måndag 23 maj 2011

Järlefelt "En överraskning som heter duga"

 (Träning på Hovet i vintras. Foto:www.hockeymedmariehallman.se/arkivbild)

Nu har jag fått tag på Djurgårdens sportchef Janne Järlefelt också. Så vi tar lite fråga svar där med…

Viktigt att veta här är ju att det finns saker som han bara inte kan vara offentlig med och det är ju självklart inte han ensam som styr över alla värvningar.  Han sköter jobbet utåt men allt görs i samråd med tränare och styrelse. Jag utgår ofta från att alla vet sånt men kan vara på sin plats att påpeka det kanske.

Och så här säger Järlefelt om …

… i fall klubben var förberedda på och informerade om sedan tidigare om att Bartley skulle dra till NHL?
– Vi hade fått en hint av agenten att det fanns ett visst intresse för några veckor sedan men varken han eller vi trodde då att det skulle bli något. Men i slutet av förra veckan ringde han och sa att det nu kommit ett riktigt förslag som han funderar på. Att en allsvensk back skulle gå direkt till NHL, det var en överraskning som hette duga.  Det var synd att han drar, vi hade gjort en bra värvning där och en bra deal, det kan bli svårt att göra en lika bra deal vid den här tiden på året.

… om DIF har hunnit börja titta på ersättare för Bartley? Är det någon på gång redan nu?
– Vi tittar hela tiden på olika intressanta spelare men nummer ett är att få in Daniel Tjärnqvist. Sedan får vi se hur det går där, vilka pengar som finns kvar efter de förhandlingarna och vad vi kan gå vidare och plocka in för spelare då. Sedan beror det lite på vad som finns kvar på marknaden och vad de spelarna kostar. Det är för många saker som spelar in för att man ska kunna ge ett enkelt svar på det nu direkt.

… Stefan Lassen är tänkt att stanna eller inte då rykten bland annat placerar honom i Malmö och Leksand:
– Det går så många rykten! Lassen är med och tränar med oss, han kör på och är en i truppen.

... att Alexander Deilert signades till Leksand:
 – Deilert har haft samma sits hos oss i två år, nämligen att han inte har tagit plats bland sex backar och det var inte rätt att fortsätta ha honom i den sitsen. Tränarna bedömde att han inte skulle ta plats bland sex backar i år heller, då ville vi vara renhåriga plus att jag tror han skulle må bra av att spela ett helt år i allsvenskan i stället för att hoppa hit och dit. Det tyckte han med och efter ett snack med honom och agenten pratade jag med några klubbar - bland annat Salo i Leksand. Så löste det sig. I första hand handlade det inte om ekonomi utan var mer för hans egen utvecklings skull.

… den nya organisationen som är under arbete och uppsägningen av Garpenlöv:
Det är inget som jag ansvarar för eller jobbar med. Det är beslut ovanför mitt huvud. Allt kring de frågorna sköts av styrelsen och vår ordförande i sportgruppen (Ola Josefsson, maries anm).

… varför Tellqvist inte signades:
– När det gäller målvakterna så har målvaktstränaren, de övriga tränarna och jag tagit ett gemensamt beslut att gå på Wesslau. Det fanns mycket som spelade in där men vi var överens om att satsa på Wesslau och då fanns inget utrymme att ta in Tellqvist.

… Djurgården visade intresse för Möller?
– Vi hörde oss för om Möller redan för ett par månader sedan, han är ju Stockholmskille så självklart tittade vi på honom, men då visste agenten inte hur Oscar ville göra. Så han var påtänkt men sedan kom det upp väldigt sent att han nu skulle hem och då hade vi redan hunnit gå vidare med andra spelare. Det kom upp för sent och därför blev det inget.

 … Djurgården visat intresse för Videll?
– Videll var uppe till diskussion och vi visade intresse, men det blev ingenting av det, han skrev inte kontrakt med oss.

… Mika Hannula, som fortfarande tränar med DIF är aktuell för ett kontrakt:
– Nej, för han vill utomlands. Jag pratade med honom redan i februari och i april men han vill utomlands. Han har inte så bråttom och vi har sagt att han får träna med oss om han vill men Hannula har inte skickat några som helst signaler om att han vill stanna, tvärtom så säger han att han vill utomlands så vi räknar inte med honom. Sedan att han tränar med oss… det gör Owuya också, vi försöker odla kontakterna och ha en bra relation med dem som har spelat i Djurgården.

… Kim Johnson är aktuell för Djurgården?
– Inte vad jag vet just nu. Han och Garpen känner varandra personligen och har snackat lite med varandra, det är på det planet det ligger. Det är det enda jag vet så det är inget på gång just nu i alla fall, avslutar Järlefelt.

När det gäller Nisse Ekman och hur han mår så är gången den att det är DIF:s läkare Bengt Gustavsson som tar dem frågorna. Så det får vi ta en annan dag.


12 kommentarer:

Anonym sa...

Bra jobbat som vanligt Marie. Det låter bra att DT är prio ett. Men det där med att man hade gått vidare med andra spelare då Möller blev tillgänglig gillar jag inte. Hade verkligen Almtorp/Carlsson så många erbjudanden att det var så bråttom? Att vi inte hade lite is i magen där var en riktig miss, Möller hade varit en tillgång. Ser som tusan fram mot Nisse Ekman kollen, hoppas att han funkar bra i vardagen nu.

Berra

richardlj sa...

Skickade denna fråga till A.Enqvist:
Börjar gå rykten att du o Kyle e på väg hem. Finns d något sanning i det?
Och fick det något kryptiska svaret:
Jag har kontrakt här i kanada ett år till, så det är nog bara rykten ;).
Jaja vi får väl se vad som händer.
Nu blev man ju inte klokare på Kim.J heller. Och inget 100% nej från Hannula heller.
Silly e ju nästan lika spännande som slutspel.
O Tack igen bästa Marie.

Marie Hallman sa...

Berra: Tack :))
problemet eller vad man ska kalla det är ju att alla elitserielag har så förbannat bråttom med att fylla sina trupper. Ingen annan liga är lika snabb, i elitserien ska det helst var klart med ny trupp i samma stund som säsongen tar slut. I andra ligor spelar man klart, sedan går man igång och därför dyker det alltid upp spelare som hade kunnat vara något men tyvärr det är redan fullt....
vet inte varför det har blivit så här men media, fans, sponsorer tuggar ju fradga och vill ha in nytt nytt redan innan det gamla har åkt ut. Och nåde den sportchef som inte har full trupp innan maj månad. Typ. Så lite är vi väl alla medskyldiga till att det blivit en så märklig marknad i sverige... och än märkligare blir den ju med NHL avtal som gäller till 15 juni och så vidare.

Sedan förstår jag om många tycker att Järlan ger lite lama och intetsägande svar, å andra sidan... jag har inte tagit med allt, försökte tjata på en del frågor men vi kom ingen vart och jag förstår Järlan också.
Han kan och får inte gå in i detalj offentligt om varför spelare signade/inte signade för då blir han omöjlig att förhandla med framöver. Det är många han ska ta hänsyn till, agenter och spelare vill inte heller att allt ska komma ut, samtidigt vill han vara juste och ge bra info så det blir något mittemellan = det han kan berätta offentligt.

Jag hoppas att folk inte hänger honom för det, det är ju som i vilket företag som helst, han kan inte i detalj berätta varför man valde, inte valde den och den för berättar han det så missköter han och är oproffsig i den roll han har. hans jobb är ju tyvärr att knipa igen brödsaxen i vissa lägen också så är det ju. Så jag tycker ändå han gör så gott det går när han ger dem svar han ger.

Sedan att Tommy säger att klubbar i danmark har varit intresserade-ja så är det men som läget är just nu så är Lassen en del av truppen. Så är det bara.

richardlj:
Vet inte om det var så kryptiskt var nog ganska rakt. Han har ett år kvar och jag tror han stannar där. Och han kan nog inte svara för kyle.

Jag tycker det är ett hundra procent nej när det gäller Hannula dock. Det är ju det Järlan säger, att Hannula har inte sagt något om att stanna tvärtom säger bara att han vill utomlands och att DIF INTE räknar med honom på något sätt.

Kim...där tror jag, obs tror, att det inte blir något. tack själv för att du läser :)

richardlj sa...

Det var mest att han sa "nog" och la till en smile.
Tror inte heller på någon av Enqvist, Hannula eller Kim men man kan ju alltid hoppas fram tills det är helt kört ;-)
Däremot hoppas jag på Kyle även om det ser mörkt ut.

viktor. sa...

Går rykten om att Ahnelöv inte är avskriven. Prio 1 för honom är ahl men har inte fått något konkret och det är ingen nyhet att DIF är intresserade.

Marie Hallman sa...

viktor. det var värst vad en del rykten är seglivade?! Visst, nu är bartley borta då kanske ahnelövspåret blir hetare igen så jag ska lyssna med några som känner honom men ja vi får se då.

viktor sa...

Tror förövrigt att det är en perfekt back för dif. Stor,fysisk,helt okej skridskoåkning och spelar väldigt enkelt. Är egentligen bara Printz i dif som kan kalla sig renodlad defensiv back.

Niklas Persson sa...

Jag har ju inte sett så himla myket av Möller men jag tar nog hellre Carlsson från SSK. Tror det är ett grymt nyförvärv. I SSK hölls han högre ön tex Videll enligt källor nära laget... Tror han är en topp signing!!

viktor. sa...

Niklas, håller helt med dig. Värvningen av Carlsson har kritiserats men jag tycker det är en riktigt stabil värvning. Han höll en hög och jämn nivå i ett bottenlag, gjorde aldrig bort sig. Det ända som kan tala emot är hans ålder och att han faktiskt bara gjort EN produktiv säsong i ES.

Marie Hallman sa...

viktor: verkar som ahnelöv har siktet instället på andra klubbar nu!

niklas och viktor: matte carlsson är bra absolut. Men jag hade inte tackat nej till Möller heller. Han är dessutom en framtidsman. Men det blir nog bra med matte också.

Aker sa...

Hur är det med ersättning för Victor, får DIF eller Rögle den? Hann DIF betala lön till Victor?

Aker sa...

...nu har jag fortsatt läsa i det andra inlägget från samma dag och såg svaret där!