tisdag 3 maj 2011

Gustaf Wesslau!


(Wesslan i finalspelet för två år sedan. FOTO DANIEL PETTERSSON/JARNKAMINERNA.SE)


Lite sent ute med det här inlägget jag vet! Men det var rätt kul att det bara tog en natts sömn mellan att jag skrev att Gustaf Wesslau nu hade fått ett kontraktsförslag och var på väg in i DIF till att det kom officiellt pressmeddelande att han nu är klar.

Och jag tror att "Wesslan" är ett bra val för Djurgården, i kombo med Tim Sandberg. Jag vet att det finns många hardcore anhängare till Tellqvist och jag tror att han hade varit ett bra val också men nu blev det Wesslau och han har många uppsidor.



Han är äregirig, vill framåt, är noggrann, träningsvillig och kommer gilla konkurrensen med Sandberg som i sin tur gärna vill ta första spaden och jag tror det kan bli en fin dynamik i paret där båda verkligen kommer pusha varandra framåt.

Nu kommer Sandberg känna att det faktiskt finns möjligheter att peta Wesslau, med Tellan hade det varit mer cementerat vem som hade varit första keeper.
Och Wesslau kommer inte ge sig frivilligt. Han är 26 år och det är inte gammalt i sammanhanget, se på två år äldre Viktor Fasth som när allt stämde gick från allsvenskan till VM-målvakt på ett år.

Sedan har det varit någon märklig debatt om Wesslau är AIK:are eller inte bara för att han har spelat där i några år. Wesslau är från Upplands Väsby och om jag minns rätt så valde han AIK för att det var närmast hemmet när han var liten inte för att han hade ett AIK:hjärta som till exempel Daniel Bång. Dagens spelare är dessutom så professionella att de endast ser till sitt och lagets bästa och det är givetvis att vinna med det laget de spelar i. Det är det enda som gäller. Skit samma vad det står på tröjan.

Sedan förstår jag om det är ett extra plus för fansen om en spelare är hardcore fan till det lag han spelar in men när det gäller insatsen på matcher och träningar så har det ingen betydelse alls.

Jag har bara hunnit mejla lite med Wesslau efter beskedet i går, han är verkligen skitglad att det blev DIF. Men jag hinner inte göra intervju nu, det tar jag senare i vår när jag är hemma igen.

5 kommentarer:

Kenta sa...

Nu äre bara vänta på sista forwarden som man hoppas heter Klasen,

Anonym sa...

Nja Kenta. Vi måste dock även vänta på sista backplatsen där man hoppas på Tjärnqvist d.ä

Ska bli kul att se Wesslan igen även om jag är en hardcore Tellan fantast ;)

Kanske blir Tellan nästa år? :)

Berra

Marie Hallman sa...

Berra och Kenta, ja visst är det både en back och en forward till in!

Anna sa...

Kommer allti älska Tellan & ja hoppas att han kommer tillbaka till dif en dag, men j*vligt kul att wesslan e tebax =)

Anonym sa...

My brother recommended I might like this website. He was entirely right.
This post actually made my day. You cann not imagine
simply how much time I had spent for ths info! Thanks!


My website; m88