tisdag 3 maj 2011

SSK drar Patrik Putte Carlsson inför skiljedomstol


(Carlsson fotad i vintras. Foto:www.hockeymedmariehallman.se/arkivbild)

Oj. Det här var inte vad SSK behövde. Men jag förstår att klubben tar fajten även om det blir en jobbig sits också att ha kvar en spelare som inte vill vara kvar.

När Södertälje åkte ur hade alla spelare, utom en enda - Patrik Putte Carlsson - elitklausul i kontraktet. Det innebär att han var den enda av spelarna i truppen som spelade klubben ner i allsvenskan som skulle vara kvar i SSK. Alla andras kontrakt revs, hans revs inte.



Men nu visar det sig att han inte ville vara kvar, hans agent har hört sig för med andra klubbar och till sist signat ett avtal med HV71. Ett avtal som givetvis får SSK att gå i taket då man anser att Carlsson fortfarande är deras spelare. Och med tanke på att han ansågs som en viktig spelare att bygga laget runt tar man nu strid för att behålla honom.

Så här säger SSK:s ordförande Jan Bergman i ett pressmeddelande:
"SSK har ett avtal med Patrik Carlsson. Det är ett märkligt beteende av agenten att då kontakta andra klubbar, det strider mot gällande praxis. Det är också uppseendeväckande med HV71:s agerande, att kontraktera en spelare som har ett avtal med en annan klubb. Det är inte ok att agera på det sättet bara för att Södertälje SK har blivit degraderade till Hockeyallsvenskan. "

Bergman fortsätter:

"Vi har samrått med bland annat Arbetsgivaralliansen och slutsatsen efter detta är, liksom tidigare, att vi har ett gällande avtal. Södertälje Sportklubb kommer hävda denna rätt i ett eventuellt Skiljedomsförfarande"

Samt säger även:
" Patrik är en skicklig spelare som SSK tror på och ser därmed fram emot att ha i sin trupp under den kommande säsongen. Det kan finnas de som anser att vi inte ska strida för en spelare som vill lämna men vi har ett kontrakt över säsongen 2011/12, det kan man inte bara bryta och vi tror mycket på Patrik, det gör att vi är beredda att strida för detta"

Jag förstår att Södertälje lackar här. Har man kontrakt så har man, han har fått bra betalt och självklart ska skrivna kontrakt gälla, vad har man annars kontrakt till?
Samtidigt - hur kul blir Putte Carlsson att ha i omklädningsrummet om han bara vill därifrån?
Å tredje sidan, om han nu så gärna vill lämna då borde agenten så klart ha förhandlat med SSK och gjort en deal där SSK blev kompenserade. Jag tycker att agenten har agerat rejält fult här.

Ska bli intressant att följa detta. Och samtidigt så sänder det här bråket plus att det går trögt med kontrakt lite jobbiga signaler. Är det ingen som vill spela för SSK längre? Vad är det som händer??

8 kommentarer:

bigge sa...

Ett rejält fulspel och övertramp av framför allt agenten som inte har kontaktat SSK, tycker jag. Känslan har varit att agenterna har förstört väldigt mycket sedan 10-15 år i hockeyvärlden och då spelar de ändå oftast inom ramarna. Men nu börjar de tydligen även att gå utanför dem och sticka kniven i ryggen på klubbar också. De kanske borde tänka på att de kanske har fler spelare i sina stall och en vacker dag kan hamna i beroendeställning till klubben de tidigare pissade på.

Ovärdigt agerande ...

Anonym sa...

Ännu en spelare lämnar det sjunkande skeppet ssk. Förvånande? Nej.

Marie Hallman sa...

bigge ja det här känns inte bra. Om Putte inte ville vara kvar borde man ha kunnat lösa det på ett snyggare sätt.

anonym: förvånad nej men det vore ju kul om någon visade lite hjärta nu

Anonym sa...

Hej Marie,

Läser din kolumn regelbundet och måste berömma dig. Men i detta fall bör du läsa Klimpens inlägg på sin blogg och fundera om det inte finns fler sanningar är "att det kunde skötas snyggare".
Kanske aktuellt att skriva om det verkliga problemet,Agenterna. Tror inte det är många av dessa som sitter ned med sina adepter och pratar klubbkänsla. Inför lönetak i Sverige så kanske detta växer sig starkare vilket i sin tur leder till en ökad supporter skara. Alla blir vinnare.

Safetydevice sa...

Blir inte mycket semester på SSK kontoret i sommar... =)

Marie Hallman sa...

anonym: ah jag förstår vad du menar och jag menade mest att agenten kunde ha skött det snyggare, ska kanske förtydliga det. jag menar vill han intei vara kvar så är han inget bra för SSK men då borde agenten ha skött det snyggt, kollat med SSK om putte kunde köpas ut osv istället för att pissa på SSK som agenten och putte har gjort nu. Kanske inte kom fram, ska förtydliga det lite.

safetydevice: nä gud, är glad att jag inte är i per nygårds kläder.

Anonym sa...

Södertälje kommer sist eller näst sist varje år i Elitserien!
har varit ett sjunkande skepp hur länge som helst!
Är man det minsta rädd om sin hockeykarriär så är det bara lämna den föreningen så fort man kan !

Marie Hallman sa...

anonym: så lät det när Gnaget åkte ut också men de tog sig tillbaka och nu vill alla spela där. Finns ju inget som säger att ett lag är förbestämt att ha det tufft däremot finns det en hel del i SSK som måste ändras. De kanske skulle slå en pling till Gozzi och se hur AIK gjorde för att vända misär till comeback i elitserien.