söndag 1 maj 2011

Silly season DIF: Gustaf Wesslau nära kontrakt


(Wesslau i höstas innan han åkte till USA. Nu är han nära en påskrift med DIF. Foto:www.hockeymedmariehallman.se/ARKIVBILD)

Djurgården är på väg att signa en målvakt och det ser ut att bli comeback i klubben för Gustaf Wesslau. Inget är klart än men det är på god väg, säger en person med bra insyn i klubben.

För någon vecka sedan uppgavs det – felaktigt - att Gustaf Wesslau var klar för DIF och att han skulle ha fått 100 000 kronor i månaden i lön. Men de uppgifterna var tagna ur luften, vid den tidpunkten hade förhandlingarna inte ens dragit igång eftersom Djurgården ville avvakta ett beslut från Mark Owuya först.


När det blev klart i mitten av den här veckan att Owuya drar till Toronto och mest troligt inte heller blir utlånad hit, vände Djurgården blicken åt ett annat bekant håll, kontaktade Wesslaus agent och började höra sig för om den förre DIF-keepern kunde tänka sig elitserien och Djurgården igen. Man lämnade sedan, nu i helgen, ett mer konkret kontraktsförslag för Wesslau att fundera kring.

Det är några andra klubbar till som har visat intresse för Wesslau men enligt bloggens källor så väger känslorna för Djurgården tungt. Wesslau ska enligt uppgift vara positivt inställd till n comeback i klubben och kommer mest troligt skriva på under kommande vecka.

Jag har tyvärr inte fått tag på Gustaf själv, inte agenten heller då jag sitter lite risigt till här på VM och inte hinner ringa men det här är en källa som verkligen har koll på läget och dyker det inte upp något monsterbud från någon annan klubb så lär Djurgården ha Gustaf Wesslau och Tim Sandberg som målvaktspar kommande säsong.

När jag ändå skriver om DIF så måste jag bara föra fram en hälsning från Finländske backen Ossi Väänänen. Jag snackade med honom efter träningen i dag och han var lika glad som alltid. Han spelar i Jokerit kommande säsong och det verkar som han vill slå sig ner hemma i Finland nu.

Jag frågade om han kunde tänka sig elitserien igen, eller KHL och då sa han att:
-Nja, jag har varit ute och spelat hockey på alla möjliga ställen i tio år nu. Det känns som jag vill stanna hemma i Finland nu, sa Väänänen som är på väg att gifta sig och skaffa familj.

Så de som har drömt om en comeback där, får tyvärr fortsätta drömma.

13 kommentarer:

Anonym sa...

Tack för alla uppdateringar, det uppskattas!
Riktigt tråkigt hur som helst att vi tar tillbaka Wesslau om det nu blir så. Wesslau/Sandberg stinker det kvalserien om.

Thompa sa...

Haha, sjukt kul det här med DIF:s målvakter, men det vore väl synd att bryta den fina traditionen som vi nu har fått hos DIF att ALLTID i ALLA lägen ALDRIG vara nöjd med de målvakter som vi har. Det börjar nästan bli lite gulligt att läsa hur folk säsong på säsong ondgör sig över de slipsar som DIF hänger i ribban... och på något sätt lyckas dom alltid sluta i toppen av målvaktsligan... men men man ska aldrig vara nöjd!

Marie Hallman sa...

anonym: Tack själv! När det gäller Wesslan så tror jag du kan vara lugn. Jag tror att han blir kanon. Att det sket sig i AHL berodde på flera saker, dels att han inledde säsongen med en knäoperation och det gjorde att han kom efter direkt. Sedan hade han lite åsikter om olika saker som han sa högt och då surnade lagledningen till. Sedan är det enormt mycket politik där borta. Som svensk målvakt börjar du på -100 jämfört med en nordamerikan och måste börja med att jobba dig upp på noll och då var det ju ingen fördel direkt att börja säsongen med knäoperation. Det knäet ska dock vara bra nu, helt bra och godkänt av DIFs läkare. Sedan har Wesslan en bra ålder, är äregirig vill framåt men har ändå hunnit få rutin i och med slutspelet förra året så jag tror det kan bli bra.

Thompa: Ja lite så är det. Alla DIFs målvakter får höra att de är värdelösa trots att de ligger i topp. Vet inte varför riktigt.

Anonym sa...

Kannoon om Wesslan kommer tillbaka! Skulle även vara kul med Tellan som tredje keeper(:
Tack för alltid bra info Marie

Justus sa...

Som om han skulle nöja sig med hälften av det Christopher Heino-Lindberg hade i månadslön som andremålvakt i AIK???

Nej det lär nog bli en månadslön i storleksordningen 220-250 000 kronor och då är ju frågan om han är värd dem pengarna. Innan slutspelet förra året var det ju faktiskt inget exceptionellt målvaktsspel från hans sida och dryga 91 i räddningsprocent och bara två hållna nollor är ju inget som imponerar precis.

Marie Hallman sa...

anonym: tack :) Jag tror wesslau blir bra däremot tror jag inte Tellan tar en tredjespade, då väljer han nog hellre något annat

Justus: Eh förstår inte hur du får ihop det där resonemanget. Wesslan hade runt 50 000 i månaden när han spelade i DIF senast så han nöjer sig nog med betydligt mindre summor än de du nämner. Och Heino hade inte sån jättelön som du tror förra säsongen. Jag har för mig att Heino låg mellan 50 000 och 80 000 i månaden.

Justus sa...

Jasså? Enligt uppgifter på Golden Hill-forumet var Heino och Tärnström de bäst betalda i AIK med månadslöner på över 200 000 kr var...

Erixon sa...

Klasen til DIF? Nära nu...

Välkommen tillbaks Wesslan, hoppas du hittar tebax till fjolårsformen!

Anonym sa...

Enligt uppgifter på Golden Hill forumet.... trovärdig källa att komma dragandes med!

Marie Hallman sa...

Justus: då kan jag meddela att den som spred uppgifterna på forumet har fel. Heino fick gå ner rejält i lön till den här säsongen coh jag VET att den låg någonstans mellan 50 000 och 80 000. Så det andra kan du glömma.


Erixon: jag har lite risig pejl på hur det går för Klasen, hinner inte och har inte råd att ringa just nu.sorry för det.

anonym: precis så.

Erixon sa...

Marie-> No problems, jag har bra vägar in i DIF med ;)

Grattis förresten till VM-uppdraget, ett kanonjobb.
Bra start också, inte helt vanligt med reportrar som har sån gedigen kunskap och ffa intresse för sporten!

Skoj!

Kenta sa...

Erixon: är det något på gång med DIF och Klasen ?

Marie Hallman sa...

Erixon: tack!!! och mejla mig om du hör något ;))(mejl@hockeymedmariehallman.se)