tisdag 10 maj 2011

VM -gott och blandat ... bild special


(Tjeckien tränar. Foto:www.hockeymedmariehallman.se)


Det har varit stora flyttdagen här nere på hockey-VM i dag. 

Det är ju inte bara de fyra kvartsfinallagen från Kosice som ska flytta utan hela den tv-produktion - från bland andra Sverige, Kanada och USA - som har varit borta i Kosice där bland annat Viasat har kört sina huvudsändningar.Tidigare har det ju varit jag, fotograf Taubert, och kommentatorerna Johan Tornberg och Per Forsberg som har varit här ihop med killarna och tjejerna från Mediatech - som sköter allt det tekniska med att skicka länkar till huvudsändningen med mera.

I dag bara vällde det in folk, kul att få träffa hela gänget - det är så otroligt många mer inblandade än man ser i tv och var och en drar sitt strå till stacken. Både Viasatfolket och Mediatechfolket är som en väl fungerande myrstack där alla bygger och bygger för varandra för att det ska bli så bra som möjligt. Skitkul!

Men det är ju hockey ni vill läsa om så...

.. jag har inte hunnit göra intervjuer för bloggen men jag hann växla några ord med bland annat Viktor Fasth som berättade att tårarna kom när han stod där och tog emot guldpucken. Han blev så rörd och så glad! Underbart.


 (Mycket meck blir det! Foto:www.hockeymedmariehallman.se) 

... här ser ni föresten hur Fasth får hjälp med utrustningen. Det ser ut som något värre men han har ju så sjukt mycket prylar på sig så han fick hjälp med att mecka till en grej vid armbågsskyddet som satt lite fel, var inte mer än så.

... Daniel Fernholm berättade att han kämpar på, kommer vara med mot Tyskland. Bra.


(Tre Kronor i arenan i Bratislava. Foto:www.hockeymedmariehallman.se)

... lagkaptenen Rickard Wallin tycker laget känns riktigt starkt och sa att nyckeln mot Tyskland är tålamod, disciplin och noggrannhet.

... Doktor Waldebäck berättade att samtliga backar var tilllgängliga för spel. Har ju varit lite tunt på den fronten på grund av skador.

... det låter ju lite tyskt och Tysklands förbundskapten Uwe Krupp spanade in Tre Kronors träning för att få så mycket info som möjligt.


(Krupp spionerar. Foto:www.hockeymedmariehallman.se) 

... David Rundblad berättade att han var sjukt spelsugen och var glad att han nu var anmäld och fick vara med. Det sa Andreas Jämtin också, som kände sig grymt pigg.


(Jagr filosoferar.... Foto:www.hockeymedmariehallman.se) 

...Tjeckerna tränade före Tre Kronor. Jaromir Jagr körde en egen uppladdning. När de andra började pucka runt tog han sig en kaffe i det andra båset och satt där och filosoferade lite för sig själv, sedan drog han på sig hjälmen och började köra....


(... sedan blev det fart på rören. Foto:www.hockeymedmariehallman.se) 

... Assisterande kaptenen Patrik Elias hade ett långt snack med sin tränare på isen. Intressant. De åkte och gestikulerade och snackade och snackade. Det snacket hade man velat höra men det fick vi inte.


(Patrik Elias lägger upp taktiken. Foto:www.hockeymedmariehallman.se)

... USA som Tjeckien ska möta stod och spanade in Tjeckernas träning och snackade om vilka de hade koll på. De kände igen Jaromir Jagr annars lät det lite si och så med kollen på spelare, av det lilla jag hörde.


 (Team USA spanar in tjeckerna. Foto:www.hockeymedmariehallman.se) 

... och nu alltså dags för kvartsfinaler. Ska bli kul! Först ut Tjeckien -USA därefter Sverige-Tyskland.

Inga kommentarer: