fredag 6 maj 2011

Silly season DIF: Deilert till Leksand


(Deilert till Leksand. FOTO: DIFHOCKEY.SE)

Djurgården skulle göra sig av med en av de backar man har under kontrakt för att få plats för en ny back. 

 Och i dag (fredag) har Leksand gått ut officiellt med beskedet att man tar värvar Alexander Deilert.Så här står det på Leksands hemsida: 
"Leksands IFs senaste nyförvärv heter Alexander Deilert och kommer närmast från spel i Örebro och Djurgården. Han har på 61 allsvenska matcher gjort 31 (11+20) poäng. Kontraktet är på en säsong.
- En kreativ spelare som kommer bidra i vår offensiv och i vårt powerplay, säger sportchefen Tommy Salo."

Och så här säger Deilert själv till Leksands hemsida.
"Det känns fantastiskt bra att det är klart. Jag var uppe i Leksand under torsdagen för att lära känna tränarna, kika på bostad och få en rundvandring i omklädningsrum och arena. Jag fick ett jättebra helhetsintryck av föreningen.
När flyttar du upp?
Det vet jag faktiskt inte. Nu är kontraktet påskrivet och under nästa vecka ska vi reda ut de praktiska detaljerna" 
Deilert lånades förra säsongen ut till både Sundsvall och Örebro, han har aldrig riktigt fått fäste i Djurgården och med tanke på att det är samma tränare i år som de två senaste åren i DIF så var det nog bäst för Deilerts egen utveckling att dra.
Att han lämnar innebär att DIF nu har en lucka i backbesättningen, där man vill få in en ny back. När jag pratade med  Järlefelt för några veckor sedan om backläget sa han just att DIF skulle antingen låna eller lösa ut en av backarna för att få den där luckan så att man landade på totalt nio backar.

Han sa också att Holm och Lennhammer kommer få åka en del upp och ner mellan A och J-laget beroende på hur de spelar:
-Det får resultatet visa om de kommer åka upp och ner eller inte.  sa han då.
Frågan är ju bara vem den där nya backen blir... jag har tyvärr inte möjlighet att ringa och ha mig här borta men nu finns i alla fall luckan öppen och klar. Bara att fylla på!

5 kommentarer:

Anonym sa...

Tror detta är pefekt för Deilert då hans speltid i DIF hade varit minimal.... sen kommer ju Daniel Tjärna då blir det ännu större konkurrens.. hoppas även dom lånar ut Stefan Söder och Arvid Strömberg då Klasen/Möller kommer in..

Anonym sa...

Jag har precis lagt din webbsida till mina favoriter. Jag gillar att läsa dina inlägg. Tack!

Anonym sa...

Någon som vet var Carl Ackered tar vägen inför säsongen, där har vi annars back som inte fått visa upp sig riktigt i A-laget.

Anonym sa...

Calle drar till mörrum i div 1..

Marie Hallman sa...

anonym: ja han behöver få speltid Deilert,har nött tillräckligt mycket bänk nu! Söder skulle väl låsa ut om jag förstått rätt... vi får se.

Anonym tre och två: Tack för hjälp med info där! MÖrrum är helt korrekt!