söndag 1 maj 2011

Pass auf för Tyskland!!


Pass auf för Tyskland. De svart och orangeklädda slog till med en skräll till i match nummer två.

Efter att ha nollat Ryssland (2-0) i första matchen vann man mot Slovakien med 4-3 och man hade 4-0 en bit in i tredje, sedan reducerade Slovakien tre (!!) gånger om och såg till att det blev galen dramatik på slutet.


Men Tyskland vann, trots hård Slovakisk press och här snackar vi skrällgäng. Die Deutschen (som lustigt nog bor på vårat hotell! Vi brukar käka frulle samtidigt)  har två (!) NHL-spelare i laget: Korbinian Holzer och Marcel Müller båda i Toronto. Resten spelar i tyska ligan i lag som Adler Mannheim och Eisbären Berlin.

Slovakien har tio KHL-spelare, sju NHL spelare och namn som Miroslav Satan, Pavol Dimitra, Michal Handzus, Marian Gaborik och Marion Hossa i laget. Och det märkes när man inledde jakten på en kvittering men vad stjärnorna gjorde i de två första perioderna vete tusan.

En av de tyska spelarna konstaterade i första pausen att ” Vi märkte mot Ryssland att de Östeuropeiska lagen får det tufft när man spelar en strikt och tajt defensiv, samtidigt som de själva hellre går framåt än jobbar bakåt så vi spelar som mot Ryssland och det funkar.”

I tredje, när Slovakerna började tugga sig i fatt blev det lite panik hos tyskarna och då sprack den fina försvarsmuren men vann gjorde de som sagt och nu är Tyskland redan klara för mellangruppen. Sanslöst, eller som kommentatorerna sa vid 4-0 : Unglaublich!!! Unfassbar!! (Otroligt, ofattbart!)

Sverige mötte ju Tyskland i ett par träningslandskamper i april och Sverige vann båda matcherna (med Fasth i målet båda gångerna) med 2-1 och 2-0. Då kändes det som ”äsch Tyskland” men Fasth sa faktiskt efter de matcherna att tyskarna varit riktigt, riktigt bra. Och med tanke på att det inte fått mer än två NHL proffs in så var det väl ungefär samma lag som nu. Intressant!


Inga kommentarer: