onsdag 4 maj 2011

Jaromir Jagr : "Det kanske var det jag behövde? Ett wake upp call..."


(Tjeckien vann med 2-1 över Finland i en glödhet fajt. Foto:www.hockeymedmariehallman.se)

Men jäklars vilken match det blev här i Bratislava mellan Finland och Tjeckien.

Kändes som det var VM-final redan nu och då var det här den avslutande matchen i första gruppspelet...



Tjeckien slog ju ut Finland i kvarten förra året och inte vet jag om det var därför Lejonen kom ut på isen med ånga pysande ur öronen men det small från första nedsläpp. Den som, liksom jag, gillar att se närkamper och tända spelare gå på hörtänderna fick verkligen valuta för biljettpengarna.

Fajt blev det också, tre heta och ett antal gruff redan i första och efter att ha dömt ut 26 utvisningsminuter (och då ändå låtit en hel del passera, såg ni när Plekanec helt sonika grabbade tag i Pihlström och helt fräckt bara tryckte ner hans huvud mellan sina egna ben?! utan att domaren reagerade) så kallade domarteamet till sig Tjeckiens assisterande kapten Patrik Elias och Finlands kapten Mikko Koivu för att lugna ner stämningen.

Men det gick ju inte alls. Det hängde en smocka i luften vid ett antal gånger även efter den tillrättavisningen och kronan på verket blev ju Tuomo Ruutus boarding på ikonen Jaromir Jagr som fick Plekanech att nita Ruutu i en klar markering att rör inte vår stjärna.

Ruutu fick två minuter för boarding och givetvis... vaknade Jagr till och lyfte bestämt in en retur till 2-0, bara femton sekunder efter att Finland hade blivit fulltaliga.

Jagr var föresten skön efteråt och konstaterade i vår (Viasat) intervju att " Det kanske var det jag behövde, ett wakeup call , för att få i gång målskyttet"
Det här var ju Jagrs första poäng på de tre inledande matcherna.

Jagr tyckte för övrigt att Ruutus tackling var hård och ful och tackade sedan gud för att han inte blev skadad... vi snackade lite om pressen på Tjeckien som mästare. Han tyckte inte att pressen var så svår att hantera men poängterade att även om de har ett kanonlag nu så krävs hårt jobb.

De tjeckiska fansen har ju nästintill hemmaplan här så det var ju knökfullt med tjecker i arenan som sjöng Jaromir Jagrs namn och jorå det hörde han...
- Jag sjunger tillsammans med dem, he, he, konstaterade han.

Det är ju lite kaos i mixade zonen efteråt och när tjeckisk tv hade pratat med Jagr var han på väg att gå men jag körde en hederlig fasthållning. Slängde ut handen, tog tag i klubban och hojtade, gå inte svensk tv och då stannade han snällt, he, he. Bra grepp där kändes det som.

De finländska spelarna hann jag tyvärr inte prata med, vi hade en länktid att passa så att vi kunde skicka iväg intervjun till Kosice där de sänder ut den men Lejonen gjorde en grym match! Men tyvärr satte de inte sina chanser och då vinner man som bekant inte i hockey.

Extra impad är jag annars av Leo Komarev som skar upp handen på en skridsko för några dagar sedan men som efter besök hos handkirurg spelar på som om inget har hänt. Lite skillnad mot fotbollen, jag säger bara Kalle Corneliusson som slant med kniven på en gurka och sedan var borta i några månader...

6 kommentarer:

Safetydevice sa...

Ja det var en bra match och precis som du skrev, Komarov var kung (tillsammans med Granlund). Ser inte helt tokigt ut för Finlands del men poängen hade behövts...

Marie Hallman sa...

safetydevice: Ja, Finlands poängförlust mot Lettland kan bli dyrbar! De har ju lägen men sätter inte målen tyvärr.

Safetydevice sa...

Nu har ju inte Lettland matchen någon betydelse eftersom Danmark slog dem och gick vidare till mellangruppen. Och mot Danmark vann ju Finland! ;)

Marie Hallman sa...

saftedevice: sant! det har du rätt i. Men de tappade en pinne mot Lettland, det var inte bra. Och tappade tre mot tjeckien ännu värre... menvad fan, man får tänka som ryssarnas assisterande coach som sa "VM pågår i två och en halv vecka, det är ingen panik" ;))

Safetydevice sa...

Jag har en konstig känsla i kroppen att Finland kan överraska i år, det är något i Finlands sätt att spela som säger mig att om det lossnar så kan det lossna ordentligt. Men vi får se... =)

Marie Hallman sa...

safetydevice: jo men då måste de få målskyttet att lossna. Nu hade de tur att Slovakien inte orkade sett över 60 minuter. De har ju chanser men bränner de i parti och minut!