tisdag 17 maj 2011

Möller: "Kanske möts våra vägar igen vid något senare tillfälle"

Det gick lite fortare än jag hade trott men nu har Oscar Möller bestämt sig. Det blir Skellefteå på ett 1+1 års kontrakt.
– Allt är klart, men jag har inte skrivit på pappren än. Det är bara några småparagrafer som ska fixas, det är det enda, säger han till Bloggen på telefon uppe i Skellefteå.

Det var många klubbar som ryckte i Möller, bland andra Djurgården och AIK. Men det kom aldrig till förhandlingar med någon av dem:


– Djurgården hörde av sig men sedan blev det inget. Jag tror att de hade nästan i princip klart fullt lag och då blev det inget av det. Sedan var jag här och träffade Skellefteå och pratade med dem. Det kändes hur bra som helst. Och Skellefteå var inget andra val utan jag kom hit, träffade dem, de visade upp klubben, pratade om sin filosofi och så och jag blev jättenöjd.

Jag såg i lokaltidningen där uppe att du kände dig hemma direkt?
– Ja, när jag kom upp och fick träffa alla så kändes det som att det var en enda stor familj. Det är en tajt grupp, spelarna och deras familjer och så finns det ett jättesupport vid sidan av isen, det är helt tokigt och kändes jättebra.

Och du fick aldrig några kontraktsförslag av Djurgården?
– Nej, inget konkret. Vi pratade bara lite, det är så det är i hockey. Kanske möts våra vägar igen vid något senare tillfälle.

AIK, då? Det ryktades att du skulle dit också?
– Det stämmer att AIK visade intresse men det var Skellefteå för hela slanten för mig.

Jag trodde du skulle vänta lite med beslut, varför redan nu?
– Nämen redan i slutet av året kände jag att Kings har sina topp sex spelare klara. De är jävligt bra och ska man ta en plats där så gäller det att vara ruskigt bra i varje match. Mitt mål här i Skellefteå är att fortsätta utvecklas och senare kunna få ett erbjudande från NHL och kunna slå mig in där igen. Jag har inte gett upp min dröm om NHL, det vet Skellefteå också.

Det gick ju galet bra i AHL, du gjorde poäng varje match nästan i vintras?
– Ja, det gick jättebra i AHL. Jag fick spela jättemycket och tänker inte säga att AHL är en dålig liga men jag ville testa att köra i Sverige nu i ett eller två år och utvecklas här.

Vilka punkter i ditt spel vill du fortsätta?
– Att fortsätta vara mer produktiv, bli ännu bättre… det är svårt att förklara men jag vill ta ytterligare ett steg. Bli än mer konsekvent, bli än mer produktiv och ta 1-2 steg till framåt. Jag fick en del tid i boxplay där borta också och när man är i AHL försöker man naturligtvis mycket på defensiven också, samtidigt som man jobbar på sina offensiva styrkor. Men för att spela i en första eller andrafemman i NHL fattas det ett par snäpp. Det hoppas jag utveckla här i Skellefteå.


Du har ju aldrig spelat i elitserien, hur blir det tror du?
– Lite annorlunda men väldigt kul! Man får åka mycket mer skridsko, det kommer vara väldigt roligt att få jobba mer, få lite större ytor. Vi får se hur det går, he, he. Det kanske är lite ovant första träningarna men sedan acklimatiserar man sig.

Du hann spela slutspel med Kings, hur var det?
– Jag fick en match! Det var häftigt, riktigt kul och jag var jättenöjd med mig själv. Men man märker att det är speciellt, att man måste höja sig ett snäpp till, bli ännu lite bättre.

Vad har varit häftigast under dina fem år där borta?
– Första NHL-matchen och första NHL-målet, det är ju sånt du drömmer om. Det kan fråga vilken hockeyspelare som helst så är det vad de drömmer om.

Och vid sidan har du ju växt upp där borta?!
– Ja, jag var ju bara 17 år när jag stack till juniorligan. Men då bodde man med en familj, det blev som mamma och pappa för en. Men sedan drog jag till LA, då fick man lära sig fort hur det funkar. Jag var 19 och fick fixa boende, bil, allt sånt själv. Man fick tänka på sånt som man aldrig tänkte på hemma, för där finns ju allt. Det gjorde det inte där, men man lär sig det med. Man växer, säger Möller.

Som alltså skrivit ett 1+1 kontrakt. Han avsäger sig rätten att dra till NHL före 15 juni i år och kommer stanna kommande säsong. Det är helt klart. Däremot har han som alla andra rätt att dra till NHL inför säsong två. Nästa sommar gäller samma NHL-klausul som för alla andra.

Vi skämtade lite om det här med skoter också och Möller konstaterade – med ett skratt – att han kanske kunde ta skotern till träningarna… Han ser fram emot att möta Djurgården och AIK på Hovet även om han inte känner så jättemånga i DIF längre. Det är mest Tomas Montén som han kände bäst där.

19 kommentarer:

Anonym sa...

Obegripligt agerande under silly season av DIF. Carlsson och Almtorp borde ha varit Möller och Hank the Tank. Enda som kan rädda det här är om Lassen lämnar och Tjärnqvist Sr. och Timmy Pettersson / Kyle Klubertanz kommer in.

Kan du inte kolla läget med Timmy P?

Bra jobbat! :)

Anonym sa...

Järlefeldt kommer inte få det kul om Möller gör succe uppe i Skellefteå nu...

Anonym sa...

Fy fan Järlefeldt. Fy fan. Videll till Gnaget, Möller till SAIK och här sitter vi med Almtorp och Carlsson. Fy fan va brunt Järlefeldt. Det här lär du få äta upp!

Anonym sa...

Ja det är ganska oglamoröst med brunkare från degraderade SSK. Samtidigt som spelare som Möller, ung, utvecklingsbar, framtidsdriven och med anknytning till DIF går oss förbi. Hoppas att det första som händer i nästa silly blir = värvningsansvariga ut.

Berra

Erixon sa...

fan vad ni deppar ihop grabbar - oscar var dyr. Rikta blickarna mot en annan spångakille nu så ska ni nog bli nöjda!

richardlj sa...

1:a kedja Ölve-Otto-Mackan
2:a kedja Mika Z-Almtorp-Tjärna
3:e kedja Kempe-Norman-M.Carlsson
4:e kedja Brodin-Fimpen-Sillen
D tycker jag ser bra ut.
Däremot behöver vi minst en toppback, gärna 2. Får hoppas Bartley är ett fynd. Claesson kommer vara grym i år.
Övertygad om minst semi.

Anonym sa...

Erixon: Vilken annan spånga-kille?

som sist när du skrev " klasen till dif? nära nu...."


Tala ur skägget gubbe

Erixon sa...

Det kanske var nära? Du kan inte bara klippa ut delar av inlägget, det stod mer än så.
Håller med Richard, det ser intressant ut. Räkna med att Norman och Mika tar rejäla kliv iår. Det kommer in en back till och säkert en center/fw till - det är långt kvar av silly, även om järla säger att det är fullt. Det hinner ändras.
Sluta grina.

Anonym sa...

Erixon : vilken spånga-kille menar du?

Anonym sa...

Tack för bra insats under VM!!!

Kan du inte ringa DIck Axelsson och höra om AIK är helt uteslutet. MEd tanke på att han uppgav att familjen håller på AIK vore det kul att höra! Både Gozzi/Dif säger att trupperna är fulla men vore kul att kolla, som du gjorde med Möller...

keep it up

Anonym sa...

tjärnqvist nr2 uppges vara klar! Som föregående skribenter, Carlsson, Almtorp... Vad e det här för killar? Endast Möller håller jag högre än båda dem.

Anonym sa...

Det verkar som att det är väldigt många som har åsikter om Järlefeldt.

Det vore underbart om du kunde ta ett snack med han om allt från ekonomi till värvningar som gjorts. Så kanske vi äntligen får klart för oss om vad som pågår!

Laka sa...

Hej Marie
En intervjuv med nygge vore väl inte helt fel kolla upp hur det går med Jocke och bemström samt hur det ser ut med ngn målvakt.
Tack på förhand

#9 sa...

Andreas Engqvist e från Spånga...

För övrigt hade Möller naturligtvis varit grym men som någon sa hade han, vad jag förstår, alltför höga lönekrav (precis som Videll för övrigt).

Folk glömmer fort, men DIFs ekonomi är fortfarande inte bra och även om det är mer stabilt nu än på många år så tycker jag inte man ska riskera allt på en spelare.

Låt Almtorp och Carlsson lira först innan vi börja såga. Det vi saknade iår var en jämnhet över säsongen som jag tror och hoppas att nämnda duo kan bidra med, även om de kanske inte är lika spektakulära som Möller.

SSK are sa...

Jag såg nästan alla matcher med SSK förra säsongen. Jag tycker att M.Carlsson var täljes absolut bästa spelare under säsongen. Så han tror jag kommer att göra stor nytta i DIF

SSK are sa...

Jag såg nästan alla matcher med SSK förra säsongen. Jag tycker att M.Carlsson var täljes absolut bästa spelare under säsongen. Så han tror jag kommer att göra stor nytta i DIF

Marie Hallman sa...

anonym: Järlefelt har ju sagt förr att de skulle försöka bli av med en back, cch sedan försvann Deilert. Men det är möjligt att de lyckas dumpa två... har inte lyckats få tag på järlan idag. Får återkomma när han behagar svara.
Timmy? Kan försöka ska bara försöka hinna i fatt med allt här hemma som stått på undantag när jag varit bortrest i tre veckor :)

Anonym: Nej, men det kan ju vara så att bröderna brothers ja hängde på att båda skrev på och då fanns inte utrymme för möller... jag vet inte om det är så, är enbart en spekulation från min sida men med tanke på att det var "nästan fullt" när Möller snackade med DIF så är det ju inte helt omöjligt.

anonym: Vi får se hur det går.Förstår att många ville ha videll och möller, vet inte hur DIF tänkte där och Järlan svarade inte i dag, ska fråga när han svarar.

berra: det är ju lätt att kritisera men de har förhoppningsvis någon tanke här och svarar han bara ska jag fråga vilken tanke är...

erixon: men tror du inte att Ante vill stanna där borta?? Montreal verkar vilja i alla fall ha honom kvar.

richardlj: ja inte så pjåkigt ändå!

anonym: Tack!! jo jag kan testa men han har inte velat säga till andra reportrar vilka klubbar det gäller så jag vågar intie lova att han sägaer något till mig heller. han kan vara rätt envis på den punkten Dick,;0)

anononym och anonym: ska förssöka. slog en pling nu i eftermiddag, fick inget svar. Ska göra nya försök får se när han har lust att svara....

laka:jag har försökt ringa nygårds både före vm coh efter. Antingen är han sur på mig (vet inte varför) och vill inte svara eller så har han häcken full. Vi får väl hoppas på det senare... ska testa bergman i stället.

9: Men om man inte ens förhandlar hur kan man då veta att lönekraven var för höga? Låter som en grej som slängs fram varje gång en klubb missar en spelare. Jag gissar på en annan situation, nämligen att Tjerna jr var så gott som klar när möller fanns tillgänglig och då fanns inte utrymmer för en spelare till... jag håller däremot med dig om att ekonomin fortfarande är ansträngd. Därav går det inte att fylla på bara. Är låst väldigt mycket pengar på Mackan till exempel, så det ligger stort ansvar på honom att höja sig och motsvara den lönen nu...


SSK:are: matte carlsson gjorde absolut ett bra jobb i ssk. Frågan är ju bara om han är den SPETS som DIF behöver. Nu får han lite annan omgivning än han hade i SSK och kan kanske höja sig ytterligare. Det vore bra för både honom coh DIF.

#9 sa...

Marie:

Du tror inte att "prata lite" i det här sammanhanget innefattar spelarens ungefärliga lönekrav? Min (kvalificerade) gissning är att småpratandet mellan DIF och Möller (och/eller med hans agent) medförde att DIF rätt omgående insåg att man inte kunde matcha buden från SAIK, HV och Färjestad.

On another note, hur ser läget ut med Mika Hannula?

Marie Hallman sa...

#9: om jag förstod möller rätt så kom det aldrig till snack om summor utan DIF gjorde snabbt klart att det var så gott som fullt = att man väntade in tjärna jrs underskrift och då finns det ju ingen anledning att ens gå in på lönesnack. Så det var inte lönen som fällde honom utan snarare att det var så gott som fullt...

Hannula? Vet inte än så länge. Har gått lite trögt att få tag ifolk som kanske vet.