tellan var prio när man signade Tim.

Så om du har tid så skulle det uppskattas enormt!

Marie Hallman sa...

DAnne, jo jag har försökt men Järlan säger bara samma sak om och om inge och det är att "vi kommenterar inte spelare som inte är under kontrakt". Men jag ska försöka få honom att berätta hur de vill bygga laget utan att nämna namn. När han nu behagar lyfta luren och svara...

Anonym sa...

Vad säger Mark om det här? Har du hört något Marie? Han brukar ju inte vara den som håller tyst

Marie Hallman sa...

anonym: Mark är med Tre Kronor och spelar så han har fokus där just nu.
Jag pratade med honom förra veckan, då ville han inte prata framtid bland annat på grund av just det. Blir väl lättare när hans säsong är över.