måndag 2 maj 2011

Allt fasthnar på Fasth


 (Fasth! Höll nollan  i sin VMdebut. Nice!! Foto: www.hockeymedmariehallman.se ARKIVBILD)

Viktor Fasth! Vilken snubbe han är! Helt otroligt att se hans utveckling under säsongen som har varit och nu avslutas med VM-spel. 

Himla tur för AIK att han inte hade hunnit bli det målvaktsmonster han är nu när Växjö mötte Gnaget i den där matchen då AIK gick upp. (Fasth målen satt ju långt inne då med)Jag var i Bratislava, jobbade på Lettland- Finland och kunde inte följa matchen på tv, har bara följt statistiken online men visst blev jag orolig när jag såg i ögonvrån att Österrike ledde skotten med 11-3. Någon sekund senare gjorde Sverige 1-0 så visst, att skjuta mycket räcker inte. Måste vara lite precision också och en mänsklig snubbe i målet. Samtidigt ska vi säga att Lettland var ganska bra. Nästan hela laget kommer från KHLklubben Dynamo Minsk. Inte undra på att det går bra för dem. Finland dunkade in två straffar i straffläggningar - två riktiga klasskott, klinisk disciplin inget tjafs

Det som är mest oroväckande från Sveriges 3-0 mot Österrike är ju att det verkar ha blivit lite småpanik igen när målen inte kom och så kan vi inte ha det. Ös på bara, Sverige är bättre än de här lagen och det är bara köra.

Sverige tvåa i gruppen nu men lagen får bara ta med sig poängen från de matcher där man mött andra lag som går vidare. Så går till exempel Österrike vidare på Norges bekostnad så får Sverige tre pinnar med sig till mellangruppen, går i stället Norge vidare... ja då har Sverige så här långt bara en pinne att ta med sig, så heja Österrike på måndag när ni möter Norge!

Nu väntar USA och med tanke på de problem som Tre Kronor haft mot Norge och Österrike känns den matchen nästan lite obehaglig att tänka på, men kanske fick Sverige en boost (äntligen) av att vinna, vi hoppas väl det!!

Jag noterar föresten att axelskadade, före detta DIFbacken Daniel Fernholm körde runt 12 minuter, att DIFbacken Staffan Kronwall hade hela 21.24 i istid och sköt sju skott. och att förre DIF-forwarden Marcus Krüger hade en istid runt 11-12 minuter. Bra så, Krüger körde ju bara ett par byten i första matchen men börjar väl bli av med smoggen och jetlaggn - sedan är det bara att köar. Förre

2 kommentarer:

Pelle sa...

Givetvis blev det seger och hållen nolla med en gnagare i kassen. Ett klart tecken på att fler gnagare som Bång och Sandberg också borde varit med i stället för dif-krattor som Robert Nilsson och Marcus Krüger som inte har gjort något rätt i VM så här långt.

Marie Hallman sa...

Pelle: ha ha nä pelle ge dig nu. Fasth gör en kanonmatch, för att han är Viktor Fasth, inte för att han är Gnagare. Robban Nilsson har gjort fyra assist och är poängbäst i Sverige så här långt, och Marcus Krüger åkte jetlaggad direkt från USA flyget till första matchen, tror inte Bång eller Sampa hade varit så fräscha då de heller.... vem som gör vad här har inget med vad de spelar i för klubb annars att göra , eller menar du att Fasth kommer bli helt värdelös den dag han byter klubb?