torsdag 26 maj 2011

Anger: " Jag är beredd på allt"

 (Anger spelar i Almtuna i vinter. Foto:www.hockeymedmariehallman.se/arkivbild)

Det hann rassla in en del kontrakt både här och där när jag var på VM.  En signing, som märkligt nog, gick lite obemärkt förbi är att Almtuna hade landat Niklas Anger på ett 1-årskontrakt.

För två år sedan, säsongen 2008-2009 kom han femma i elitseriens skytteliga då han gjorde 23 mål och 19 assist, totalt 42 poäng på 51 matcher.


Uppsalalaget har med andra ord fått in en kanonspelare i laget. För även om han varit utomlands i en och en halv säsong så finns blicken för målet och spelet där.

Men varför blev det då Almtuna av alla lag?  
- Uppsala ligger nära Stockholm, vi kommer bo i Norrort så det passar mig perfekt. Sedan är Almtuna på väg upp – vi får se vilka höjder vi når! Och så känner jag  Bobo (Simensen, tränaren), Ragge (Marcus Ragnarsson, assisterande tränare) och har spelat med Martin Öhrstedt (sportchefen) och Johan Silfwerplats (assisterande tränare). Jag vet vad de kan, det känns bra. Sedan var det många klubbar som hörde av sig men det vara bara något nära Stockholm som gällde för oss, säger Anger.

Den förre Djurgårds (och en gång i tiden AIK) forwarden kommer att få en hel del Gnagare i omklädningsrummet, bland annat då AIK lånar ut fem spelare till Almtuna.

-Ja, jag har förstått det men vi får se om de platsar, you never know, skämtar han och skrattar gott.

SSK ligger också nära?
-Jo men dels ligger det på andra sidan stan och sedan efter Timråtiden så är väl inte jag och Nygårds som Humle och Dumle med varandra direkt, säger Anger med glimten i ögat.

Efter två riktigt bra år i Djurgården drog han till Timrå säsongen 2009-2010. Det blev inte alls som han hade tänkt sig.

Angers hustru blev gravid ett par veckor efter att han hade skrivit på, att bo i skilda städer var allt annat än ultimat. Anger säger själv att han inte spelade bra, försökte bryta kontraktet och hamnade till slut i Schweiz där han gjorde 18 poäng på 21 matcher för Basel. Där fanns vänner och familj och det underlättade.

Säsongen efter, det vill säga i vintras, blev det Alleghe i Italien. En hit visade det sig.

-Jag älskade det! Vi hade fått barn, hockeyn var rolig, jag fick både hockey som jag älskar, skidåkning, god mat, och god dryck. Det var underbart och mitt bästa år med familjen någonsin! Men nu ska lillan börja på dagis, vi ville komma hem och det var nästan bara Almtuna som var intressant, vi får se vad som händer där!, säger Anger och tillägger:


-Hockey är underbart och jag älskar det verkligen men det finns annat i livet också, det händer så mycket. Även jobbiga saker, som till exempel sjukdomar. För mig är det viktigt ta vara på det positiva i livet! Just nu känns livet bra och förhoppningsfullt. Man måste fånga dagen, vara lycklig i det man gör och se det positiva i vardagen!

Med tanke på vad du har presterat i elitserien borde du ju aspirera på att ligga i toppen av poängligan i allsvenskan?
-Ha, ha ja vi får se vad som händer! Det är svårt för mig att säga hur bra allsvenskan är men jag fyller 34 nu och jag har ändrat lite. Numera ligger jag hellre fyra med laget och är tia i poängligan än tvärtom. Jag vill att det ska gå bra för laget, att vi ska göra bra ifrån oss tillsammans så att alla mår bra och är glada!

Men du lär ju knappast ha blivit en sämre spelare bara för att du har varit utomlands?
-Nej det tror inte jag heller, men det handlar mer om… alltså jag ser inte lika mycket prestige i det nu som för några år sedan. Hur det går personligen handlar mer om tillfälligheter också, vem du spelar med och så vidare. Men jag kör lika hårt nu, kör 1-2 ispass (utöver barmarken) i veckan. Jag kör på stenhårt så får vi se hur bra jag och Almtuna är. Man vet aldrig hur det ska gå, jag är beredd på allt!

10 kommentarer:

Pelle sa...

Innebär detta, hans spel hos Almtuna, att han kan komma att dyka upp i AIK senare under säsongen?

Pelle sa...

Kan du förresten inte göra en koll med Gozzi. Han säger ju att det är färdigvärvat men har ändå varit och ryckt i både Möller och Axelsson och har Aspeqvist på tryout. Vad är det som gäller egentligen? Uppgifter har gjort gällande också att samma sponsorer som finansierade Zednik ville göra samma sak med Axelsson men att Gozzi enkom satte stopp för den värvningen eftersom Axelsson inte "skulle passa in gruppen". Låter väldigt märkligt om du frågar mig hur man kan säga så hårdnackat nej till en spelare som nyligen blivit svensk mästare och som har producerat stort i alla svenska klubbar han varit i.

viktor. sa...

Anger kommer inte kunna spela i aik, just pga den enkla orsaken att han är värvad av Almtuna.

Pelle sa...

viktor: Ja och? Almtuna och AIK har mig veterligt ett samarbete. Det var därför jag frågade.

Anonym sa...

Pelle: du kan inte bara byta spelare hejvit fattar du väl...ponera att AIK hamnar i ingemansland och Almtuna hamnar i kvalserien.. tror du Almtuna kan låna in Bång och Sandberg eller'?

viktor. sa...

Ja Pelle det har ett samarbete, men det gäller spelare som är på LÅN, Anger är inte på lån utan är ALMTUNAS spelare. Varför sån attityd? Fast kan förstå dig, inte lätt att vara gnagare.

Marie Hallman sa...

Pelle: så här är det. ALmtuna har fem spelare på lån från AIK. Men samarbetet går bara den vägen. AIK kommer INTE att låna några spelare från Almtuna. Det har Gozzi själv berättat för bloggen. Du kan läsa om det här: http://marieshockeyblogg.blogspot.com/2011/04/silly-season-aik-gozzi-truppen-ar.html

Att Gozzi rycker är nog en sanning med modifikation. Han hörde sig för om läget med MÖller och Dick och det är väl hans skyldighet som sportchef när såna chanser dyker upp. Jag är lite skeptisk till de där uppgifterna om Dick som du för fram, men visst jag ska kolla med Gozzi framöver. Han har haft lite semester senaste veckan by the way... gozzi alltså.

Anonym sa...

Länge sen man hört om ngn som kan så lite om hockey som den där Pelle.

Anonym sa...

Det var Linkan som gjorde Anger bra, precis som med Bäcker eller vad han nu hette.

Marie Hallman sa...

anonym: nja, allt kan väl inte tillskrivas Linkan även om de passade bra ihop.